lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cárovné Kremľa 2/3

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.2.2004
späť
Späť

Poslať
 

Nikita Chruščov
Manželka Nina
pochádzala z chudobnej dediny na Ukrajine. Absolvovala Gymnaziálnu prípravku a vstúpila do strany. Pôsobila ako agitátorka v Poľsku, kde absolvovala rýchlokurz na Komunistickej Univerzite a v Donecku začala učiť politickú ekonómiu. Tu sa zoznámila s manželom. Vydajom získala dve deti – dcéru a syna. Sama porodila tri dcéry a jedného syna. Bohužiaľ dve dcéry jej zomreli v malom veku. Syn z prvého manželstva ako vojak v opilosti zabil človeka. „Odmenou“ bol let v prvej línii, z ktorého sa nevrátil. Po ňom zostala dcéra, ktorú si adoptovali.
V roku 1953 sa Nikita Chruščov stal prvým tajomníkom UV KSSZ. Keď sa po prvý raz objavila vedľa svojho manžela a vycestovala s ním na oficiálnu návštevy Ameriky, Nina pozdravila prezidenta v angličtine a ohromila západ.
Každý z predchodcov Chruščova býval v Kremli. Nina sa odmietla presťahovať do zdedeného bytu. Ich pôsobiskom sa stala luxusná vila v Leninských horách..
Rok 1964 bol zlomom – Chruščov padol. K žezlu moci zasadol Brežnev. Nina nechápala, čo sa deje, ani dôvod, prečo by sa mala vysťahovať z vily do dače. Toto všetko sa podpísalo pod jej zdravie.
Po smrti manžela žila v tzv. dedinke pre vdovy. Poberala polovičný plat po manželovi a využívala určité privilégiá – kremeľskú jedáleň a polikliniku.
Keď potom zostala v nemocnici, tak sestry sa k nej správali príšerne, avšak ona sa na to len mlčky usmievala.
Jediná vlastná žijúca dcéra o nej povedala, že bola tvrdá, prísna a uzavretá žena. Ešte aj pamäte, ktoré písala matka, boli písané nie ako pre dcéru, ale ako hlásenie pre ústredný výbor. Neosobné, chladné slová.
Podľa historických prameňov Nina nebola jeho jedinou ženou života. O 16 rokov mladšia Jekaterina Furceová bola ženou budujúcou svoju kariéru na svojich pôvaboch. Dostala sa vysoko – bola ministerkou kultúry a členkou Prezídia najvyššieho UV KSSZ. Bola vášnivou zberateľkou umeleckých diel zo západu a ani o jej súkromnom živote sa nehovorilo v rukavičkách.

Silná osobnosť Brežnev a jeho žena? Viktória Brežnevová
Spoznal sa s ňou na tanečnej zábave. Bol sympatický veselý, urastený.  Vždy mal úspech u žien a vedel to využiť. Ona však robila, ako by nič nevidela.  Vyštudovala zdravotnú školu a pracovala ako pôrodná baba. Narodili sa jej dve deti, dcéra Galina a syn Jurij. Zostala doma a starala sa o deti a celú svoju rodinu. Jeho žena sa najlepšie cítila doma. Nerada s ním chodila do zahraničia a na všetkých podujatiach, ktoré musela byť oficiálne na verejnosti doslova pretrpela. Vyvárala pre muža jeho obľúbené jedlá (robila to rada, aj keď mali doma dvoch kuchárov a jednu chyžnú), a čakala na svojho muža. Bola ženou, na ktorú nikdy nikto nepovedal jedno krivé slovo. Brežnev mnoho krát povedal, že najväčšiu hanbu mu robí jeho vlastná rodiny. Rodinkárstvo a bezhraničné zneužívanie jeho postavenia celou rodinou. Najviac sa pod to podpísala jeho dcéra Galina. Okrem toho sú s ňou neoddeliteľne späté aj ďalšie prívlastky, nevyliečiteľná alkoholička, vydržiavala si mladších milencov, milovala brilianty a jej meno sa blyslo aj pri afére s ich krádežou. 
Viktória nikdy nič nevyčítala, bola tým silným oporným múrom pre svoju rodinu. Jej najväčšou výčitkou bolo mlčanie.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!