lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Farby, farby, farbičky 3

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 26.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Červená signalizuje rozhodnosť, sebaistotu, sexuálnu príťažlivosť, panovačnosť a agresivitu. Do červenej sa oblečte, ak chcete upútať pozornosť. Tomu, kto ju nosí, dodáva energiu a je najlepšou farbou pri získavaní človeka opačného pohlavia. Je to farba slávnostná, kráľovská. Červené sú plášte svätých, aj koberec, ktorý prestierame len pri najslávnostnejších okamihoch. Červená je krv. Je to farba vojny a sexu. Červená lampička visí na verejnom dome. Červená je ruža vo vlasoch Carmen, červené sú aj ústa vášho dieťaťa. Červené je srdce, aj kvapka krvi. Červená je farbou tepla. Vzbudzuje svalové napätie a podporuje sexuálnu túžbu, preto sa výborne hodí do spálne / len ako doplnková, inak nezaspíte/,alebo na nočnú košieľku, či spodnú bielizeň.. Červená zjemňuje pleť a dodáva jej zdravý odtieň. Vzbudzuje chuť do jedla, posilňuje sebadôveru, vyjadruje túžbu po silných zážitkoch a po úspechu. Z toho vyplýva, že ju uprednostňujú ľudia energickí, cieľavedomí, tvoriví, usilovní, silní. Je to obľúbená farba cholerikov a násilníkov. Odmietajú ju ľudia pasívni, vybití, slabí, neschopní koncepčne pracovať. Vzbudzuje v nich agresivitu, strach, pocit ohrozenia. Zdá sa im veľmi panovačná.


Modrá symbolizuje pokoj, spoľahlivosť, usadlosť, konzervatívnosť. Je chladná a preto by ju nemali nosiť ľudia zo zlým krvným obehom. Najmä v zime pôsobí tmavomodrá farba veľmi vážne až neprívetivo. Keď budete oblečení v modrom, budete vzbudzovať pocit dôveryhodnosti a dôstojnosti. Modrá je uniforma železničiarov, modré je nebo, diaľky, more. Je to farba príťažlivá pre ľudí s bohatým citovým životom. Milujú ju hudobní skladatelia, tichí introverti a ľudia s poruchami zraku. Tmavomodrá je farbou vernosti, stálosti, tradície. Vyjadruje súdržnosť a dôveryhodnosť, súčasne je to farba myslenia. Dá sa ňou ochladiť aj príliš slnečný alebo prekúrený byt. Najmä bledomodrý interiér pôsobí veľmi príjemne aj v horúcich letných dňoch.
Neodporúča sa dávať ju na podlahové krytiny a posteľnú bielizeň. Nie je vhodná na severné steny, do chladných bytov a v tmavých odtieňoch by mohla v kuchyni spôsobiť nechutenstvo. Pre mnohých je fádna až nudná. Odmietajú ju ľudia, ktorí sa boja nazrieť do svojho vnútra, ale aj tí, ktorí majú nevyjasnené väzby a vzťahy. Napríklad ľudia pred rozvodom alebo deti, ktoré chcú opustiť rodičovský dom.


Žltá je farbou radosti, uvoľnenosti, zrelých plodov, ale súčastne nepokoja, spontánnosti, samoľúbosti, oslobodenia a v zlatom odtieni aj vznešenosti a bohatstva.. Je teplá, a preto dokáže aj v pochmúrnom dni vyvolať príjemnú náladu. Táto farba je vhodná pre deti, ale aj na šport. Je radostná, optimistická, povzbudzuje sebavedomie nositeľa. V miestnosti vytvára falošný pocit tepla. Vzbudzuje pozornosť, ale súčasne aj nádej na pohodu, ale aj pocit ľahkomyseľnosti a frivolnosti a preto by ste si ju nemali obliecť na vážne jednania. Rovnako ako deti, ju miluje aj hmyz, v lete to môže byť veľmi nepríjemné. Žltá je farba života a slnka, napriek tomu sa vo svojich žiarivých odtieňoch nehodí na pláže. Všetko je potom príliš prežiarené, čo môže u niekoho vyvolať až pocit dušnosti. Milujú ju bezprostrední ľudia, plní elánu a radosti.
Odmietajú ju sklamaní ľudia, pesimisti a tí čo sa boja zrady.

