lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako spoznám kvalitu svojich vlasov?

  Spracoval(a) : MUDr. Michaela Havlíčková a MUDr. Dagmar Heřmánková
Dátum : 2.3.2005
späť
Späť

Poslať
 

Kvalitu svojich vlasov rozoznáte obyčajným pohladením. Ak v prstoch pocítite každý jeden vlas a nie ich masu, znamená to, že máte suché vlasy. Vlasy bývajú suché z dvoch dôvodov. Jedným sú vonkajšie vplyvy (počasie, trvalá) a druhým sú vrodené vlastnosti vlasov a vek. Suché vlasy sú hrubšie, vlnia sa,  majú na povrchu menej sekrétu, nedržia účes. Ľahko sa poškodia, a preto by mali byť chránené kvalitným výživným šampónom a kondicionérom. Normálne vlasy sa bežne nepoškodia, neštiepia sa im končeky a sú odolnejšie pri úprave. Suché vlasy sa poškodia oveľa ľahšie a rýchlejšie ako normálne vlasy. Keď sa poškodí suchý vlas, zostáva suchý, ale miera jeho poškodenia je stále citlivejšie vnímaná ako rozštiepené končeky alebo lámavé vlasy.


Kvalitu vlasov spoznáte aj na pohľad; pokiaľ máte rozštiepené končeky, máte poškodené vlasy. Poškodenie znamená fyzikálnu zmenu vlasu. Hlavnou príčinou je trenie dlhých vlasov
a nedostatočne časté strihanie. Poškodené vlasy sú spravidla dlhšie. Čím menej sa vlasy zastrihávajú, tým častejšie sa im štiepia končeky. Ako prevenciu je vhodné používať špeciálne výrobky pre poškodené vlasy, pretože bežný šampón neposkytne vlasom dostatočnú starostlivosť. Spotrebiteľmi sú poškodené vlasy vnímané ako suché na dotyk, majú rozštiepené končeky, sú lámavé, ťažko sa upravujú a sú bez lesku. Oslabené vlasy sú ďalej poškodzované trvalou, farbením, fénovaním a kefovaním.

Intenzívna hydratačná starostlivosť pre krásne a zdravé vlasy

Naše vlasy sú každý deň vystavované vplyvom, ktoré im škodia. Medzi činnosti, ktoré našim vlasom najviac škodia patrí:

> Narovnávanie vlasov 66 %
> Nepravidelné zastrihovanie končekov 53 %
> Časté umývanie vlasov 50 %
> Fénovanie 48 %
> Zopínanie vlasov do gumičky a podobne 41 %

Nový obnovujúci šampón Dove pre suché a poškodené vlasy

Suché vlasy potrebujú viac starostlivosti, pretože sú náchylnejšie na poškodenie ako normálne vlasy. Do optimálneho stavu ich privedie používanie šampónu a kondicionéru pre poškodené vlasy. Vlasy budú hebké, lesklé, ľahko rozčesateľné a celkovo budú vyzerať zdravo a krásne. Kombinácia oboch výrobkov zvýši odolnosť vlasov proti poškodzovaniu. Vlasy budú hladké, ľahko sa budú upravovať a budú držať požadovaný tvar. Pri použití oboch výrobkov sa dĺžka ich účinkov ešte predĺži. Tieto výrobky boli vyvinuté tak, aby sa navzájom dopĺňali, ale  účinok majú aj samostatne a zvolené zloženie (arginín, glycerín a pantenol) v testoch preukázalo vynikajúce výsledky. Obnovujúci šampón Dove 250 ml, odporúčaná maloobchodná cena 99,90 Sk – obnovuje poškodený povrch vlasov, posilňuje ich proti ďalšiemu poškodeniu, pomáha predchádzať poškodeniu vlasov a zabraňuje ničeniu vlasových končekov.

Dove obnovujúci kondicionér pre suché a poškodené vlasy

250 ml, odporúčaná maloobchodná cena 99,90 Sk. Kondicionér je pre vlasy zdrojom ďalšej starostlivosti, vlasy sa nestrapatia, sú silné, hebké a lesklé. Kondicionér možno  používať po každom umytí vlasov bez toho, aby ich zaťažoval. Pre poškodené vlasy je kondicionér najlepším spôsobom, ako ich ochrániť pred ďalšími agresívnymi vplyvmi a posilniť ich. Pôsobí do hĺbky vlasu, intenzívne vlasy hydratuje, účinne vyživuje a obnovuje poškodené miesta vlasu a rozštiepené končeky.
 
Čo ste nevedeli o vlasoch a chceli by ste sa opýtať…

1. Akým spôsobom sa najčastejšie poškodzujú vlasy? Čo sa stáva s vlasom (viac sa láme, strapatí)?

K vnútorným vplyvom, ktoré môžu poškodiť vlasy, patrí nevhodne vybrané kozmetické prostriedky (napr. časté umývanie vysušujúcimi šampónmi), nesprávny postup pri kaderníckych úpravách (nedodržanie postupu pri aplikácii farby alebo trvalej), razantné a časté zmeny farby vlasov. Jemnejšie vlasy môžu zle znášať aj kombináciu farbenia a trvalej ondulácie. Podceňovaným faktorom poškodzujúcim vlasový stvol je tiež nadmerná expozícia vlasov UV žiareniu, najmä v kombinácii so slanou vodou počas pobytu pri mori. Vlasom môžu škodiť časté úpravy účesu horúcim vzduchom alebo kulmou. Prvé miesto v tomto smere patrí “žehličkám na vlasy”. Vplyvom uvedených faktorov dochádza k poškodeniu, vlasy zostanú suché a ťažko sa češú.
Pri hrubšom poškodení vlasovej bielkoviny keratínu dochádza aj k ovplyvňovaniu pevnosti a pružnosti vlasov. Vlasy sa môžu ľahko lámať alebo trhať pri česaní.

