lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Obľúbená chuť v novom kabáte

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 11.2.2009
späť
Späť

Poslať
 

Len málokto si vie predstaviť zemiakový šalát bez majonézy a grilované mäso bez tatárskej omáčky. Tieto omáčky však báječne dochutia i veľké množstvo iných a na rozdiel
od vyprážaného syru alebo hranolčekov zdravých pokrmov. Zdravá strava by predsa mala chutiť! A nie je dôvod, prečo si neochutiť napríklad zeleninový šalát trochou majonézy. Zelenina je tak chutnejšia, a potom častejšie a radšej konzumovaná. Značka Hellmann´s navyše prichádza na trh s majonézou a tatárskou omáčkou v novom praktickom obale,
ktorý ponúka jednoduchú manipuláciu, ľahké dávkovanie a nové možnosti použitia.

 

Nový praktický obal

Fľaša majonézy a tatárskej omáčky Hellmann´s je vyrobená z priehľadného plastu,
ktorý na prvý pohľad prezradí, čo a koľko toho ukrýva. Vylepšený uzáver fľaše s fóliou
pod vrchnáčikom (fóliu je nutné pred použitím odstrániť) zas zaručuje vysokú hygienickú bezpečnosť výrobku. Jednoduchým stlačením fľaše si môže každý vytlačiť potrebné množstvo omáčky presne tam, kam potrebuje, bez komplikovanej manipulácie s lyžičkou. Pohodlné používanie ocení celá rodina – gazdinka v kuchyni, kde pripravuje pokrm a ostatní členovia domácnosti pri stole, kde si pokrm dochutia omáčkou podľa vlastnej chuti.


Rovnako báječná chuť

Majonéza i tatárska omáčka Hellmann´s chutia stále rovnako skvelo, ich receptúra
sa nezmenila. Obsahuje dobré a poctivé suroviny, predovšetkým repkový olej, pasterizované vajcia a kysliace zložky. Vďaka rastlinnému oleju sú tieto omáčky zdrojom zdraviu prospešných viacnenasýtených mastných kyselín vrátane esenciálnej omega 3 mastnej kyseliny a pomáhajú telu spracovávať vitamíny A, E a K nachádzajúce sa v zelenine
a rozpustné iba v tukoch. Použité vajcia sú tepelne upravené, a preto mikrobiologicky bezpečné. Jedna fľaša majonézy alebo tatárskej omáčky Hellmann´s (250 ml) obsahuje len tretinu jedného vajca, čo je podstatne menej ako v prípade domácej majonézy. Vzhľadom
na toto malé množstvo vajec obsahujú majonézy i tatárske omáčky Hellmann´s taktiež veľmi malé množstvo cholesterolu. Jedna porcia (jedna polievková lyžica, čo je asi 15 ml) obsahuje 50 až 100 kcal v závislosti od druhu majonézy či tatárskej omáčky Hellmann´s, čo je 3 až 5 % odporúčaného denného množstva energie pre dospelú osobu. Kvalitná majonéza preto
k zdravej a vyváženej strave patrí, v stravovaní môže byť využívaná s čistým svedomím.

 

Dobré rastlinné oleje

Hlavnou zložkou majonéz a tatárskych omáčok Hellmann´s je repkový olej, ktorý patrí k nutrične najkvalitnejším rastlinným olejom. Každý konkrétny druh rastlinného oleja je
svojím zložení špecifický, podstatné rozdiely sú predovšetkým v zastúpení jednotlivých látok. Spoločný pre väčšinu z nich je vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín a naopak nízky obsah nasýtených mastných kyselín a tiež absencia cholesterolu.

 

Za kráľa olejov je považovaný olivový olej, ktorého hlavnými prednosťami sú okrem špecifických chuťových vlastností aj vysoký obsah antioxidantov a mononenasýtených mastných kyselín (až 75 %). Pri porovnaní u nás bežne používaných olejov vychádza
ako jednoznačný víťaz olej repkový, ktorý sa zložením a zdravotnými účinkami podobá oleju olivovému. Podľa posledných vedeckých poznatkov o vplyve jednotlivých druhov mastných kyselín v olejoch, je však skladba repkového oleja dokonca ešte lepšia ako skladba oleja olivového. Repkový olej obsahuje veľmi málo nasýtených mastných kyselín (zhruba 8 %)
a naopak významné množstvo mononenasýtených (asi 61 %) a esenciálnych mastných kyselín omega 6 a omega 3. Nakoľko výber kvalitných surovín a správne zloženie rastlinných olejov vplýva na dobrú chuť finálneho výrobku a jeho priaznivý vplyv na naše zdravie, je voľba prírodného repkového oleja na výrobu majonéz a tatárskych omáčok Hellmann´s jednoznačne správnou voľbou.


Diskusia k článku:

Suhlasim s tebou, ze tieto male melony su arotimacke a chutne aj samostatne. Ale prave preto, ze maju specificku chut, pouzil by som ich do jedal, ktore maju chut slabsiu napriklad listovy salat. Cize melon pouzity ako to nieco , co tam spravi chut, ozvlastni to.Preco nie alkohol? Zdalo sa mi to rovnake klise, ako ked urobis dieru do cerveneho melona a nalejes don vodku Ale mozno je to aj tym, ze alkoholu sa v poslednom case skor vyhybam neviem ;-)Prva fotka? Vsetky fotky sa daju rozkliknut a hore sa objavi ich popiska. V tomto pripade vydlabany melon
Neregistrovaný - WgreIeAWqybZwbzrtw, 17.5.2012 06:57, d.pleastrieciv(`na`)gmail.au.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!