lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
George Clooney

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 11.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

Po prvý krát sa nadýchol 6. mája 1961 v Lexingtone v štáte Kentucky. V tom čase ešte vôbec netušil, že je predurčený stať sa umelcom. Jeho otec Nick Clooney mal svoju televíznu šou, teta Rosemary Clooneyová sa živila ako schopná jazzová speváčka. Strýc Mel Ferrer bol herec rovnako ako bratranec Miguel Ferrer. Skrátka rodinka naozaj nadaná.

Georga to tiahlo pred kameru už od útleho detstva a otec mu dal už v piatich rokoch vo svojej šou šancu predviesť sa. Jeho prvou životnou úlohou bol škriatok. Keď spomína na svoje detstvo zväčša hovorí o tom, že aj keď ho otcova práca fascinovala, prinášala so sebou aj isté nevýhody. Skoro stále sa sťahovali, stále si musel zvykať na nových priateľov a zatiaľ čo niekedy mali hromady peňazí, inokedy boli finančne úplne na dne.
Aj pravidelné sťahovanie dokázal George v konečnom dôsledku premeniť na výhodu. Pretože bol zabávač a už vtedy vyzeral mimoriadne dobre, dievčatá sa do neho zamilovávali vo veľkých húfoch a on im kvôli otcovej práci unikal. Zdá sa, že mu táto schopnosť vydržala až do zrelého veku . Napriek ľahtikárstvu, ktoré mal v krvi dokázal vyštudovať aj Northern Kentucky University a po jej ukončení stál pred zložitou otázkou. Stať sa profesionálnym baseballistom a zarábať veľké prachy, alebo sa stať hercom a zarábať veľké prachy? Zranenie kolena mu pomohlo túto životnú dilemu rozlúsknuť a ukázalo sa, že veľmi správne.
Ako dvadsať jedna ročný a teda dospelý človek zbalil pár dolárov a vyrazil do Hollywoodu. Mal to šťastie, že sa mohol ubytovať u spievajúcej tety Rosemary. Začiatok bol sľubný, lebo vyhral konkurz na rozhlasovú reklamu. Po tomto „kšefte“ s však na neho prestalo umelecké šťastie usmievať. Zahral si v niekoľkých pilotných dieloch seriálov, ktoré sa nikdy neodvysielali. Neskôr sa prepracoval k úlohám v rovnako priemerných a niekedy aj podpriemerných seriáloch, ktoré sa odvysielali /Hunter, The fact Of Life, Sisters, To je vražda napísala.../, ale stále nič veľkého. Potom nastal zvrat. Aj keď jeho príležitosť bola opäť odetá v seriálovom rúchu, ale – seriál sa volal Pohotovosť a ním stvárnený doktor Douglas Ross, bol jedným z dôvodom prečo sa stal obľúbeným na celom svete. Dokonca získal aj všetky možné ocenenia, pre Cloonyho však znamenal najmä to, že si ho všimli producenti. Ten sexy chlap vedel k obrazovkám pritiahnuť zástupy žien a bolo viac ako pravdepodobné, že ich dokáže rovnako pritiahnuť aj do kina.
Zatiaľ, čo sa jeho kariéra začala strmo rútiť ku hviezdam, jeho súkromný život nebol ideálny. Zamiloval sa a oženil s herečkou Tallisou Balsamovou, ale ich manželstvo sa po troch rokoch skončilo rozvodom. George si vtedy sľúbil, že sa nikdy neožení. Vo svojej vile v obývačke má postavenú sošku šarkana, na ktorú ako prvý zavesil svoju obrúčku a jeho priatelia, ktorí majú manželstva plné zuby, rovnako ako on, pokračujú v tomto rituály vešania obrúčok.
 Svoj názor nemieni meniť ani kvôli deťom. Jeho domáce prasa mu pripadá omnoho menej náročné na starostlivosť a pritom rovnako milé. Po rozvode začal striedať partnerky s dynamikou a zarytosťou raneného chlapa. Sám o sebe sa v jednom interview vyhlásil: „Mal som styk s vyše tisíc ženami. Bolo by naozaj zlé, keby som sa zobudil ako 65 ročný a zistil som, že som niečo premeškal. Nikomu sa nemusím ospravedlňovať za svoje nespočetné krátke lásky a aféry na jednu noc. Vždy som bol slobodný.“ K jeho „chvíľkovým partnerkám“ údajne patrili aj Naomi Campbellová, Elle Mc Phersonová, Céline Balitranová, Stephanie Saymourová, Kelly Prestonová, Carmen Diazová...
Čo o ňom  tieto ženy tvrdia?
ameron Diazová: „Bolo to úžasné. Zhodli sme sa, že na viac nemáme čas.“
Madonna: „Škoda, že otcom chce byť len vo filme, má na to všetky predpoklady.“
Naomi Campbellová: „Zažiarili sme ako prskavka, lepšie sa pamätám na raňajky.“
Stephanie Saymourová: „V posteli je to babrák.“
Cindy Crawfordová: „Horúce stretnutie, krátky flirt.“
Jediná žena ktorá mu verejne odolala je Nicole Kidmanová. Pri nakrúcaní sa však o Georgovi vyjadrila: „Tie jeho oči, jednoducho sa na neho musíte neustále dívať.“ Jeho filmografia je síce bohatá o niečo menej ako jeho milostný denník, ale rozhodne nie je zanedbateľná. Prvý veľko rozpočtový film, ktorý nakrútil bol Od súmraku do úsvitu /1996/ pod režijnou taktovkou skvelého Quentina Tarantina. Potom si v tom istom roku zahral v romantickej komédii "One Fine Day" s Michelle Pfeiffer. V roku 1997 nakrútil hneď tri celovečerné filmy  Batman a Robin /Batman/, Zakázané ovocie "Out of Sight" (zdvorilý bankový lupič/ a čerešnička na koniec adaptácia Terrence Malicka Tenká červená línia. Od tohto roku sa na neho práca vo filme skutočne valila a oslovujú ho hviezdy filmového priemyslu. Spolu s Markem Wahlbergom a Ice Cubem si zahral vo filme Traja králi (1999). Za film bratov Cohenovcov Braček kde si /2000/ získal Zlatý Glóbus, očaril v Soderbergovom filme Dannyho jedenástka. V tomto roku sa podpísal pod réžiu, produkciu a hlavnú úlohu vo filme „Confessions of a Dangerous Mind“ Okrem hrania sa dosť intenzívne venuje produkcii. Je hlavným producentom televíznych filmov Killroy, Neodvolateľná misia, či filmov Ako rocker, Insomnia, Far from Heaven... George Clooney je skrátka veľmi talentovaný muž. Má niekoľko nádherných a s vkusom zariadených sídel, neustále filmové príležitosti a pri nohách mu ležia zástupy žien. Zdá sa však, že v poslednom čase prestal byť so svojím životom spokojný. Aj keď tento stav môže byť dočasný.


Diskusia k článku:

frajer jak traky:-)))
Neregistrovaný - smile, 12.2.2003 07:53
Nuž, je to muž na spapanie ...
Neregistrovaný - Dagmar, 19.3.2003 09:54
nemam ho rad, sa mi napici vobec
Neregistrovaný - brok, 28.4.2003 19:17
Brocik neziarli na mojho Georga, len ma sarm a straaasne vela sexappealu, radost nan pozerat
Neregistrovaný - , 28.4.2003 19:24
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!