lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zatočte s jarnou únavou!

  Spracoval(a) : Mária Juritková
Dátum : 23.3.2007
späť
Späť

Poslať
 

Po každej zime - aj keď bola taká mierna ako tohtoročná – je náš organizmus oslabený. Výsledkom môžu byť najmä problémy s imunitou. Ľudia sa cítia unavení a častejšie bojujú s nachladnutím, chrípkou alebo angínou, ktoré sa navyše môžu opakovať. Pomocníkov, ktorí postavia imunitu opäť na nohy, je viacero. Určite zaváži vyšší prísun vitamínov, zmena jedálnička alebo viac pohybu. Nemalý význam má aj  enzymoterapia.

V zime pracuje naše telo na plný výkon. Imunitný systém sa bráni zvýšenému náporu baktérií a vírusov, tráviaci systém sa prispôsobuje výdatnej strave a krvný obeh robí čo môže, aby zahrial organizmus. Výsledkom je častokrát znížená imunita a väčšia náchylnosť na rôzne ochorenia. Náš organizmus potrebuje posilu, ale taktiež zmenu návykov, aby mohol odolávať nepriaznivým podmienkam po zime.

Dostatočný príjem vitamínov určite pomôže. Či už zvýšením konzumácie ovocia a zeleniny, alebo doplnením formou vitamínových doplnkov. Rovnako dôležité je zvýšiť telesnú aktivitu. Nie je nutné tráviť celé hodiny v posilňovni, efektívne sú jednouché cviky alebo prechádzka na čerstvom vzduchu. Nevyhnutným krokom je zmena jedálnička. Mali by z neho zmiznúť tučné a kalorické jedlá, bez ktorých sa naše telo pokojne zaobíde. Na rad by mali prísť ľahké pokrmy – nemala by chýbať zelenina a obilniny. Dôležité je tiež nezabúdať na pitný režim každý deň. Vhodným nápojom je neperlivá minerálka. Dobrou zásadou je vyhnúť sa stresu. Ten ide ruka v ruke s nedostatočným spánkom. Ak sa dobre vyspíte, deň začína hneď lepšie.

V poslednom období sa v boji proti oslabenej imunite a jarnej únave osvedčili prípravky systémovej enzymoterapie. Sú účinné pri liečbe zápalov, často spôsobených práve oslabenou imunitou. Enzýmy, ktoré má v tele každý, sú dôležitou súčasťou imunitného systému, ktorý nás za normálnych okolností chráni pred rôznymi infekciami. Avšak v období, kedy je telo oslabené, nedokáže samo zvládnuť napríklad silný zápal. Preto je dôležité prijímať enzýmy aj zvonku.

V lekárni nájdete voľne dostupný prípravok systémovej enzymoterapie Wobenzym, ktorý je vhodný aj pre deti. Pôsobí proti zápalom, opuchom a posilňuje oslabenú imunitu. Dokonca pomáha aj vtedy, keď už musíte užívať antibiotiká, pretože zvyšuje ich účinok. Tablety sú prispôsobené tak, aby neboli narušené žalúdočnou šťavou, ktorá by mohla zničiť enzýmy. Rozkladajú sa až v tenkom čreve, a časť enzýmov sa potom vstrebáva do celého organizmu.

Nie každý má možnosť a čas skombinovať všetky zásady boja proti jarnej únave, ale pokiaľ sa budete snažiť, odmena vás neminie – jar sa pre vás stane príjemnou súčasťou roku, a nie obdobím, ktoré preležíte v posteli s angínou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!