2. Potrebujú poškodené vlasy zvláštnu starostlivosť? Akú? Musíme sa o ne starať inak ako o normálne?

Správnou starostlivosťou možno zmierniť následky poškodenia. K úplnej náprave stavu ale dôjde až vtedy, keď poškodené časti vlasov odrastú. Starostlivosť o poškodené vlasy je náročná, a preto je veľmi vhodné poradiť sa v týchto prípadoch s kaderníčkou.

Pri akútnom probléme je dobré ako prvý krok skrátiť vlasy
a úpravu účesu zveriť do rúk skúsenej kaderníčky. Dôležitá je voľba správnej kozmetiky – šampónu určeného pre daný problém (pre suché vlasy, pre farbené vlasy, pre vlasy po trvalej), ako aj vhodného kondicionéru. Veľmi dobrý efekt majú regeneračné zábaly na vlasy. Keďže náprava poškodenia je dlhodobý proces, treba sa  vyvarovať ďalších vplyvov, ktoré by mohli vlasy negatívne ovplyvniť. Odporúča sa napr. používať UV filtre na vlasy, obmedziť farbenie, trvalú onduláciu a vlasy upravovať fénom len pri nižších teplotách.

3. Ako pomáhajú vlasom prípravky Dove pre suché a poškodené vlasy? Ako často ho používať?

Poškodený vlas stráca prirodzenú vlhkosť, preto je veľmi dôležitá jeho opätovná hydratácia. Vlasová kozmetika Dove obsahuje hydratačný komplex, ktorý sa skladá z 3 základných zložiek – arginínu, glycerínu a pantenolu. Tieto zlúčeniny majú schopnosť viazať vodu a preniknúť tak do vlasového stvolu.

Arginín má ako prirodzená súčasť vlasovej bielkoviny keratínu nielen hydratačný účinok, ale súčasne aj spevňuje vlasový stvol. Glycerín zvyšuje hebkosť vlasov
a pantenol pôsobí aj na povrchu vlasu ako kondicionér.
Pri starostlivosti o suché, poškodené a farbené vlasy je dôležité používať nielen šampón, ale po každom umytí aj kondicionér. Súčasne treba dodržiavať opatrenia na obmedzenie ďalšieho poškodzovania vlasov (používať UV filtre, obmedziť farbenie vlasov alebo trvalú onduláciu a nevystavovať vlasy vysokým teplotám pri úpravách účesu).

 


Diskusia k článku:

...obnovuje poskodene miesta vlasu a rozstiepene konceky" - tak to by si milerada pozrela, taketo kydy ma neskutocne vytacaju
Neregistrovaný - keira, 2.3.2005 09:19
reklama, reklama :))
Neregistrovaný - cosmo, 2.3.2005 13:46
keci a reklama na produkt! to vam tak uveri nejaka nastka....pravidelne strihanie /udrzba ;-)/,to ano, ale zabudli ste podotknut, ze poskodeny vlas je potrebne vyzivovat v prvom rade zvnutra, cize spravna zivotosprava a nie Dove.
Neregistrovaný - kata, 2.3.2005 14:46
v prvom rade je ho treba odstrihnúť, na kvetoch tiež nenechávate oschnuté listy
Neregistrovaný - Bellezza, 2.3.2005 17:49
ja som si prave uvedomila ze som asi nikdy na tejto stranke okrem poradne nic necitala.. po precitani tohto clanku uz aj viem ze ani viac nebudem..
Neregistrovaný - janula, 2.3.2005 22:31
janula, pravdu mas :-))
Neregistrovaný - elena, 3.3.2005 10:19
Příspěvek=reklamu, jsem nečetla.O vlasech vím své protože mám s nima problemy od osmnácti let. Pečuji o ně každý den a zatím se mi to vyplácí. Dove nepoužívám - tyhle přípravky jsou moc universální a lidi, kteří mají opravdu nějaký problém radši sáhnou po nejaké speciální léčebné kosmetice.
Neregistrovaný - Ivy Sivy, 3.3.2005 10:53
Baby, ja ma otrasny problem, strasne sa mi pacia dlhe vlasy, ja mam dlhe do pol chrbta, ale chcem este dlhsie, ale ony mi narastu len do pol chrbta. potom sa lamu tak, ze co narastie, to sa hned odlomi. cize su stale rovnako dlhe a dalej ani milimeter,Staram sa o ne ako mozem, vyskusala som snad vsetky vyrobky na trhu, ale vsetko su len sluby, nic nepomaha, aj ich pravidelne podstrihujem a a ony nic, nicim sa im nezavdacim. Neviete o nejakej lekarskej kozmetike alebo inekciach, hocico, budem vam strasne vdacna, lebo uz mi dochadzaju nervy.
Neregistrovaný - , 1.8.2005 15:57
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!