lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nikon D800 – získajte veľký obraz

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 9.2.2012
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje novú prelomovú profesionálnu jednookú zrkadlovku formátu FX s rozlíšením 36,3 megapixlov – fotoaparát Nikon D800.

 

Majstrovský fotoaparát Nikon D800 je odpoveďou na budúce požiadavky fotografovania a filmovania už dnes. Je doslova nabitý novými technológiami, zaručujúcimi pri fotografovaní nebývalú úroveň hĺbky obrazu a detailov spolu s flexibilitou, potrebnou pri natáčaní videa vo vysielacej kvalite.

 

 

Fotoaparát Nikon D800 otvára úplne novú kategóriu s obrazovým potenciálom konkurujúcim stredoformátovým fotoaparátom, pričom si však zachováva všetku obratnosť jednookej zrkadlovky a profesionáli, požadujúci dôraz na detail, získavajú slobodu na tvorbu monumentálnych fotografií.

 

Uvedenie fotoaparátu D800 na trh prináša po prvý raz v histórii odboru aj špeciálnu verziu – model Nikon D800E. Fotoaparát D800E s upraveným optickým filtrom je jedinečnou alternatívou pre všetkých, ktorým ide o dokonalosť v rozlíšení.

 

Dirk Jasper, Manager Professional Products, Nikon Europe povedal: „Fotoaparát Nikon D800 je dokonalá jednooká zrkadlovka s plnoformátovým snímačom, ktorej uvedenie závažne ovplyvní budúcnosť fotografie a videozáznamu. Veľkolepé rozlíšenie 36,3 megapixlov rozlíši detaily ako nikdy predtým a komplexné možnosti záznamu videa očaria filmárov všetkých zameraní.“ Dodáva: „Sme skutočne nadšení z toho, čo fotoaparát D800 znamená pre každého, kto sa vážne zaoberá rozprávaním príbehov cez fotografie, videosekvencie alebo oboje.“

 

Veľký obraz

Snímač CMOS formátu FX s prelomovým rozlíšením 36,3 megapixlov je založený na technológii umožňujúcej zachytiť obraz s nebývalým rozsahom detailov a tónov.

 

12-kanálové načítavanie so 14-bitovým A/D prevodom a vysoký odstup signálu od šumu: fotografie majú pozoruhodnú kvalitu s nízkou úrovňou šumu a širokým dynamickým rozsahom.

Veľký rozsah citlivosti ISO: D800 ponúka rozsah od ISO 100 do 6 400 s možnosťou rozšírenia nahor do (ekvivalent) ISO 25 600 a nadol do (ekvivalent) ISO 50, takže nastavuje novú latku pre jednooké zrkadlovky s tak vysokým rozlíšením. Inteligentný systém redukcie šumu použitý vo fotoaparáte potláča šum bez narušenia jemných detailov. Fotoaparát je flexibilný za každých svetelných podmienok: snímky sú jasné a čisté aj s vyšším nastavením ISO.

 

Špičkový výkon

Fotoaparát D800 so systémom spracovania obrazu novej generácie EXPEED 3 ľahko spracováva úlohy s obrovským množstvom údajov bez kompromisov na rýchlosti a kvalite, na čo je každý profesionál zvyknutý.

 

16-bitové spracovanie obrazu: najmodernejší obrazový procesor ponúka sýtejšie farby a odtiene než kedykoľvek predtým, s jemnými prechodmi bohatými na detaily a odtieňmi v celom rozsahu až po čisto bielu, dokonca i pri snímaní vo formáte JPEG.

 

Video vo vysielacej kvalite

Profesionálom, ktorí pri práci potrebujú aj video, ponúka fotoaparát D800 flexibilitu potrebnú pre širokú škálu filmových aplikácií. Ide o veľkoformátové videosekvencie v najlepšom slova zmysle, s kompletnou ponukou rýchlostí snímania.

 

Rýchlosti snímania: videosekvencie v rozlíšení Full HD (1 080p) možno zaznamenať so snímkovými frekvenciami 30p, 25p a 24p a v rozlíšení HD s 60p, 50p a 25p. Videosekvencie môžu mať až 29:59 minút.

 

Multiformát Full HD videosekvencie D-Movie: ako bylo predstavené u fotoaparátu D4, nahrávanie Full HD videa je prvýkrát možné v oboch formátoch, FX aj DX, čo používateľovi ponúka výnimočnú slobodu výrazu.

