lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ego pomáha hľadať Kockaté hlavy.

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 9.2.2014
späť
Späť

Poslať
 

Pilotný ročník súťaže „Kockaté hlavy“ si dáva za cieľ podporiť vzdelanosť a otvoriť dvere do profesionálneho IT sveta mladým talentovaným žiakom základných škôl a gymnázií. Zámerom je budovať u mladých ľudí povedomie, že byť „KOCKATOU HLAVOU“ alebo „KOCKÁČOM“ je IN.

 

Vyhľadať talentované deti a podporiť ich nadanie, vzdelanie v oblasti informatiky a ambície stať sa „IT profíkom“ je potrebné omnoho skôr ako na vysokej škole, preto je projekt zameraný na deti ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl (resp. tercie a kvarty gymnázií). „Počet IT talentov je na Slovensku nedostatočný vzhľadom na rastúci trh a jeho požiadavky. Prax nám ukazuje, že vzbudzovať záujem o IT je u vysokoškolákov už neskoro, a preto sme náš projekt zamerali na deti základných škôl,“ vysvetľuje vekové zameranie cieľovej skupiny tvorkyňa myšlienky a zároveň marketingová riaditeľka spoločnosti NESS Slovensko, a.s., Silvia Havrillová. „U týchto detí chceme podporovať logické myslenie, motivovať ich k samovzdelávaniu a rozvoju tvorivosti, umožniť porovnať si svoje vedomosti s rovesníkmi a zároveň podporiť vyučovací proces informatiky na školách,“ dodáva.

 

Registrácia ako aj skúšobný test sú deťom dostupné už teraz na stránke www.kockatehlavy.sk. Skúšobný test je nezáväzný a žiaci si môžu vyskúšať, či na to majú. Za týždeň spustenia registrácie evidujeme 239 prihlásených a skúšobný test si urobilo 1111 detí.

Vyhľadávací súťažný projekt má niekoľko fáz a jeho prvé kolo začne 24. februára 2014 vo forme online testu zameraného na logické a tvorivé myslenie. Úspešní súťažiaci postúpia do druhého kola, v ktorom budú riešiť zadaný projekt. Desiati najlepší získajú okrem zaujímavých cien aj možnosť „na vlastnej koži zažiť“, aké je to pracovať v medzinárodnej IT firme - zúčastniť sa na pracovnej porade, riešiť úlohy a zadania a teda tak zažiť pracovný deň „bežného“ IT-čkára. Po skončení campu bude vyhlásené najtalentovanejšie dieťa v oblasti Informačných technológií a vyhlasovateľ projektu si zároveň vyhradil právo udeliť jednému účastníkovi campu celoročné štipendium, ktoré využije na svoje vzdelávanie počas školského roka 2014/ 2015.

 

Ambasádorom projektu „Kockaté hlavy“ sa stal známy slovenský raper Michal „Ego“ Straka, ktorý zároveň prišiel povzbudiť žiakov aj počas skúšobného testovania na Gymnáziu C.S Lewisa: „Keď ma oslovili organizátori projektu, či by som zastrešil projekt podporujúci vzdelanie detí, neváhal som ani chvíľu. Vzdelanie, to je dnes hlavná istota. Popri tom sa deti môžu venovať aj svojim koníčkom, niečomu, čo ich baví a rozvíjať to, no až po skončení školy sa vedia rozhodnúť, čo budú robiť a kde pracovať,“ povedal k svojmu ambasádorovaniu Ego.

 

„Projekt pre nás nie je jednorázovou záležitosťou, práve naopak. Pracujeme na príprave aj jeho celoslovenského pokrytia a už dnes prebiehajú rokovania s EÚ o ich podpore. Pevne veríme, že úspech pilotného projektu bude dôkazom, že deťom na vzdelaní záleží a má zmysel podporovať ich v tom.“ uzatvára marketingová riaditeľka spoločnosti NESS, Silvia Havrillová a dodáva, „Deti sú budúcnosť Slovenska a osobne oceňujem každé nezištné prispenie k dielu všetkých členov projektového tímu ako aj samotného ambasádora Ega.“

 

Zostavenie odborných testov a úloh ako aj výber najlepších „Kockáčov“ bude zastrešovať odborná komisia, v zložení: Gustáv Budinský (zástupca IT ASOCIÁCIE SLOVENSKA), Veronika Štrbákova (zástupca Speekle), Anita Bernerová (učiteľka informatiky), Vladimír Földeši (zástupca IT spoločnosti) a Štefan Matula (detský psychológ).

 

V rámci projektu spolupracujeme aj s Nadáciou otvorenej spoločnosti, ktorá zohrávala v reformách vzdelávania dôležitú úlohu. „Projekt Kockaté hlavy sa snaží upriamiť pozornosť talentovaných mladých ľudí na informatiku a zároveň napomôcť rozvoju vyučovania informatiky. Samotní učitelia informatiky vnímajú nedostatok podporných materiálov a spolupráce s odborníkmi. V tomto môže byť projekt Kockaté hlavy skutočne jedinečný, nakoľko sa nezameriava len na žiakov, jeho cieľom nie je len zorganizovať súťaž a odovzdať ceny, ale aj ďalej pracovať so žiakmi a pedagógmi a skvalitniť tak proces vyučovania informatiky,“ hovorí poverená vedením Nadácie OSF Ľubica Stanek.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!