lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jednotky alebo život?

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlova
Dátum : 2.2.2003
späť
Späť

Poslať
 

Patríte medzi rodičov, pre ktorých sú známky najdôležitejšou vecou na svete? Pozor, aby ste nedohnali svoje deti k samovražde!

Deti a samovraždy- to k sebe na prvý pohľad veľmi nepasuje. Väčšina z nás si dobrovoľný odchod zo života spája s nešťastnými dospelými, ktorí sa dostali do ťažkej životnej situácie a nedokážu ju riešiť iným spôsobom. Podľa štatistík sa samovraždy vyskytujú v každom veku, dokonca aj v predškolskom. Vo väčšej miere hrozí našim potomkom nebezpečenstvo už okolo desiateho roku a vrcholné nebezpečenstvo nastáva v období od pätnásť do dvadsať rokov. V tomto veku patrí samovraždy k druhému najčastejšiemu úmrtiu, hneď po úrazoch! Čo vedie deti a dospievajúcich mladých ľudí, plných elánu, aby si siahli na to najcennejšie čo majú? Hlavnými príčinami sú stres spôsobený školou a príliš veľké ambície rodičov, ktorí svoje deti nútia k väčším výkonom, než akých sú naozaj schopné. Je bohužiaľ pomerne bežné, že dieťa ten tlak nevydrží a rozhodne sa spáchať samovraždu. Najčastejším spôsobom sú v tomto prípade skoky z výšky.
Obdobie rozdávania vysvedčenia síce nie je jedinou dobou, kedy deti a mladiství páchajú samovraždy, ale riziko v tomto období výrazne stúpa. Preto by si rodičia mali dávať pozor na svoje deti a sledovať, či nie sú nápadne zamyslené a smutné, viac ako inokedy a nerozprávajú o tom, ako ich už nič nebaví a najradšej by sa na všetko vykašlali.
V osemdesiatych rokoch vyskočili z okna dve štrnásť ročné dievčatá, nerozlučné kamarátky. Jedna z nich sa bála prísť rodičom na oči s vysvedčením a rozhodla sa, že skoncuje so svojím životom. Zverila sa kamarátke, ktorá bola na nej citovo závislá a nedokázala si predstaviť, že zostane bez nej a nešťastie bolo na svete! Dievčatá sa rozhodli, že spáchajú samovraždu spoločne, a bohužiaľ to aj urobili.
Už dávno neplatí, že na stredné či vysoké školy sa dostane iba ten, kto má samé jednotky alebo aspoň vyznamenanie. Pokiaľ vaše dieťa nie je všestranne nadané a niektoré predmety mu idú horšie, zamerajte sa na tie, s ktorými také problémy nemá. Ale hlavne ho nikdy nenúťte do niečoho, čo samé nechce robiť.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!