lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Noste svoje nohy!

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 6.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Nohy dnes slúžia „iba na chodenie“ len mužom. Ženám predovšetkým dodávajú šmrnc. Preto návrhári často spotrebujú na sukne len o čosi viac látky, ako je potrebné na vyprodukovanie vreckovky a obuvníci vybavujú sandále čoraz vyššími podpätkami. Dokonca aj ženy, ktoré si mysleli, že v ich veku, v ich  pozícii a ,,s takou postavou“ v žiadnom prípade nemôžu šetriť na látke na sukňu, by mali radikálne zmeniť spôsob myslenia.  Ukazovanie nôh je dnes všeobecne rozšíreným a demokratickým fenoménom.

 

Nastal čas, kedy si musíme vážiť svoje nohy. Napokon – tvoria polovicu nášho tela a existujú spôsoby, ako z nich urobiť silný základ pozoruhodného výzoru. Najlepšia aj najhoršia noha mnoho získa, keď ju zaodejeme do vhodnej pančuchy a vybavíme vhodnými topánkami. Určite viete, že na to, aby ste si vybrali sukňu vhodnej dĺžky, potrebujete istý cit pre proporcie.  Je dobré vedieť, že dlhšie sako, dlhý sveter alebo košeľa, prehodené cez minisukňu, pritiahnú pozornosť pozorovateľa z nôh  na iné časti tela. Minisukňa štyridsaťročnej ženy by nemala byť kratšia ako päť centimetrov nad koleno – to aspoň tvrdí americká návrhárka Donna Karanová. Britský návrhár Thierry Mugler je zasa presvedčený, že každej nohe pomôžu špicaté lodičky a každej postave korzet. Giorgio Armani,  ,,najtalianskejší“ zo všetkých svetových návrhárov zasa presviedča, že najviac sexy je žena, ktorá je zahalená od hlavy až po päty. Nech už sa prikláňate ku ktorémukoľvek z týchto názorov,  faktom ostáva, že práve nohy sú tou časťou ženského tela, ktorá najúčinnejšie priťahuje pozornosť. A to nielen opačného pohlavia.

19 spôsobov na pekné nohy
►Topánky na podpätku predlžujú každú nohu. Ale pozor! Aj tenučké ihličky vyzerajú ohyzdne, ak nesú krátke a masívne nohy. Takisto nevhodný je široký podpätok. Majiteľka masívneho páru nôh by si mala vybrať topánky na opätku, ktorý sa smerom nadol zužuje.
►Svetlé telové pančuchy sú módne najmä na jar. Pri tmavej sukni alebo šatách dodávajú nohám ľahkosť a jemnosť, pretože vrch je silnejším akcentom a pozornosť sa  sústredí práve naň.
►Pri hrubých nohách sa treba vyhýbať všetkým druhom špeciálnych efektov: pletených vzorom, lesku, farbám.
►Zoštíhľujúci efekt majú pančuchy 3 den. Obsahujú viac lycry a sťahujú lýtka bez toho, aby ich príliš stláčali. Postavu predĺžia aj pančuchy, ktoré dvíhajú zadoček – tzv. lift-up.
►Pásikavé pančuchy dokonale predĺžia štíhle, ale krátke nohy. Dlhé a chudé nohy nevyzerajú najlepšie v čiernych pančuchách: v tomto prípade sú povolené, alebo priam povinné divoké a extravagantné vzory.
►Unavené, opuchnuté nohy znova oživí striedavý prameň teplej a studenej vody. V priebehu dňa možno opuchy zlikvidovať osviežujúcim gélom (Svelte – dior, Gel Délassant pour les James – Matis). Tieto gély môžeme nanášať dokonca aj na pančuchy!
►Nohy hore! Cirkuláciu lymfy citeľne zlepší držanie nôh nahor. Naučme sa spať v takejto  polohe: hlava nižšie, nohy vyššie. Nehanbime sa vyložiť si v práci nohy na stôl (samozrejme, nie počas schôdze). Aj to pomáha predchádzať kŕčovým žilám.
►Depilácia je povinná po celý rok. Husté a ostré chĺpky je najlepšie odstraňovať teplým voskom v kozmetickom štúdiu. Jemnejšie chĺpky likvidujeme depilátorom alebo depilačným krémom.
►Celulitída sa najradšej usadzuje na zadočku, vnútornej strane stehien a v oblasti kolien. Preto sa oplatí používať zoštíhľujúce krémy na tieto miesta ešte skôr, ako sa objavia prvé náznaky pomarančovej kôrky.
►Celý deň v nylonových pančuchách premení pokožku nôh na Saharu. Balzam alebo hydratačný krém používame každý deň. A okamžite, ako to počasie dovolí, vymieňame pančuchy za samoopaľovací krém.
►Chodidlá sú najdôležitejšou časťou nôh. Topánky si kupujeme vždy až neskôr popoludní, keď sú chodidlá už unavené. Umožní nám to vybrať si najpohodlnejšie topánky.
►Zrohovatelú pokožku odstraňujeme v kúpeli pemzou, stierkou alebo peelingom na nohy (Scholl, Avon). Pred spánkom nohy ošetríme krémom.
►Na chodidlách sa nachádzajú reflexné body, ktoré zodpovedajú všetkým orgánom. Každodenná masáž palcami oboch rúk od päty až k prstom sa pozitívne prejaví na zdraví aj kráse. 

 


Diskusia k článku:

No a keď máte dedičné kŕčové žily tak ste "najšťastnejšia" žena na svete :) ja si musím stále natierať nohy priessnitzom na kŕčové žily, aby som ich zredukovala a zjemnila, máme ich v rodine takže zmiznúť mi nezmiznú, jedine čo mi na ne pomáha je ten priessnitz... tak u mňa sú pančuchy silónky atď nevymeniteľná súčasť šatníka :)
Neregistrovaný - Baška, 26.8.2014 14:33, barbora_789(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!