lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako zhodiť prebytočné kilá

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 27.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

Ak vám takto nebadane pribudlo niekoľko kilogramov, musíte teraz dbať nielen o to, ako sa ich zbaviť, ale aj o to, ako sa v budúcnosti vyhnúť váhovej recidíve.

Akceptujte sa
Jedlo sa stalo u vás stalo najobľúbenejším antidepresívom. Priberanie je často syndrómom opustených, prepracovaných ľudí, ale je aj dôsledkom nedostatočného akceptovania vlastnej osoby. Takže skôr, ako začnete s diétou, sa o seba najprv postarajte. Oplatí sa obľúbiť si aj vlastnú nedokonalosť, zamyslieť sa, čo v našom živote nie je usporiadané a prečo.

Merajte úmysel podľa sily
Nevytyčujte si premrštené a nerealizovateľné ciele. Chudnutie je už dostatočne veľký stres ako pre telo, tak aj pre psychiku. Musí byť v súlade s fyziológiou organizmu. Nezabúdajte, že nie je dobré schudnúť viac ako 0,5 – 1 kilogram týždenne.

Nekrivdite si
Už Hipppokrates zistil, že chorému človeku neslobodno škodiť. Redukčná diéta má byť niekoľkotýždňovým kurzom správnych stravovacích návykov a nielen dočasným znížením dávky kalórií. Ide o to, aby ste po jej skončení poznali a aplikovali základné zásady racionálnej výživy, ktoré vám umožnia zachovať si na celé roky ,,ľahkú váhu“ a...zdravie.

Staňte sa gurmánom
Uvedomte si, že jedlo je istý druh umenia. Musí byť estetické. Spôsob podávania, naaranžovanie taniera, vhodné prostredie – to sú elementy, ktoré spríjemňujú život, odpútajú od prízemných záležitostí, upokojujú a takisto podporujú trávenie.

Odíďte od televízora
Reklamy na kukuričné lupienky, chrumky, zmrzlinu a čokoládové tyčinky všetkých druhov a značiek, pôsobia na centrum hladu v mozgu a umelo povzbudzujú náš apetít. Zo sledovania reklám zbytočne priberáme Verte tomu!

Večer nejedzte
Ak máte aj po večeri chuť niečo zjesť, napite sa vody s ľadom. Pod vplyvom nízkej teploty začne žalúdok vylučovať menej tráviacich štiav, ktoré sú zodpovedné za pocit hladu. Ak jedávate pričasto, vyskúšajte túto fintu aj cez deň.

Zamilujte sa do ovocia a zeleniny
Pri redukčnej diéte môžeme skonzumovať až kilogram zeleniny denne. Okrem toho, že obsahuje množstvo vitamínov a stopových látok, je aj najväčším zdrojom vlákniny – a tá je dobrodincom všetkých diétujúcich. Vláknina v žalúdku zväčšuje svoj objem až štyristokrát! Preto šalát z mrkvičky alebo porcia hlávkového, či kapustového šalátu tak účinne utišuje hlad. Okrem toho vláknina zrýchľuje trávenie, pretože dráždi črevá a povzbudzuje ich ku práci.

Vyberajte si múdro
Kupujte radšej mrazené výrobky ako čerstvú zeleninu, ktorá k nám prišla hoci rovno z Holandska. Čerstvá zelenina, ktorá sa objavuje na pultoch mimo sezóny, nemá dostatočnú výživnú hodnotu. Naproti tomu mrazené výrobky sú vyrobené zo starostlivo vybratej zeleniny v lete, kedy je plná vitamínov a stopových prvkov.

Pite vodu!
Základná zásada úspešného chudnutia – to je 2,5 litra tekutín denne. Súčasne so stratou tekutín prichádzame aj o draslík a keď v organizme chýba, tlak nám “skáče“ a srdce začína búšiť. Najvhodnejšie je piť minerálne vody s vyšším obsahom magnézia a draslíka. Existujú ľudia, ktorí sú presvedčení, že čím viac počas chudnutia pijú, tým pomalšie chudnú, pretože ručička váhy stojí na mieste. Je to veľký omyl. Chceme predsa strácať tuk a nie vodu. Voda je nevyhnutná na vyplavenie toxínov z tela a počas redukčnej diéty sa ich telo zbavuje vo zvýšenom množstve.

Obmedzte tuk
Pri zostavovaní jedálneho lístka sa treba riadiť zásadou: 10 percent bielkovín, 30 percent tuku a 60 percent uhľohydrátov. Tak vyzerá optimálna diéta, založená na prostej logike. 1 g tuku predstavuje 9 kcal, 1 g uhľohydrátov – 4 kcal, 1 g bielkovín – 4 kcal. Treba sa teda sústrediť na odstránenie toho, z čoho priberáme.

Choďte na prechádzku
Priam vynikajúce sú polhodinové prechádzky, pozostávajúce z troch fáz. Prvých päť minút nech je to lenivá prechádzka, potom na dvadsať minút zvýšme tempo a nakoniec opäť spomaľme. Výskumy dokázali, že energiu najľahšie vydáme ľahkým a postupným pohybom. Prechádzky takisto stimulujú náladu. Posilňovanie nemusí mať až taký dobrý efekt, pretože slúži viac na budovanie svalstva ako na stratu kilogramov.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!