 

Hi-Fi audio: fotoaparát D800 ako odpoveď na podnety zákazníkov nastavuje novú úroveň zvukového záznamu pre jednooké zrkadlovky. Vaše videosekvencie tak budú mať zvuk rovnako dobrý ako obraz. Okrem vstupu pre externý stereofónny mikrofón je k dispozícii aj výstup pre externé slúchadlá, vďaka ktorému môžete jemne doladiť zvuk izolovaný od okolia, a to pred natáčaním videosekvencie a rovnako aj v priebehu natáčania. Je tu aj možnosť nastavenia linkového vstupu pre záznamníky systému PCM linear.

 

Nekomprimovaný výstup HDMI: fotoaparát D800 ponúka možnosť výstupu nekomprimovaného živého náhľadu videa do externých rekordérov a monitorov, ak potrebujú najčistejší možný videovýstup pre profesionálne úpravy a strih videa. Ako u fotoaparátu Nikon D4 sa údaje posielajú na výstup v určenom formáte a s určenou snímkovou frekvenciou a bez prelínacích informácií, ktoré sa môžu zároveň zobrazovať na monitore TFT fotoaparátu.

 

Pohodlné prispôsobiteľné ovládacie prvky: boly implementované pre prácu so živým náhľadom. Nastavenie clony zjednodušuje motorové nastavenie clony s tlačidlami na prednej strane fotoaparátu s priradenými hodnotami použité namiesto otočného povelového voliča. Indexovanie uľahčuje označenie dôležitých záberov na časovej osi priraďovaním značiek pri snímaní videosekvencií. Uľahčuje to vyhľadávanie vo videosekvenciách pri strihu.

 

Pokročilé rozpoznávanie scény s RGB snímačom s rozlíšením 91 tisíc bodov:

Pokročilý systém detekcie motívu spoločnosti Nikon teraz využíva novo navrhnutý snímač RGB s rozlíšením 91 000 pixelov, ktorý starostlivo analyzuje každý záber s vynikajúcou presnosťou. Rozpoznáva ľudské tváre s udivujúcou presnosťou dokonca aj s použitím optického hľadáčiku a nebývalo presne rozpoznáva aj farby a jas snímaného záberu.

 

Takáto úroveň analýzy záberu sa využíva aj na podporu presnejšieho automatického zaostrovania. Automatické meranie expozície a zábleskovej expozície i-TTL rozširuje okruh kompozičných situácií a svetelných podmienok. Podstatne sa zdokonalilo napríklad aj sledovanie 3D objektov pri fotografovaní menších objektov.

 

Zmenila sa konštrukcia modulu snímača a algoritmy automatického zaostrovania tak, aby sa implementáciou oceňovaného AF systému Nikon Multi-CAM 3500FX (s individuálne nastaviteľnými možnosťami pokrytia 9, 21 alebo 51 bodov) významne zlepšili citlivosti detekcie svetla pri slabom osvetlení až na -2 EV (ISO 100, 20 °C / 68 °F). Celková výkonnosť je podobná poslednej vlajkovej lodi spoločnosti Nikon, fotoaparátu D4: prevádzka AF je dokonca možná s kombinovanou hodnotou clony f8 (napr. objektív 600 mm f/4 AF-S kombinovaný s 2x telekonvertorom TC-20EIII) s využitím 11 AF senzorov a 15 AF senzorov medzi f/5,6 a f/8.

 

K dispozícii je zjednodušené automatické zaostrovanie a volič režimov činnosti automatického zaostrovania polí bez oddialenia oka od hľadáčika.

 

 

Pohotový a intuitívny

Fotoaparát Nikon D800 reaguje tak rýchlo ako vy. Má bezpečné a pohodlne umiestnené tlačidlá a ovládacie prvky, ktoré sa rýchlo stanú predĺžením vašej ruky.

 

Rýchla odozva: spustenie približne 0,12 sekundy[1], oneskorenie uzávierky je minimalizované na pribl. 0,042 sekúnd[2] (ekvivalent D4), s možnosťou súvislého snímania rýchlosťou pribl. 4 sn./s vo formáte FX a režimoch výrezu, a až pribl. 6 sn./s v režime DX s voliteľným multifunkčným Battery Packom MB-D12.

 

Presný displej LCD s uhlopriečkou 8 cm (3,2“) s rozlíšením pribl. 921 tis. bodov, širokým pozorovacím uhlom a automatickou reguláciou jasu monitora: poskytuje pri prezeraní jasný a ostrý obraz s oveľa širším farebným rozsahom. Jas displeja LCD sa automaticky nastavuje v závislosti od osvetlenia prostredia a pri prehrávaní je možné fotografie zväčšiť až 46x, čo môže byť veľká výhoda pri kontrole bodového zaostrenia.

