lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kurča Anna

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 22.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

4 porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 250g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu, 500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm.
Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a polejeme šťavou.

 


Diskusia k článku:

Jedným okom som sa pozeral na predsilvestrovské "vyčínanie" Mr. Novotného v Chuťovkách. Tentoraz mal k ruke profesionála. Skutočného kuchára. Varilo sa o 105. Viac druhov jedál, ako som dokázal sledovať. Mňa zaujali kuracie rolky. Kuracie prsia nakrojíme tak, aby sa zväčšila ich plocha. Mierne poklepeme - najlepšie cez celofán alebo iný fras. Posolíme - a teraz do prsíčok ten profík zatočil niečo zelené, čo mi pripomínalo šalát alebo kelový list. (Veď vravím, že som sa díval len jedným okom...). Ja som pred Silvestrom urobil popdobne, lenže do mäsa som nezatočil šalátový list (- to by som musel dcéru Marušku vyhnať do lesa, k 12 mesiačikom... a mám samých synov..a lenivých...)ale položil naň plátok šunky a plátoček syra a zatočil. Zavinul do alobalu. Alobal som predtým potrel olejom a pokvapkal worchestrom. Vznikli mi tak 4 rolky. Tie som ale neopekal, (stáva sa totiž často, že sa mäso na alopbal pripečie a je to škoda)ale podľa rady profíka z Chuťoviek dal variť na 30 minút do pary akoby knedľu. Po uplynutí tohoto času vybral nechal vychladnúť a nakrájal na kolieska. Ale alobal som najskôr odstránil. :-)Počas silvestrovskéh večera zmizli...
Neregistrovaný - Jan, 22.1.2002 10:20, pelech(`na`)dmd.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!