lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty na grile: Sumec obalený v slanine na grile Weber

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 28.3.2011
späť
Späť

Poslať
 

Suroviny:

580 g chrbtová časť zo sumca

160 g anglickej slaniny - plátky

1 limetka

Čerstvo mleté korenie

 

Dressing:

3 citróny

1 pomaranč

50 g kaparových kvetov

50 g píniových orieškov

200 g kvalitného olivového oleja

200 g rukoly

200 g cherry paradajok

Lístky čerstvej medovky, tymian

Soľ, čerstvo mleté farebné korenie

 

Príprava

Ihlu vpichneme po celej dĺžke chrbta sumca (aby sa nám pri grilovaní teplom nepokrútil), pokvapkáme  ho šťavou z limetky a necháme chvíľu v chlade marinovať. Potom sumca poprášime čerstvo pomletým farebným korením. Sumca obalíme tenkými plátkami slaniny. Rozpálime gril Weber a sprudka opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok, priklopíme a necháme podľa veľkosti cca 10-15 minút dôjsť. Zo šťavy z vytlačených citrónov, pomaranča a olivového oleja vyšľaháme hustú hmotu, do ktorej vmiešame posekané čerstvé lístky medovky a tymianu, pokrájané kaparové kvety a opečené píniové oriešky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.  Podávame so šalátom z rukoly a sladkých cherry paradajok. Ako prílohu môžeme podávať aj cesnakové zemiaky v alobale pečené priamo v grile a plátky pečeného baklažánu a cukety.

 

Spôsob grilovania :

Plynové: priame, stredná teplota, Weber Q

Doba prípravy: 15 minút

Doba grilovania: 8 minút

Pre 4 osoby


Diskusia k článku:

Číňĺđíĺň-ěŕăŕçčí ďîńňĺëüíîăî áĺëü˙ â Ěčíńęĺ
Neregistrovaný - Douglasbok, 14.2.2014 04:25, posteltex(`na`)wegas.ru
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!