lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Láska ide cez žalúdok, ale zdravie ešte ďalej...

  Spracoval(a) : Michal
Dátum : 15.2.2011
späť
Späť

Poslať
 

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok, ale platí aj, že zdravie ešte ide ďalej. Prečo ďalej? V žalúdku sa potrava len pripraví na trávenie. Samotné vstrebávanie žívín sa uskutočňuje až v črevách. Na naše zdravie výrazne vplýva, aj to ako sa potrava spracuje v črevách a aká je tam mikroflóra.

 

Človek je v súčasnosti vystavený pôsobeniu mnohým negatívnym vplyvom. Narušené životné prostredie, zlý životný štýl, ale aj nadmerné užívanie antibiotík môže spôsobiť narušenie prirodzenej rovnováhy v oblasti črevnej flóry. Veľmi dôležitú úlohu starostlivosti o túto rovnováhu majú probiotiká a prebiotiká.   

 

Probiotiká

 

Jednou z možností efektívneho ovplyvnenia rovnováhy črevnej flóry je pravidelné užívanie probiotík. Probiotiká sú produkty, ktoré obsahujú jeden alebo viac živých - vitálnych mikrobiálnych druhov pôsobiacich na organizmus tak, že zlepšujú zloženie črevnej mikroflóry“ hovorí primár MUDr. Jan Boženský, Detské oddelenie, Vítkovickej nemocnice v Ostrave.

 

Medzi   probiotiká   patria  bifidobaktérie a  laktobacily  (sú  obsiahnuté  v  Pangamine  BIFI  a  Pangamin BIFI plus). Medzi hlavné účinky probiotík zaraďujeme:

 

  • Podpora imunity – zvyšujú odolnosť voči bakteriálnym infekciám
  • Znižujú obsah cholesterolu v krvi – podporujú vylučovanie žlčových kyselín z organizmu, a tak znižujú nebezpečie srdcovo-cievnych ochorení
  • Produkujú vitamíny skupiny B (vrátane B12), vitamín K
  • Uľahčujú vstrebávanie a využívanie vitamínov
  • Znižujú nebezbečenstvo vzniku rakoviny hrubého čreva, pečene a obličiek

 

Probiotiká + Prebiotiká = Synbiotiká

 

Prebiotiká (napríklad pivovarské kvasnice alebo inulín) podporujú rast a rozmnožovanie užitočných a zdraviu prospešných baktérií - probiotík (bifidobaktérií a laktobacilov). Pre udžanie stability črevnej   mikroflóry  je  potrebná  kombinácia  prebiotík  a probiotík  v jednom   produkte  tzv. synbiotiká.

 

Svedčia  o  tom  aj  skúsenosti  z praxe primára J. Boženského:  Od  roku 2002  podávame na našom oddelení Pangamin BIFI alebo Pangamin BIFI plus. Za toto obdobie sme ich dali užívať niekoľkými tisícom hospitalizovaných pacientov.Vzhľadom k obohateniu tabletiek Pangamin BIFI a Pangamin BIFI plus prebiotikom inulín, možno zaradiť uvedené preparáty už do skupiny synbiotík. Je veľmi dobre tolerovaný aj pri dlhodobom podávaní a to vďaka zloženiu z výhradne prírodných látok.

 

Ku každým antibiotikám je vhodné užívať tiež probiotiká!

 

Antibiotiká sú veľký zásah do organizmu. A v mnohých prípadoch pomáhajú, ale majú aj vedľajšie účinky na črevnú mikroflóru.

 

Potvrdzuje to aj profesor L. Ebringer, významný slovenský mikrobiológ s medzinárodnou povesťou z Ústavu bunkovej biológie a biotechnológie na Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave uvádza:: „Poškodenie a rozvrat v zostave v črevnej mikroflóre je sprevádzaný rôznymi zdravotnými problémami. Dôsledkom eliminácie alebo potlačenia niektorých zo zložiek mikrobioty antibiotikami sa môže dostaviť post-antibiotická hnačka, ktorá je u starších ľudí sprevádzaná hnačkovým infekčným ochorením. Podobný zásah do zostavy črevnej mikroflóry detí môže byť ešte fatálnejší.

 

V súčasnosti pri liečbe antibiotikami je už bežné používanie produktov s probiotikami. Primár J. Boženský hovorí o skúsenostiach zo svojej klinickej praxe V prvých rokoch sme tieto preparáty používali prevažne ako súčasť antibiotickej liečby a v rámci terapie hnačkových ochorení. 

Novinkou na slovenskom trhu je synbiotikum Pangamin BIFI + Omega3.

·         Priaznivo ovplyvňuje činnosť imunitného systému, črevnú mikroflóru, mozgu, proces učenia,  pamäti, kardiovaskulárny systém a metabolizmus.

·         Kombinácia  prebiotík   a probiotík  v  jednom  produkte   tzv. synbiotiká.

·         Pozitívny účinok na srdce a cievy vďaka omega 3 mastným kyselinám kyseliny

·         100% prírodný produkt

·         Obsahuje 50 % kvasničnej biomasy a 50 % zakysaného odtučneného mliečneho polotovaru s obsahom užitočných mikroorganizmov

·         Zloženie: sušené pivovarské kvasnice, omega 3 mastné kyseliny, dextrin, inulín, mliečna bielkovina s obsahom mikrobiálnej kultúry Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium

bifidum, tabletovacie prísady stearan horečnatý a oxid kremičitý.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!