lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako prežiť studený február

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 4.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Práve sme vstúpili do mesiaca, v ktorom sa už ani nepýtame, čo sme si sľúbili na Nový rok. Život je v plnom prúde, klamlivé počasie učičíkalo našu pozornosť, ale zima ešte vycerí zuby. Buďme ostražití. Február prinesie aj mrazivé a zachmúrené dni. Ako sa môžeme v plnej telesnej a duševnej kondícii dožiť skutočnej jari?


1 Pozorne si poprezerajte stránky módnych časopisov, ktoré začnú od najbližších dní predstavovať módne trendy na jar a leto 2002, ale už aj na rok 2003. Teraz je najlepší čas, začať si  predstavovať svoj budúci šatník a tešiť sa na šaty, ktoré si kúpite, alebo stihnete do mája ušiť,  získať v sekáči, alebo zabaviť sestre.
2 Uvarte si horúcu čokoládu. Žiadne náhrady z kakaa alebo z vrecúšok, ale poriadnu čokoládu. V pohári horúceho mlieka rozpustite pol tabuľky horkej čokolády a primiešajte pohárik koňaku, rumu, whisky, vaječného koňaku /podľa chuti/. Celú dobrotu nalejte do skleneného pohára a na vrch nastriekajte čiapočku šľahačky, ktorú posypete škoricou, vanilkou alebo kakaom.  Zabudnite na všetky články o diéte a nasledujúcu pol hodinu vychutnávajte rajskú chuť čokoládového nápoja. Ak ste slabý jedinec a máte mať výčitky svedomia, radšej si pripravte voňavý čaj.
3 Aspoň raz pripusťte, že zaľúbené romány trvalo nepoškodzujú mozog a prečítajte si vášnivé dielo z červenej knižnice. Túto úlohu môžete voľne zameniť za sledovania TV seriálu o láske, alebo klebetení o šťastí dievčat z ľudu, ktoré sa teraz celkom ľahko vydávajú do kráľovských rodín.
4 Vyhoďte všetkých z domu – aspoň  na pár hodín. Manžel môže ísť s kamarátmi na posedenie, alebo zobrať deti do kina a byt budete mať celkom pre seba. Nekazte si svätý pokoj televíziou ani rádiom a na milosť zoberte iba relaxačnú hudbu. Ak bývate sama a nemáte priateľa, vyrazte do ulíc s cieľom zabaviť sa.
5 V záhradníctvach sa poobzerajte po katalógoch tulipánov, narcisov, skalničiek a urobte si zoznam kvetov, ktoré na jar skrášlia vašu záhradu, balkón alebo byt. Ak máte k dispozícii iba balkón, dopodrobna sa povypytujte na farby a odtiene balkónových kvetov  a začnite si v duchu predstavovať, ako budú vedľa seba žiariť ich veselé, pestrofarebné hlávky. Ak nemáte balkón, záhradu a ani chuť nič pestovať, porozmýšľajte, čím novým by ste si skrášlili byt.
6 Vyhláste týždeň bez varenia. Kto bude hladný, môže si natrieť krajec chleba, objednať si pizzu, ísť ku svokre, alebo nasypať na pekáč hranolčeky a sám ich vložiť  do rúry. Táto rada samozrejme neplatí, ak máte doma malé dieťa. V tom prípade sa ho pokúste na týždeň zbaviť./ samozrejme babička je najlepší cieľ/
7 Zmeňte účes. Odovzdajte sa do rúk skúseného kaderníka, ktorý bude myslieť predovšetkým na vás a neurobí vám na hlave presnú kópiu toho, čím obšťastnil už dvesto zákazníčok pred vami. Povypytujte sa priateliek a známych na kaderníka alebo kaderníčku, ktorí ich ešte nesklamali – iba takí vám urobia strih, ktorý bude mať šmrnc a v ktorom sa zároveň budete cítiť dobre. Porozmýšľajte aj nad zmenou farby alebo farebného odtieňa.
8 Objednajte si predĺžený víkend v relaxačnom hoteli. Počas „mimosezóny“ je možné, za bagateľ vychutnať starostlivosť, o akej v čase každodenného zhonu iba snívate a naviac urobiť aj niečo pre svoje zdravie.
9 Kúpte si masť na stvrdnutú kožu nôh a začnite si chystať nohy na vkročenie so ihličiek.
10 Pomaly meňte jedálny lístok. Dajte zbohom klobáskam a ťažkým jedlám a nahraďte ich zeleninou a ovocím. Pite bylinné čaje, najmä pŕhľavový, ktorý čistí krv.
11 Na Valentína nezabudnite všetkým , ktorých máte radi povedať, že sú vám blízki a že sa tešíte z ich citov a prítomnosti.

