lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kúpeľmi proti nádorovým ochoreniam

  Spracoval(a) : evaGabika
Dátum : 25.1.2014
späť
Späť

Poslať
 

Rakovinu prsníka na Slovensku každoročne diagnostikujú približne dvom tisíckam žien. Približne polovici vyliečených pacientiek sa však toto ochorenie po čase vráti. Najčastejšie sa tak stane do piatich rokov, no riziko recidívy pretrváva po celý život. Jedným zo spôsobov ako sa túto nemoc poraziť, je pravidelne navštevovať kúpele zamerané na jej liečbu a prevenciu.

 

Pobyt v kúpeľoch je ideálny spôsob na detoxikáciu organizmu cez pokožku. Potenie a zvýšená cirkulácia krvi pomáha vyplaviť jedovaté látky z tela. Pri rakovine totiž vzniká ľavotočivá kyselina mliečna, ktorá okysľuje tkanivo a bráni dýchaniu buniek. Preto je dôležité vytvoriť zásadité prostredie. Ideálne miesto na liečbu nádorových ochorení sú Kúpele Lúčky, ktoré sa zameriavajú predovšetkým na rakovinu prsníka. „V mnohých prípadoch k nám prichádzajú pacientky uplakané a v hroznom stave. O rakovine sa totiž hovorí ako o smrteľnej chorobe, no nemusí to tak byť. Treba ju však včas diagnostikovať a správne liečiť.  Po operácii má každá druhá žena opuchnutú ruku, no od nás odchádza bez opuchu. Poskytujeme im špeciálnu lymfodrenáž, vhodné procedúry a v neposlednom rade sa zameriavame na ich psychiku,“ vysvetľuje gynekológ MUDr. Ján Chvostek.

 

Okrem liečivej vody a vynikajúcich lekárov je veľkou výhodou Lúčok vhodné klimatické prostredie, ktoré prospieva k preladeniu organizmu na pozitívnu strunu. Mnohí pacienti prichádzajú do kúpeľov v strese, pri ktorom sa do organizmu vylučujú kyslé látky, ktoré sú živná pôda pre baktérie, vírusy a v konečnom dôsledku aj pre rakovinu. „Lúčky sú dôkaz, že aj v čase elektroniky a pracovného ošiaľu sa dá vypnúť. Ak k nám príde napríklad žena, tak tri týždne nemusí variť, čo jej hneď pomôže prísť na iné myšlienky. Platí to aj pre nenapraviteľných workoholikov. Prvé dva-tri dni si myslia, že sú nenahraditeľní, no potom im to dôjde a zistia, že dokážu žiť aj bez počítača a telefónu,“ tvrdí riaditeľka Kúpeľov Lúčky Anastázia Mičková.

 

O tom, že to funguje, svedčí fakt, že tento druh hostí sa do kúpeľov vracia pravidelne. Zaujímavé je, že najmä manažéri a pracovne vyťažení ľudia si viac uvedomujú potrebu starať sa o svoje zdravie ako ostatní. Okrem toho, mnohí prídu pod Chočské vrchy za svojimi obľúbenými a osvedčenými lekármi, ktorí na Lúčkach pôsobia už viac ako dve desaťročia. „Nielen pri preventívnych pobytoch, ale najmä pri vážnych ochoreniach je veľmi dôležitá dôvera medzi doktorom a pacientom. Ak je toto puto dostatočne silné, môže urýchliť proces liečby a rekonvalescencie,“ upozorňuje MUDr. Ján Chvostek.

 

Dôležité je nečakať až na liečbu, ale predvídať a včas sa začať venovať prevencii. Lúčky sú miesto, kde starostlivosť o zdravie dostáva úplne iný rozmer.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!