lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Každé prvé milovanie...

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 13.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Každú vec robíme raz po prvý raz./ ak ju náhodou nerobíme dva razy, prvý a posledný raz/  Väčšina z činností, ku ktorým nemáme prirodzený odpor sa  nám zafixuje hneď od začiatku a prvý pokus je len jeden. Keď sa naučíte lyžovať, neurobí vás neznámy svah nováčikom. Rovnako je jedno, či korčuľujete, alebo jazdíte na koni v Bratislave, či v New Yorku, na čiernej, či na bielej paripe.  Existuje však činnosť, ktorá má vlastné pravidlá viacnásobných prvotín. Hádate dobre. Je to milovanie.


S každým novým partnerom a štatisticky ich má každá z nás za život sedem, je to po prvý raz úplne iné. Nakoľko môže byť milovanie stresujúce som si uvedomila nedávno pri stretnutí s priateľkou. Pol roka bola „singel“ a teraz je šťastne zamilovaná. So svojím novým princom bola už desaťkrát v kine, dvakrát v divadle, dvadsať razy na plavárni a majú už aj svoju obľúbenú reštauráciu. Po troch mesiacoch spoločného chodenia má pocit, že už by mohli robiť aj „to“, ale má z toho strach. A nie je jediná, kto sa bojí prvého milovania s novým partnerom. Ako na to?

Skôr alebo neskôr ?
Väčšinu žien najviac trápi, aby neboli považované za málo cudné, ak priateľovi príliš skoro povolia vstup. Milovanie na prvom rande teoreticky  nedáva predpoklady na dlhodobý vzťah, hoci moja praktická skúsenosť je iná. Rovnako si vás v dnešnej dobe nebude muž extrémne vážiť, ak mu poviete, že do manželstva chcete vstúpiť ako panna. /moja krásna kamarátka má už 27 rokov a doteraz to nikto neocenil tento jej poklad ./ V našich zemepisných šírkach  nie je absolútna nedobytnosť v mužských očiach mimoriadna hodnota. Platí tu zlatá stredná cesta. Pokiaľ ste už oslávili dvadsiate narodeniny a rozhodnete sa podľahnúť...Po mesiaci, či dvoch intenzívneho chodenia, určite svojho partnera neurazíte. Dôležité je, aby ste vedeli, že sex nie je jediná vec, ktorá vás má spájať. Ak máte podobné záujmy, cítite sa spolu dobre a máte si čo povedať, je to skvelý predpoklad.
 
Prirodzenosť alebo hry lásky bláznivej ?
Keď sa už odhodláte na odovzdanie svojej „cti“, chcete byť úžasná a vyhnúť sa nepríjemným situáciám. Je to prirodzené. Ale aj keď ste šialene zamilovaná a muža svojich snov chcete presvedčiť o svojej výnimočnosti, vyhnite sa prostriedkom prostitútok. Odporúčajú ich dnes všetky časopisy, ale vy predsa máte aj svoju prirodzenosť, chúťky a temperament. Vychádzajte z toho. Nijaká hra v tejto oblasti neostane dlho utajená .Červené podväzky a spodná bielizeň zo sex šopu k prvému milovaniu nepatria. Rovnako, ako veľké množstvo alkoholu, vibrátor, či putá. Ideálne je, ak máte vlastný byt a priateľa môžete pozvať do svojho prostredia. Neoblečte sa ako ľahká deva. Pekné nohavice zvýrazňujúce vašu postavu a jeden rozopnutý gombík na blúzke na vyjadrenie túžby úplne postačia. Napriek tomu, že muži nie sú príliš vnímaví v oblasti citov, dôvod vášho pozvania pochopia aj bez vulgárností. Radšej vytvorte príjemnú atmosféru, zapáľte  sviečku, pustite hudbu a ponúknite niečo z vlastnej výroby. Hoci aj jednohubky, len nie slané tyčinky, či chipsy z obchodu. Po ľahkej večeri si môžete spolu vypiť trochu vína alebo iného obľúbeného nápoja. Rozhodne by ste však mali poznať mieru. Veď obaja si ten zážitok chcete pamätať. Nehanbite sa, a skôr ako sa pustíte do vášnivých objatí, hovorte spolu o antikoncepcii. Mnohí už doplatili na to, že sa spoliehali jeden na druhého. A v tejto oblasti na nedorozumenie viac dopláca žena. Ste dospelí ľudia a každý duševne zdravý muž pochopí váš zodpovedný prístup a ocení ho.

Svetlo alebo tma?

Pri prvom milovaní je pre vás po prvý raz ideálne tlmené svetlo. Vy nebudete intenzívne premýšľať nad svojou celulitídou, či veľkosťou poprsia a on sa nebude trápiť, či je „tá vec“ dostatočne veľká. Nemajte špecifické očakávania a pre istotu nechcite začať so špeciálnymi technikami. Nechajte si svoje najúžasnejšie milostné čísla na neskôr. Rovnako ani jemu nedovoľte všetko. Nežná predohra a misionárska poloha sú síce veľmi bežné, ale na prvé milovanie sa hodia. Ak nemáte vlastný byt a „epizóda číslo 1“ sa odohrá  v byte u vášho priateľa, nezačnite po milovaní alebo pre ním upratovať jeho neporiadok. Rovnako sa pokúste, nehrabať  sa mu v šuflíkoch a vyhnite sa vetám ako „tu sa nám bude krásne bývať“, „skôr ako sa nasťahujem, to budeš musieť vymaľovať „,alebo „to je ideálna detská izba“. Zrejme neexistuje muž, pre ktorého by po takýchto prejavoch neopustila chuť na milovanie.. To, že budete mať spolu intímny zážitok neznamená, že si vás chce vziať. Aspoň nie hneď, s tým sa vyrovnajte už na začiatku. Dávno sú preč časy, keď milovanie znamenalo cestu k manželstvu. Dnes vám ho nezaručí ani pôrod. Dávajte si pozor, aby vás priveľké očakávania nepriviedli do zúfalstva.
Nanič alebo super?
V každom prípade, aj pri prvom milovaní  platí to, čo pri každom „prvoleze, s humorom ide všetko lepšie. Neberte „to“ príliš vážne. Na jednom pobabranom milovaní nemôže stroskotať dobrý vzťah. Rovnako sa však na dokonalom sexuálnom živote nedá postaviť trvalé partnerstvo a láska. Napokon: Koniec dobrý, všetko dobré , vravievali naše babičky a často mali pravdu.                              


Diskusia k článku:

Chcem sa vyjadrit k panenstvu ci panictvu.Myslim,ze stale su ludia,ktori to ocenia a beru do ako vzajomne sebadarovanie svojmu drahemu.Mam uz 22,ale chcem,aby tento "poklad"ako to nazvala autorka,darovat tomu,s kym prezijem zvysok zivota.Vsetkym rovnako zmyslajucim drzim palce,lebo pokuseni je naozaj vela.
Neregistrovaný - katka, 18.3.2002 20:44, cathy.g(`na`)post.sk
Katka: Ocenujem Tvoju uprimnost a odhodlanie, je to vzacne v dnesnej spolocnosti. Na druhej strane vsak s tebou nemozem suhlasit. Nemyslim si, ze je nieco zle s predmanzelskym sexom, clovek spozna svoje telo, reakcie a postupne dospeje k poznaniu o tom, co mu vyhovuje. Ja osobne by som Tvoju alternativu nebrala, ale napriek tomu Ti drzim palce.
Neregistrovaný - volavka, 20.3.2002 18:38
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!