lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Danielle Steelová

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 12.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

To nie je život, to je film

Už jej samotné meno zaručuje, že kniha sa stane bestsellerom a témy, ktoré vyberá, triafajú rovno do srdca: veľká láska, hlboké city, pomsta, zrada, žiarlivosť. A samozrejme hľadanie večného šťastia. Skrátka triviálne a ľudské témy, vďaka ktorým si Danielle Steelová našla tisícky prevažne ženských čitateliek aj na Slovensku. Na celom svete sa doteraz predalo   neuveriteľných 460 miliónov exemplárov románov Danielle Steelovej a jej posledný ľúbostný román s titulom Bozk vystrelil okamžite po uverejnení na prvé miesto zoznamu bestsellerov denníka New York Times.

 
Najčítanejšia autorka sveta
  Skutočný život spisovateliek  je len  veľmi zriedka vzrušujúcejší ako osudy, s ktorými si musia poradiť ich románové hrdinky. Danielle Steelová, najčítanejšia autorka sveta, je v tomto smere určite výnimkou.
   Deväť detí, štyria bývalí manželia,  na prikrášlenie 55-izbový rozprávkový palác uprostred San Franciska, ktorý obýva spolu s tridsaťčlenným personálom a prasiatkom menom Coco Chanel: život, aký vedie autorka bestsellerov, by v románe pôsobil prinajmenšom ako výmysel.
  Preto sa netreba čudovať, že táto dcéra Portugalky a Nemca, narodená v New Yorku, neúnavne prízvukuje, že jej vlastný život nemá nič spoločného so životom jej románových postáv: ,,Neopisujem nikoho z ľudí, ktorých poznám. Všetko si vymýšľam.“ Lenže každý, kto aspoň trocha pozná Steelovej životopis, veľmi rýchlo objaví nápadné paralely.
Svadba vo väznici
   Napríklad v jednom z jej románov sa hrdinka smrteľne zamiluje do bývalého trestanca. A pozrime ho: v skutočnom živote sa čerstvo rozvedená Danielle Steelová (manželstvo č.1 s bankárom Claudom-Ericom Lazardom vydržalo osem rokov) zaľúbila do Dannyho Zugeldera – muža, ktorý si práve odsedel trest za bankovú lúpež. Danielle ho neopustila ani v roku 1974,  keď bol Danny odsúdený za znásilnenie a vydala sa za neho vo väzení. A hneď aj napísala knihu, v ktorej ide – áno, uhádli ste – o muža, obžalovaného zo znásilnenia. Muž je samozrejme nevinný...
   Ohromujúce je aj tempo, akým Danielle Steelová, dnes päťdesiatjedenročná, hádže na trh jednu knihu za druhou. ,,Takmer vôbec nespávam“, opisuje svoj pracovný štýl autorka. ,,Cez deň som k dispozícii svojim deťom a v noci píšem.“ Na jej milovanom písacom stroji Olympia z roku 1946 takto neraz vznikajú aj tri knihy naraz.
   Pred jej grafomániou si nemôžu byť isté dokonca ani jej deti. V roku 1997, keď sa vydávala Steelovej najstaršia dcéra Beatrix, ,,hodila“ jej mama na papier, len tak na rýchlo román o svadbe snov. 
   Zatiaľ čo sny samotnej Steelovej sa jeden za druhým postupne rozpadajú, /autorka má za sebou štyri nepodarené manželstvá, nedávno prežila aféru  s hercom Georgom Hamiltonom a dnes žije sama/, darí sa jej realizovať aspoň sen o totálnom luxuse.  Vo feudálnom sídle Spreckels Mansion v San Francisku rozmaznáva domácu pani  tridsaťčlenné služobníctvo s jediným domácim zvieraťom,  v päťdesiapäťizbovej rezidencii je prasiatko, ktoré Steelová pomenovala podľa obľúbenej módnej návrhárky Coco Chanelovej. Coco dostáva žrať gurmánske špeciality a pravidelne absolvuje očistu šampónom Head & Shoulders proti lupinám.
   Možno práve to je dôkazom, že šťastie očividne neprinášajú ani peniaze a luxus. Prinajmenšom bývalý zamestnanec autorky bestsellerov sa o svojej niekdajšej šéfke vyjadruje krajne nelichotivo: ,,Najmilším živým tvorom v celom dome bolo to prasa.“ Pýtate sa, ako pasuje toto vyjadrenie do nežného, romantického sveta Danielle Steelovej? Nuž, vôbec -  ale taký je život...
  Synova smrť

  V roku 1997 spáchal samovraždu Steelovej maniacko-depreívny syn Nick. Mal devätnásť rokov a Steelová hovorí: ,,Dodnes neviem, ako som tú tragédiu prežila.“ Samozrejme, pomocou novej knihy, ktorá opisuje Nickov život a v ktorej sa Steelová nezdráhala uverejniť dokonca ani synove listy. ,,Chcela som, aby môjho syna spoznali všetci ľudia a aby sa presvedčili, že to bol výnimočný človek – aj napriek svojej chorobe“,  vysvetľuje autorka svoje pohnútky k napísaniu knihy, ktorá sa každému čitateľovi nemusí zdať vkusná. Aj v novom románe hrá v živote hlavnej hrdinky rozhodujúcu úlohu nevyliečiteľne choré dieťa. Zdá sa, že táto téma neopustí Danielle Steelovú ešte v množstve ďalších románov. Čudujete sa?


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!