 

Optický hľadáčik so skleneným hranolom a prakticky 100% pokrytím snímky má zväčšenie 0,7x (objektív 50 mm f/1,4 zaostrený na nekonečno, -1,0 m-1).

 

Dvojosový elektronický virtuálny horizont umožňuje presnú kontrolu vyrovnania záberu podľa displeja LCD alebo hľadáčika. Možno kontrolovať polohu fotoaparátu vzhľadom k horizontálnej rovine a jej sklon (predná alebo zadná rotácia).

 

Zdokonalená ergonómia: tlačidlá a voliče sú strategicky rozmiestnené kvôli uľahčeniu ovládania. Zdokonalené tlačidlo spúšte umožňuje nechávať ukazovák pohodlne na spúšti aj dlhší čas, kým oddelené tlačidlo videozáznamu umožňuje okamžité spustenie záznamu. Bezpečné uchopenie vďaka konštrukcii z vysoko kvalitných gumových materiálov.

 

Volič snímacích režimov: viditeľnosť a ovládateľnosť režimov zlepšuje štvortlačidlové ovládanie a volič režimov spúšte na hornej strane fotoaparátu spolu s oddelenými tlačidlami nastavenia citlivosti ISO, vyváženia bielej farby a kvality snímky. Tlačidlo pre expozičný bracketing bolo umiestnené na strategické miesto na pomoc pre funkcie typu HDR.

 

Ovládanie obrazu (Picture Controls) je priamo prístupné cez nové oddelené tlačidlo bez nutnosti použitia ponuky. Funkcia Picture Control umožňuje prispôsobiť vzhľad fotografií a videosekvencií jemným vyvážením parametrov, napríklad ostrosti, sýtosti farieb a farebného odtieňa.

 

Odolnosť

Aj napriek nízkej hmotnosti a kompaktným rozmerom je fotoaparát D800 rovnako odolný ako profesionálne jednooké digitálne zrkadlovky Nikon. Je kompletne utesnený proti poveternostným vplyvom a prachu, aby ste mohli pracovať aj v náročných podmienkach.

 

Vysoko presná a odolná uzávierka: uzávierka preukázala svoju odolnosť a presnosť pri skúškach na viac ako 200 000 cykloch. Expozičné časy sa môžu chváliť rozsahom od 1/8 000 s do 30 s. Fotoaparát má inteligentnú autodiagnostiku uzávierky a pohon je po prvý raz navrhnutý tak, aby sa znížila spotreba energie pri snímaní videosekvencií, keď je uzávierka dlhšie otvorená.

 

Efektívna regulácia napájania: nové riešenie obvodov fotoaparátu D800 teraz umožní urobiť približne 850 snímok[3] (pri snímaní statických snímok) alebo približne 60 minút videosekvencií so živým náhľadom[4]. To všetko na jedno nabitie lítium-iónového akumulátora EN-EL15.

 

Kvalita remeselného spracovania: fotoaparát D800 je spoľahlivý rovnako na cestách ako v štúdiu, môže sa pochváliť prachotesným telom z horčíkovej zliatiny s hmotnosťou zníženou približne o 10 % oproti modelu D700.

 

Pamäťové médiá: duálny slot na vysokorýchlostné karty CF (UDMA 7) a SD (SDXC a UHS-1).

 

Vysokorýchlostný prenos dát cez USB 3.0.

 

Nikon D800E – dokonalá alternatíva

Model Nikon D800E je špeciálnou edíciou fotoaparátu D800 pre tých, ktorí hľadajú dokonalé rozlíšenie.

 

Má optický filter bez vlastností anti-aliasingu, aby umožnil zhotovenie najostrejších možných snímok. Ideálny prístroj pre fotografov, ktorí dokážu pracovať so svetlom, vzdialenosťou a fotografovaným objektom do takej miery, že dokážu zmierniť zvýšené riziko vzniku moiré[5] a farebného posunu. Všetky funkcie a výbava tohto modelu, okrem optického filtra, sa zhodujú s modelom D800.

 

Nástroje na rozšírenie kreativity

Fotoaparát D800 má množstvo praktických nástrojov pre príliš zaneprázdnených fotografov, ktorí nechcú tráviť čas komplikovanými úpravami zhotovených snímok.

 

Časozberné snímanie: fotoaparát D800 dopĺňa populárna funkcia časozberného snímania, kedy sa snímky zhotovené v určenom časovom intervale ukladajú vo fotoaparáte ako videosekvencia. Vytvorený záznam možno prehrávať 24 až 36 000-krát rýchlejšie, než bola rýchlosť snímania.