 


Diskusia k článku:

Neradila by som matke malého dieťaťa, aby sa ho na týždeň zbavila - je to kruté, malé dieťa prežíva traumu aj keď je od matky pol dňa - v jasliach v škôlke, ja som trpela s nimi, keď boli malé,ale nedalo sa nič robiť - a inak matka malého dieťaťa si nemá čas ani pomyslenie ani na polovicu vecí, o ktorých sa píše v článku - to si možno môže dovoliť slobodná dievčina alebo žena, ktorá už žije sama, alebo má deti tak veľké, že naozaj nepotrebujú navariť a postrádajú mamu aj týždeň keď sa vyberie na relaxačný pobyt. S ostatnými vecami, čo sa týkajú výživy súhlasím, to prospeje každému aj ten Valentín.
Neregistrovaný - , 5.2.2002 08:28
Milí neznámi u Indiánov vychovávali deti iba starí rodičia, pretože rodičia sa starali prežitie a deti netrpeli. Deti potrebujú lásku a istotu, že ich má ten, s kým sú naozaj rád. A to, im môže dať aj babička.Hoci uznávam, že nie každá.Ale príjemnejšie je pre nich užívať si potom s oddýchnutou matkou, ktorá sa im venuje bez nervozity a vyčerpanosti ako zažívať nespravodlivé tresty a hnevy, len preto, že matka už nezvláda stres.
Neregistrovaný - autorka, 5.2.2002 11:26
Nie som neznámi ani neznámy zabudla som dať svoju značku - ale vidím, že nielen disktujúci na stránkach lady nevedia prijať názor druhých ale aj samé autorky - a ešte by som rada vedela, prečo to prirovnanie práve s Indiánmi - prečo nie s nejakým - spôsobom života - nám bližším etnikom. A nesúhlasím s tým, že babička dá dieťaťu to isté čo matka - ale to je môj názor samozrejme - ja som sa detí nikdy nezbavovala a dnes sú zdravé a rozumné a vedia sa vyrovnať so strestmi aj s ťažkosťami v živote. Sesa
Neregistrovaný - , 5.2.2002 15:00
Ja som sa dieťaťa takisto nikdy nezbavovala, ale to neznamená, že netúžim presne po niečom takom, ako je uvedené v článku - byť doma aspoň pár hodín sama!!!! Alebo ísť na masáž, lenivo sa vyvaľovať a listovať si v časopise, alebo sa naložiť do teplého kúpeľa. Nádherná predstava! Ale žiaľ, iba predstava prerušovaná pravidelným:,,Mami, poď sem, urob, dones, poď sa pozrieť." Milujem svoju dcéru, ale aj fantazírovanie o LENIVOSTI.
Neregistrovaný - Dorota, 5.2.2002 15:32
Ak dieťa chystáte k starkej so slovami: chudiatočko moje malinké, už to tam dáko vydržíš, a útrpne na neho pozeráte, iste sa k starkej nebude tešiť a bude mať z toho traumu. Ale ak ho pripravíte na to, že tam bude super, a ako sa bude hrať, a čo všetko príjemné ho čaká, a vidí, že sa pritom netvárite ako keby vám srdce trhali, ten víkend tam strávi uplne v pohode. Niekedy majú väčšiu traumu z odlúčenia matky ako deti. A ak si taká mama nedokáže dopriať chvíľu pre seba bez výčitiek svedomia, nech sa teda zoderie... A to všetko, čo sa píše v článku, si môže dovoliť aj vydatá žena s dvomi deťmi.
Neregistrovaný - evulik, 7.2.2002 09:36, evulik(`na`)pobox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!