lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sladké prekvapenia na zimné posedenia s dezertmi Carte d´Or

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 6.2.2009
späť
Späť

Poslať
 

Zimné obdobie nám prináša oddych a pohodu. Chodíme na prechádzky, varíme svoje obľúbené jedlá a v tomto období si nájdeme čas aj na sladké ničnerobenie. Doprajeme si to, čo nás vždy dokáže potešiť. Veď aký by bol náš život bez malých radostí, ku ktorým patria aj zmrzliny Carte d´Or?

Carte d´Or sú prémiové zmrzliny, ktorými nepohrdne žiadny gurmán. Majú vyváženú receptúru a ich tajomstvo je ukryté v starostlivo vybraných ingredienciách, ktoré vytvárajú tie najlahodnejšie chute a tak sa z maškrtenia stáva skutočný pôžitok. Rozhodne to nie je len zmrzlina na letné odpoludnia. Rovnako si ňou môžeme spríjemniť aj obdobie zimných sviatkov. Ich atmosféru len umocnia vône orechov, vanilky, medu a čokolády, ktoré Carte d´Or zmrzliny prinášajú do našich domovov. Pre tých kreatívnejších Carte d´Or ponúka množstvo inšpirácií na prípravu dezertov, ktoré chutia skvele. Je to zmrzlina, ktorá je vyrábaná s láskou i vášňou. Stále sú vyvíjané nové recepty a vytvára sa tak rad nových výborných produktov.

Na prvých „zmrzlinách“ si pochutnávali už starí Číňania  pred viac ako 2000 rokmi.  Gréci a Egypťania holdovali snehu alebo ľadu ochutenému ovocnou šťavou. Rimania taktiež ochucovali sneh, ktorý im z hôr prinášali otroci a podávali ho ako delikatesu počas pompéznych osláv. Kto vlastne priniesol zmrzlinu do Európy je dodnes záhadou. Niektoré pramene tvrdia, že to boli Arabi, ktorí recept získali od Číňanov. Iní tvrdia, že za zmrzlinu môžeme ďakovať Marcovi Polovi.  Pravdou však je, že zmrzlina ako taká sa objavila v Taliansku v 17. storočí. A o sto rokov neskôr si na nej pochutnávali Američania, kde v roku 1846 vznikla aj jej prvá veľkovýrobňa. Zmrzlina bola maškrtou len pre tých najbohatších, čo platilo ešte donedávna. Verili by ste, že ešte v 70. rokoch  bol výber príchutí značne obmedzený a mohli ste ich dostať len v reštauráciách a cukrárňach?

Dnes je našťastie všetko inak. V roku 1978 pán Patric Mortlet predstavil 5 variantov zmrzliny Carte d´Or, ktorá sa stala dostupnou pre všetkých spotrebiteľov. A od tej doby si prémiovú zmrzlinu môže dožičiť každý z nás v pohodlí svojho domova.

 

Carte d´Or však ponúka ešte viac. Množstvo originálnych variácií chutí pre milovníkov čokolády, karamelu ako aj ovocia a jogurtu, ktoré v kombinácii so zmrzlinou pobláznia naše chuťové poháriky.

A komu by to nestačilo, ponúkame recepty na prípravu dezertov s  Carte d´Or na spríjemnenie vianočných chvíľ s ľuďmi, ktorých máme radi.

 

"Vanilkový kokteil s vaječným koňakom"

 

Suroviny:

200 ml mlieka

2 porcie Carte d'Or vanilka

2-3 cl vaječného likéru

1 lyžička vanilkového cukru

kakao - na ozdobenie

mandľové hoblinky - na ozdobenie

čokoládová poleva - na ozdobenie

Postup:

V mixéri rozmixujeme mlieko s cukrom a vaječným likérom.

Pridáme 2 porcie vanilkovej zmrzliny a cca 1 minútu mixujeme.

Pohár ozdobíme čokoládovou polevou a nalejeme zmixovaný kokteil. Kokteil posypeme mandľovými hoblinkami a kakaom. Podávame so slamkou.

 

“Jablkový zmrzlinový dezert so zlatými jabĺčkami“

 

Suroviny:

2 zelené jablká

1 kompót z malých jabĺčok

20 g pražených orieškov

60 g bielej čokolády

200 g zmrzlina Carte d'Or Grécky jogurt a med

200 ml bieleho vína

klinčeky

 

Postup:

Jablká umyjeme, rozkrojíme, odstránime jaderník, pokrájame na plátky a ponoríme do uvareného bieleho vína. Jabĺčka z kompótu necháme odkvapkať. Oriešky nastrúhame na tenké plátky.

Podávanie:

Čokoládu roztopíme a naplníme ňou papierové vrecúško, pomocou ktorého ozdobíme  tanier (viď. obrázok). Jablká naaranžujeme do tvaru vejára. Na každý plátok položíme jedno zlaté jabĺčko. Do stredu taniera položíme kopček zmrzliny s príchuťou jablkového závinu a ozdobíme nastrúhanými orieškami. 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!