Zelená je farba starostlivosti a spoľahlivosti. Ľudia, ktorí majú radi zelenú sa vyhýbajú riziku a často sú aj tvrdohlaví, dá sa o nich povedať aj to, že sú večne mladí ako farba, ktorú preferujú, pretože zelená je aj farbou mladosti a sviežosti. Zelená je farbou trávy, vodníkov a mimozemšťanov. Pokiaľ ste unavení alebo stresovaní, zelené oblečenie na vás bude pôsobiť upokojujúco. Zelená farba vyžaruje vyrovnanosť, dokonca aj po prebdenej noci. Vtedy ju však neodporúčame, na tie časti odevu, ktoré sú pri tvári. Zelená dodáva pleti zelenkavý odtieň. Tmavšie odtiene zelenej sú vhodné na obchodné stretnutia. Zelené oblečenie pôsobí optimisticky. Žlté odtiene zelenej sa po psychologickej stránke radia k žltej farbe. V hráškových odtieňoch sa pravidelne objavuje zelená na mólach ako hit jari. Na kobercoch a podlahových krytinách pôsobí zelená močopudne, na stenách vytvára dojem chladu. Zelenú majú radi ľudia spoľahliví, dobre vychovaní, ktorí si dôverujú a túžia po obdive. Sú to ľudia, na ktorých sa dá spoľahnúť. Odmietajú ju ľudia originálni, ale aj exaltovaní, ľudia vnútorne rozháraní, ľudia ktorí majú strach riskovať.

Čierna je farbou tajomstva, sily a dokonca aj oficiálností. Čierna diera, diabol a smoking. Tiež však upozorňuje na zármutok a uzavretosť. Čierne šaty sa najlepšie hodia na oficiálne príležitosti. Sú decentné a zdvorilo nimi vyzývate okolie, aby si udržovalo odstup. Čierna sa nehodí pokiaľ ste s deťmi alebo starými ľuďmi. Je farbou smútku, depresie, elegancie a anarchie. Treba s ňou zaobchádzať veľmi opatrne. Psychotronici tvrdia, že napokon aj tých, čo ju považujú za veľmi elegantnú, raz chytí depresia, vďaka jej vlnovej dĺžke. Pre istotu ju nenoste často. Je farbou moci a krutovlády, ale súčasne pokory a odriekania. Je farbou smrti. Obľubujú ju ľudia, ktorí majú radi moc, stále sú v opozícii, radi sa skrývajú za masky. Odmietajú ju tí, ktorí nechcú prijať svoj údel. Závislosť na čiernej poukazuje na závažný vnútorný konflikt.

Biela znamená čistotu, sviežosť, chlad, neutralitu a cudnosť. V bielych šatách vyzeráte čisto a nevinne. Bielu je vhodné kombinovať s tmavšími farbami. Vyzerá to dostatočne vážne a vznešene. Biela je neutrálna, lebo sa v nej nachádza celé farebné spektrum, pôsobí sympaticky, nedráždivo, ale aj sterilne a určite nepodporuje fantáziu. Ak ste neslaný-nemastný typ, vyvarujte sa bielej vo svojom okolí. Na výraznom type ženy sa biela stáva extravagantnou. Biela je symbolom začiatku. Svadba, narodenie dieťatka, v Oriente biela farba smútku, vyjadruje, že sa začína pre zosnulého nový život na inom svete. Milujú ju spravodliví, tvoriví ľudia so značne vyvinutým sociálnym cítením. Odmietajú ju neporiadnici, anarchisti a citovo rozháraní ľudia.

Fialová dáva najavo vašu obetavosť, cit, nesebeckosť, ale prezrádza aj to, že ste nepraktickí ale autoritatívni. Fialová je magická, vznešená. Dá sa využiť na diplomatické účely, pretože ňou naznačujete, že ste ochotní nájsť riešenie. V oblečení je neobvyklá a aj keď ju odporúčajú tvorcovia módy, nikdy sa neujme. A ak, tak iba v bledých tónoch. Jej negatívom je, že podporuje vnútorné napätie a depresie. Je slávnostná, podporuje rozvoj intuície, ale môže vzbudiť aj nenávisť okolia. Odmietajú ju psychicky labilní ľudia, ktorí túžia po nekomplikovaných vzťahoch a istotách. Milujú ju ľudia s hlbokým vzťahom k hermetickým vedám, ľudia schopní veľkých kompromisov.

Hnedá je zmyselná, domácka, prostá a nie

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!