lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Preč s vráskami!

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 15.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

V rokoch, keď život začína zanechávať na tvári svoje stopy, sa deň pre mnohé ženy  začína kritickým pohľadom do zrkadla. Pritom ani nie je ťažké trocha prekabátiť svoj vek  a oddialiť vznik vrások. Dá sa to napríklad pomocou piatich účinných trikov.
 
 Zatiaľ čo muži vyzerajú s pribúdajúcimi vráskami zaujímavejšie, ženy by sa pokojne zaobišli bez nich. Od istého veku sa nám začínajú tvoriť  vrásky v kútikoch očí, medzi nosom a ústami a starosti možno najlepšie vyčítať podľa vrások na čele. Ten, kto ich už raz má je presvedčený, že sa dajú odstrániť len pomocou chirurgického zásahu. Alebo pomocou kolagénovej injekcie. Pritom každá žena sa môže proti vráskam účinne brániť sama.

 

Pozadie
   Alternatívy k skalpelu a injekciám hľadá v súčasnosti aj veda a práve jej vďačíme za nasledovné poznatky:  my sami môžeme ovplyvniť schopnosť pokožky opäť sa napnúť a byť elastickou. Pokožke prospieva čo najviac vitamínov a čerstvý vzduch. Alkohol, konzumácia tabaku a neprespané noci jej naopak škodia. Na stave pokožky sa negatívne odráža aj stres, zatiaľ čo smiech ju udržiava dobre prekrvenú. Proti vráskam však môžeme bojovať aj celkom konkrétnymi spôsobmi.

Čelo
V USA je najväčším hitom posledných rokov hormón mladosti DHEA, ktorý sa predáva  v lekárňach. V Európe je jeho predaj zatiaľ zakázaný, avšak účinná látka squalen, ktorá brzdí vznik vrások, sa nachádza aj v avokáde.
Dobrá rada : počas dvoch týždňov zjedzte každý večer jeden kus avokáda s citrónovou šťavou. Vitamín C z citrónovej šťavy zvýši vylučovanie squalenu. Účinok bude viditeľný už za niekoľko dní. 

Oči
Keďže pokožke okolo očí takmer celkom chýba tukový ,,vankúšik“, vrásky sa tu tvoria mimoriadne rýchlo.
Dobrá rada: ráno po prebudení zalejte horúcou vodou dva sáčky čaju (zelený je vhodnejší ako čierny)  a potom ich zmrazte v mrazničke. Na každé oko položte jeden sáčok a nechajte pôsobiť približne 15 minút. Takýto obklad je mimoriadne účinný, pretože chlad stiahne póry pokožky, teín  z nej odoberie prebytočnú vodu a pokožka sa napne a vyhladí.  Účinok čajového liftingu je okamžitý a vydrží niekoľko hodín.

Nos/Ústa
Skôr, ako sa vrásky siahajúce od nosných krídel ku kútikom úst doslova vryjú do pokožky, môžu pomôcť účinné látky z rastlín a masáže.
Dobrá rada: jesť čo najviac sójových výrobkov.   Obsahujú tzv. flavonoidy, látky, ktoré ochraňujú bunky. Obsahujú ich aj niektoré pleťové krémy (hľadajme na obale označenie ,,obsahuje flavonoidy“ alebo ,,obsahuje genisteín“). Takéto krémy nanášame na vrásky a krúživými pohybmi masírujeme päť minút konečnkmi prstov. Ich účinok sa pri každodennom používaní prejaví za dva týždne, pri sójovej diéte aj skôr.

Pery
Pery patria na tvári pravdepodobne k najzanedbávanejšej oblasti. Pritom sa aj tu v dôsledku častých pohybov úst pri rozprávaní veľmi rýchlo tvoria vrásky. Proti suchým perám a tvorbe vrások pomáha hneď z dvoch dôvodov olivový olej.
Dobrá rada: Niekoľko kvapiek olivového oleja nanesieme na pery a opatrne vklopkávame prstami. Takto povzbudíme ich prekrvenie, olej pokožku opäť zjemní  a poklopkávanie pôsobí ako masáž. Okrem toho by sme mali dvakrát denne venovať niekoľko minút gymnastike tváre, pri ktorej formujeme pery do výrazného ,,Aaaaa“ a ,Oooo“. Účinky sa prejavia po dvoch týždňoch.

Krk
Pokožka  krku a dekoltu je veľmi jemná a preto sa aj tu začínajú tvoriť vrásky pomerne skoro. Najúčinnejšia zbraň proti nim je napodiv zelený čaj.
Dobrá rada: každý deň vypite aspoň tri šálky zeleného čaju. Raz týždenne naneste na tieto partie pleťovú masku – najlepšie hrubšiu vrstvu krému s výťažkami zo zeleného čaju. Po polhodine pôsobenia ju zmyte vlažnou vodou. Účinné látky zeleného čaju – polyfenoly, teín a vitamíny povzbudzujú látkovú výmenu buniek a zbavujú pokožku nadbytku vody.  Ďalšia účinná látka,  tanín, zasa spevňuje podkožné tkanivo. Účinky pleťovej masky sú viditeľné hneď po jej odstránení, avšak trvalý efekt dosiahneme až pravidelným pitím zeleného čaju.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!