lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Buďte trpezlivé

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Na čo sa však majú vyhovoriť muži? Čo ospravedlňuje ich? Vedci nezistili nič, každý im preto právo na excesy doteraz upieral. Hoci už celé veky ženy cítili bezdôvodné napätie, ktoré vošlo do domu s príchodom koruny tvorstva, nahnevané dožadovanie sa jedla, hodiny nervóznej lenivosti pri sledovaní televízie alebo bezcieľne pobehovanie po telocvični nazývané ” futbal s priateľmi”. Dnes to už vďaka vedcom vieme pomenovať. Zázračné slovíčko znie PMS (premenstrual syndrom). A paradoxne ho lekári a psychológovia priznávajú aj mužom. Prejavuje sa u nich rovnako ako u žien, prívalom testosterónu do organizmu. Navyše, množstvo testosterónu je podľa endokrinológov konštantne nepredvídateľné a presne ako u žien, môžu jeho hodnoty kolísať z rôznych dôvodov. Nevýhodou mužov je, že kým my ženy aspoň vieme, kedy približne sa dá očakávať obdobie búrenia hormónov / asi 7 dní pred menštruáciou /, muži nikdy nevedia, kedy ich hormóny vyhlásia poplach..

Hodnoty hormónov sa u nich menia aj v závislosti od prostredia, pričom sú citliví na vnútorné i vonkajšie vplyvy. A čo by nikto u mužov nepredpokladal, mnohí reagujú aj na stav svojej partnerky. Takže sa môže pokojne stať, že keď ste vy práve v PMS fáze, váš partner si podvedome prispôsobí hodnoty testosterónu. Klesnú mu a on sa stane melancholickým., alebo je precitlivelý a pôsobia na neho vaše nálady, jeho úspechy v práci. a pod.. V tom prípade prežijete obdobie, v ktorom vám partner vaše zlé dni ešte znepríjemní. Napriek tomu vám neostane nič iné ako vziať situáciu do svojich ženských rúk.

V normálnych podmienkach, hladina testosterónu je najvyššia ráno, poobede klesá a večer je najnižšia. Medzitým však klesá a stúpa každých 15 minút. Tieto hormonálne výkyvy zapríčiňujú fyzické a emocionálne reakcie podobné PMS: zlú náladu, únavu a kolísanie sexuálneho pudu. Keďže testosterón sa dostáva priamo do mozgu, jeho okamžitý efekt na mužský temperament je väčší ako zmeny nálad pri menštruačnom cykle. Situácia potom vyzerá tak, že testosterón. je centrom mužského libida, emócií, energie a nám neostáva nič iné, ako byť pripravené prijať túto skutočnosť a podľa toho sa zariadiť.


Ako prežiť, keď sa búria hormóny vášho muža?
1. Objímte ho, aj keď na to nemáte náladu alebo aj počas hádky, alebo mu jemne požmolte uško...a on vyskúša ako chuti dobrý hormón, serotonin.

2. Rozosmejte ho...špeciálne keď je unavený, pomôže to vylúčiť hormóny radosti endorfíny, ktoré zvýšia jeho libido.

3. Nechajte ho vyhrať v hre , v súťaži, v láske. Nech si pokojne zapne futbal, vy si radšej urobte vonný kúpeľ akoby ste sa mali dohadovať nad ovládačom. Uvidíte, aký bude potom príjemný. Po víťazstve sa zvýši jeho hladina testosterónu

4. Cvičte spolu...dostaňte ho do dobrej kondície a sledujte, ako v ňom narastá príliv sily.

5. Nekŕmte ho vegetariánskou stravou. Nízko kalorická vegetariánska diéta znižuje hladinu testosterónu.

6. Nastražte naňho sexuálnu pascu. Čím viac radovánok mu doprajete, tým viac si ich bude želať. Napokon skončí ako Pavlovov pes.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!