 

Funkcia HDR (High Dynamic Range) zhotoví jedným stlačením spúšte jeden podexponovaný a jeden preexponovaný snímok. Tento rozsah môžete rozšíriť až na 3 EV pre požadovaný výsledok plného farebného nasýtenia a tonálneho prechodu, zatiaľ čo prirodzený vzhľad snímky je možné upraviť nastavením jemnosti prelínania, kde sa čiastkové zábery stretávajú.

 

Jemnejšia regulácia farebnej teploty umožňuje presné nastavenie vyváženia bielej farby. Farebný odtieň displeja v živom náhľade a vyváženie bielej farby výslednej fotografie je možné nastaviť tak, aby si zodpovedali. Farebnú teplotu možno manuálne nastaviť v krokoch po 10 Kelvinoch alebo v jednotkách mired.

 

Automatická regulácia času uzávierky pre automatické nastavenie citlivosti ISO: nová možnosť automatického nastavenia minimálneho času uzávierky. Funkcia automaticky reguluje rovnováhu medzi časom uzávierky a citlivosťou ISO podľa ohniskovej vzdialenosti použitého objektívu.

 

Možnosť štyroch zobrazovacích režimov v hľadáčiku: pri fotoaparáte tejto triedy si môžete po prvý raz vybrať jeden z ponúkaných režimov výrezu snímky, vždy aj s vizuálnym maskovaním v hľadáčiku – 5:4 (30,0 x 24,0 mm), 1,2x (30,0 x 19,9 mm) a formát DX (23,4 x 15,6 mm).

 

Úpravy vo fotoaparáte: zhotovené snímky a videosekvencie možno v prípade potreby upravovať vo fotoaparáte alebo počas práce. Ponuka Retušovania obsahuje množstvo užitočných funkcií, ako spracovanie súborov NEF (RAW), zmenu formátu, korekciu skreslenia, rybie oko, efekt zmenšeniny, korekciu efektu červených očí, filtre a prelínanie snímok, a tiež možnosť nastaviť počiatočný a koncový bod videosekvencií pre ich efektívnejšie ukladanie.

 

Príslušenstvo

Do voliteľného multifunkčného Battery Packu MB-D12 je možné umiestniť niekoľko typov batérií (pozrite špecifikácie). Telo Battery Packu je kompletne vyrobené z horčíkovej zliatiny ako fotoaparát D800 a je tiež utesnené proti vplyvom počasia. Umožní aj súvislé snímanie rýchlosťou až 6 sn./s[6] vo formáte DX. Battery Pack MB-D12 má samostatné tlačidlo spúšte a povelové voliče pre fotografovanie na výšku.

 

Blesk Nikon SB-910 (voliteľný) – neprekonateľný osvetľovací výkon: blesk Nikon SB-910 ponúka všestranné meranie i-TTL na reguláciu záblesku z fotoaparátu alebo bezdrôtovo, zjemnené ovládanie a vysoké smerné číslo 34/112 (ISO 100, m/ft, STD, formát FX, ohnisková vzdialenosť 35 mm). Ponuka a ovládacie prvky boli zdokonalené pre jednoduchšiu ovládateľnosť. Obsahuje farebné filtre pevného typu na žiarovkové aj žiarivkové svetlo na okamžitú úpravu vyváženia bielej fotoaparátu D800.

 

Softvér Capture NX 2 (voliteľný) – rýchle výkonné a kreatívne spracovanie obrazu: najnovší softvér Capture NX 2 je rýchlejší ako v minulosti a kompatibilný so 64-bitovými operačnými systémami, aby zodpovedal obrazovej výkonnosti fotoaparátu D800 s 36,3 efektívnymi megapixelmi[7].

 

Diaľkové ovládanie Camera Control Pro 2 (voliteľné) – všestranné diaľkové ovládanie fotoaparátu: okrem ovládania nastavení expozičného režimu, času uzávierky a clony ponúka softvér teraz mnoho zdokonalení, ktoré mimoriadne uľahčujú ovládanie fotoaparátu D800 v režime živého náhľadu. Medzi nové kreatívne ovládacie prvky patrí diaľkové spustenie a ukončenie videozáznamu alebo prepínanie medzi živým náhľadom statických snímok a videosekvencií.

 

ViewNX 2 (súčasť balenia) – prechádzanie, úpravy, zdieľanie a ďalšie možnosti: dodávaný všestranný softvér je vybavený ľahko použiteľným rozhraním a množstvom funkcií na úpravu snímok a videosekvencií, je možné vyko


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!