lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čistí Vaše zuby tak, že to poznáte – Orbit Profesional

  Spracoval(a) : Jana Konečná
Dátum : 25.3.2004
späť
Späť

Poslať
 

Žuvačka je dnes bežnou súčasťou nášho sveta. Možno žujete žuvačku len tak, pretože vám chutí. Možno preto, že radi žujete. Málokto však vie, čo všetko môže zdanlivo obyčajná žuvačka svojmu spotrebiteľovi poskytnúť a priniesť.

Prvé spomienky na žuvačky majú naši dedovia a babičky od amerických vojakov pri oslobodení v roku 1945. Americká armáda však zásobuje svojich vojakov žuvačkami od prvej svetovej vojny až dodnes. Vedecké štúdie totiž už v roku 1939 preukázali, že žuvanie znižuje napätie svalov a pomáha ľudom cítiť sa lepšie a byť v pohode.

Ďalším známym dôvodom a prínosom žuvania je zlepšenie koncentrácie pri určitom výkone. Napríklad mnohým vodičom kamiónov pomáha sústrediť sa za volantom  práve žuvanie.

Prevažná väčšina ľudí žuje kvôli osvieženiu dychu a úst alebo žuvačkou zaháňa chuť na niečo dobré medzi jedlom. Človek si ale napospol vôbec neuvedomuje ten najväčší prínos žuvania – žuvanie špeciálnych žuvačiek totiž pomáha pri boji so zubným kazom a malo by byť bežnou súčasťou dentálnej hygieny. To dokazuje celý rad vedeckých štúdií realizovaných v posledných rokoch.


Orbit Professional
V apríli tohto roka prichádza na trh revolučná novinka v doplnkovej starostlivosti o zubnú dutinu, špeciálna žuvačka Orbit Professional. V posledných rokoch sa totiž preukázalo, že žuvanie Orbitu znižuje množstvo povlaku na zuboch a tým znižuje tiež výskyt zubného kazu. Napríklad podľa maďarskej štúdie z roku 2001 sa výskyt zubného kazu u detí, ktoré po jedle žuvali špeciálne žuvačky, znížil až o 40 %. Niekedy býva veľmi nepraktické vyťahovať po jedle zubnú kefku a pastu, napríklad pred odchodom na dôležitú schôdzku alebo uprostred zábavy. Ak nemáme možnosť vyčistiť si zuby po jedle, žuvaním Orbitu Professional po dobu približne 20 minút odstránime zvyšky jedla a povlaku z povrchu zubov a neutralizujeme vznikajúce kyslé prostredie. Napomáhame tak prevencii zubného kazu a udržiavame svoje zuby čisté a zdravé.

Orbit Professional totiž obsahuje jemné mikrogranule. Výhody pôsobenia účinnej látky polyfosfátu, z ktorej sú mikrogranule zložené, sú známe napríklad z niektorých zubných pást. Tie sa v starostlivosti o ústnu dutinu využívajú už mnoho rokov, pretože sa osvedčili predovšetkým pri odstraňovaní škvŕn a pigmentácie zo zubov a pri redukcii vrstvy plaku na zuboch. Po použití Orbit Professional sa mikrogranule začnú v ústach pomaly rozpúšťať. Jemne čistí zuby mechanickou i chemickou cestou a po niekoľkých minútach žuvania viete, že zuby sú čisté. Orbit Professional s mikrogranulami tak dáva pocit práve vyčistených zubov.

Žuvanie Orbitu Professional po každom jedle nenahrádza každodenné čistenie zubov. Práve komplexná starostlivosť, ktorej súčasťou je pravidelné čistenie zubov, žuvanie Orbitu po každom jedle a preventívne prehliadky u zubného lekára aspoň dvakrát za rok, pomôže ochrániť zuby pred zubným kazom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!