lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Miláčik, prepáč!

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 17.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Dobrá správa pre pivárov pochádza z Talianska. Pivári celého sveta sa môžu tešiť. Pivné pupky vraj nespôsobuje ich najobľúbenejší nápoj, ale obyčajné gény. Tvrdia to aspoň talianski odborníci, podľa ktorých veľkosť "pivného brucha" vôbec nezávisí od toho, koľko piva človek vypije, ale čo je zakódované v jeho genetickom materiáli.


      Gén, ktorý vraj zohavuje mužské bruchá a premieňa ich na odpudivé balóny, sa nazýva DD a nosí ho v sebe údajne až 40 percent populácie. Gén DD spoľahlivo prispieva k nárastu mužských pupkov, čo odhalila aj dlhoročná lekárska štúdia.
      Počas 20 rokov skúmal tím odborníkov z neapolskej univerzity 300 továrenských robotníkov, z ktorých časť bola nositeľom génu DD a druhá časť nie. Vedci zistili, že nešťastní nositelia génu pribrali v priemere 4,5 kilogramu, zatiaľ čo „nenositelia“ génu len tri kilá. "Pivný gén" sa teda postaral až o 50 percent vyšší nárast hmotnosti.
      "Niektorí ľudia aj napriek všemožnej snahe strážiť si kalórie či intenzívne cvičiť naberajú tuk rýchlejšie jednoducho preto, že majú k tomu genetické dispozície," vysvetľuje vedúci výskumného tímu Pasquale Strazzullo z lekárskej fakulty Univerzity Federica ll.
      "A keď človek priberá, tak hlavne na bruchu, čo sa stáva najmä mužom," dodal na adresu všetkých, ktorí doteraz obviňovali za svoje brušiská pivo. Doktor Strazzullo zistil, že v priebehu 10 rokov sa nositelia génu DD rozšírili v páse o takmer tri centimetre, zatiaľ čo ich šťastnejší kolegovia bez DD pribrali po obvode sotva centimeter. Chlapi s génom DD sú tiež častejšie obéznejší než tí, čo ho nemajú.
      Hoci štúdia ešte ani zďaleka nie je ukončená a bude potrebné pokračovať v ďalších výskumoch, aby sa zistilo, ako vlastne funguje samotný proces genetického naberania hmotnosti, jedno je isté: pivo za nič nemôže. Preto sa dámy ospravedlňte manželom a priateľom a naplňte chladničky pivom. Podobný gén zrejme spôsobuje, že Sophia Lorenová, ktorá denne konzumuje špagety už  šesťdesiat rokov je štíhla a ja ich mám len dva razy do týždňa a pritom vážim…Radšej mlčím.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!