lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nebojte sa smrti

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 6.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

Ďalej objavili, že jeden z desiatich pacientov, ktorí prežili infarkt, mali NDE pozostávajúce z emócií, vízií a jasných myšlienok v stave, keď už prestali dýchať a stratil sa ich pulz. Pacienti s týmito zážitkami svorne hovoria o pocite mieru, vstupe do ďalšieho sveta a svetle na konci tunela.

Siedmi zo 63 skúmaných pacientov si dokázali spomenúť na svoje emócie a vízie počas klinickej smrti a štyria si pamätali na pocit radosti, zrýchlenie času, zvýšenú senzibilitu, stratu vedomia tela a na stretnutie s mystickou bytosťou alebo dávno zosnulým príbuzným.
Sam Parnia, vedúci univerzitného tímu výskumníkov povedal, že síce všetci pacienti s NDE prestali dýchať, ale zároveň poprel, že by tento zážitok spôsobil nedostatok kyslíka alebo zmena hladiny kysličníka uhličitého v krvi. „Dokonca sme u štyroch pacientov, ktorí spĺňali kritériá pre skutočné NDE, namerali zvýšenú hladinu kyslíka," povedal vedec a dodal, že ich spomienky nie sú halucinácie, pretože sú "vysoko štruktúrované, naratívne, pacienti sa dokážu na ne ľahko rozpamätať a sú jednoznačné".
„Potrebujeme urobiť ešte obrovský definitívny výskum o tom, či je myseľ produktom mozgu, alebo ide naozaj o nezávislú entitu,"
uzavrel Parnia.

Podobnú vlastnú skúsenosť som zažila keď som v hypnotickom spánku prechádzala, z jedného sveta do druhého. Bolo to veľmi plynulé a na ceste tunelom som nadobudla neopísateľný pocit šťastia. Práve 3.3. 1994 zomrel môj priateľ básnik, revolucionár a pesničkár Karel Kryl. Jeho manželka mi neskôr povedala, že chvíľu po tom, ako začali jeho problémy so srdiečkom, v istom momente sa jeho tvár rozjasnila a so šťastným výrazom v tvári povedal: „Já umírám.“
Rovnaké dôkazy ako prinášajú teraz britskí vedci zbieral počas svojej praxe lekára aj Ivan Hudec. Dospel k zaujímavému poznanie, ktorému sa doteraz asi nevenuje nijaké vedecké pracovisko, zistil že samovrahovia, ktorí sa dobrovoľne rozhodli odísť zo sveta a v poslednej chvíli boli zachránení, nepoznajú cestu svetelným tunelom. Naopak, ich smrť sprevádza, tma, tlak, nepríjemné preťaženie, nervy drásajúci hluk.

Diskusia k článku:

Klinicku smrt som nepřežil, ale pevne verim, že po smrti život nekončí, ale začina sa nový život. Ako povedal sv. Pavol: Ani oko nevidelo, ani ucho nepoculo, ani mysli si clovek nevie predstavit čo Boh pripravil pre tých, ktorý Ho milovali. Tý čo su nehodni sa sami odsudia, Boh ich sudit nebude.
Neregistrovaný - , 29.5.2012 10:06
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!