lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou s portským vínom

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 28.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Pre 4 osoby

doba prípravy: 30 minút

spôsob grilovania: priamy stredne silný žiar (175 – 230°C)

doba grilovania: približne 12 minút

 

na omáčku

500 g modrých sliviek, rozpolených a vykôstkovaných

1 lyžica olivového oleja

125 ml portského vína

3 lyžice cukru

1 šalotka, pokrájaná na tenké kolieska

údená soľ

čerstvo namleté ​​čierne korenie

 

na koreniacu zmes

1 lyžica údenej soli

1 lyžica hrubozrnnej morskej soli

1 lyžica hnedého cukru

4 filety z vykostených kačacích pŕs, zhruba po 150 g, bez kože

1 lyžica olivového oleja

 

1. Gril pripravíme na priamy, stredne silný žiar. Grilovací rošt očistíme kefou.

 

2. Slivky potrieme olejom. Na priamom, stredne silnom žiari ich pod poklopom grilujeme približne 4 minúty, kým sa do nich zľahka neotlačia mreže roštu a slivky nezmäknú. Jedenkrát ich obrátime. Slivky zložíme z grilu, vložíme do stredne veľkého hrnca a spolu s portským, cukrom a šalotkou privedieme k varu. Na miernom ohni približne 10 minút povaríme, pritom sem tam zamiešame. Hrniec zložíme zo sporáka a slivky v omáčke opatrne roztlačíme vareškou. Omáčku prepasírujeme cez hrubšie sitko do misy, súčasne sa snažíme cedidlom pretlačiť čo najviac ovocnej dužiny. Zvyšok dužiny so šupkami vyhodíme. Omáčku dochutíme údenou soľou a korením a krátko pred podávaním ju opäť ohrejeme.

 

3. Prísady na koreniacu zmes premiešame v menšej miske. Kačacie prsia vložíme do veľkého uzatvárateľného igelitového vrecka a pridáme koreniacu zmes.  Vrecko zatvoríme a pretrepeme, aby sa mäso po celom povrchu pokrylo korením. Necháme 10 minút odstáť pri izbovej teplote, potom mäso vyberieme z vrecúška, osušíme papierovou utierkou a zľahka potrieme olejom.

 

4. Grilovací rošt očistíme kefou. Kačacie prsia grilujeme na priamom, stredne silnom žiari zakryté približne 8 minút, kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia. Jedenkrát ich  obrátime. Pred podávaním necháme 5 minút odpočinúť, potom ich nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Podávame teplé s omáčkou.

 

Údená soľ grilovacej koreniacej zmesi dodá ďalšie chuťové nuansy, ale súčasne uvoľní svalové vlákna mäsa, vďaka čomu sú kačacie prsia ešte krehkejšie.

Zdroj : WEBER

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!