lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Ryžový šalát s údeninou

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 19.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

300g dusenej ryže, 1 kocka bujónu, ¼ kg dusených šampiňónov, 50g varenej špargle, 2 čerstvé zelené papriky, 150g šunky alebo šunkovej salámy, 100g údeného mäsa, 100g duseného hrášku, 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy, ¼ kg okorenenej majonézy, 2 vajcia uvarené na tvrdo, zelená petržlenová vňať, soľ

Ryžu povaríme, alebo podusíme do mäkka tak, aby zrnká ostali v celku. Do vody, v ktorej sa ryža varí alebo dusí, pridáme 1 kocku bujónu. Vychladnutú ryžu dáme do misky, pridáme šunku pokrájanú na malé kocky, pokrájané šampiňóny, špargľu, papriku, údené mäso a hrášok. Pridáme soľ, ocot alebo citrónovú šťavu a zľahka premiešame s majonézou. Dáme na misu, ozdobíme vajíčkami uvarenými na tvrdo a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k článku:

Ako recept - OK. Určite vyskúšam, len čo bude príležitosť.<BR>varenú špargľu by som nahradil zelenou fazuľkou. Tú si viem dopestovať. Špargľu nie. Zatiaľ. Majonéza korenená čím? My na "vesnici" si musíme aj majonézu urobiť aj korbáč k Veľkej noci upliesť (ale ešte aj vela iného..)SAMI.<BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 19.4.2001 14:47, pelech(`na`)dmd.sk
Ako recept - OK. Určite vyskúšam, len čo bude príležitosť.<BR>varenú špargľu by som nahradil zelenou fazuľkou. Tú si viem dopestovať. Špargľu nie. Zatiaľ. Majonéza korenená čím? My na "vesnici" si musíme aj majonézu urobiť aj korbáč k Veľkej noci upliesť (ale ešte aj vela iného..)SAMI.<BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 19.4.2001 14:47, pelech(`na`)dmd.sk
Do mixéra dám dve žĺtka. Pridám jednu polievkovú lyžicu obyčajnej horčice, dve lyžičky cukru, špetku soli a špetku čierneho mletého korenia. Mixujem 10 sekúnd. Pridám šťavu z jedného citróna a mixujem 5 sekúnd. Ochutnám šťavičku=základ pre majonézu a dokyslím, dochutím, dosolím podľa stavu chuťových pohárikov. Pustím mixér a lejem dobrý slnečnicový olej cez malinký otvor na vrchnáčiku, "po vlase". Po chvíli začne masa v mixéri hustnúť, aj mixér inak začne "spievať" a majonéza je hustá. Minie sa asi 2,5 dcl oleja.<BR><BR>Majonézový základ dochutím podľa momentálnej nálady : primiešam jednu kyslú smotanu a na jemnúčko pokrájané dve uhorky a jednu cibuľku. Alebo pridám pokrájanú pažítku. Alebo k nasekaným uhorkám /na drobnúčko !/ pridám pol popučeného cesnačiku, alebo zľahka primiešam kečup ...
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 00:51, nena(`na`)post.sk
Do mixéra dám dve žĺtka. Pridám jednu polievkovú lyžicu obyčajnej horčice, dve lyžičky cukru, špetku soli a špetku čierneho mletého korenia. Mixujem 10 sekúnd. Pridám šťavu z jedného citróna a mixujem 5 sekúnd. Ochutnám šťavičku=základ pre majonézu a dokyslím, dochutím, dosolím podľa stavu chuťových pohárikov. Pustím mixér a lejem dobrý slnečnicový olej cez malinký otvor na vrchnáčiku, "po vlase". Po chvíli začne masa v mixéri hustnúť, aj mixér inak začne "spievať" a majonéza je hustá. Minie sa asi 2,5 dcl oleja.<BR><BR>Majonézový základ dochutím podľa momentálnej nálady : primiešam jednu kyslú smotanu a na jemnúčko pokrájané dve uhorky a jednu cibuľku. Alebo pridám pokrájanú pažítku. Alebo k nasekaným uhorkám /na drobnúčko !/ pridám pol popučeného cesnačiku, alebo zľahka primiešam kečup ...
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 00:51, nena(`na`)post.sk
Vďaka!<BR>Ja tie žĺtky miešam vaeškou a po "kvapkách prilievam olej". (Čo narobíte, vesničan, ani mixer nepozná...:-))))))).Keď mám pos..tý deň, olej a žĺtka sa mi seknú t.j. zrazia a a a ... Potom zoberien šľahač - elektrický (elektriku máme!):-))))))a väčšinou sa to dá na poriadok. Horčicu pridávam až potom. Aj ostatné dobrôtky. V tom by sme sa zhodli.<BR>Len som chcel vedieť, ČO TO DOČETRA TÁ "KORENENÁ" MAJONÉZA JE!<BR>Ale aj tak vďaka. <BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 10:39, pelech(`na`)dmd.sk
Vďaka!<BR>Ja tie žĺtky miešam vaeškou a po "kvapkách prilievam olej". (Čo narobíte, vesničan, ani mixer nepozná...:-))))))).Keď mám pos..tý deň, olej a žĺtka sa mi seknú t.j. zrazia a a a ... Potom zoberien šľahač - elektrický (elektriku máme!):-))))))a väčšinou sa to dá na poriadok. Horčicu pridávam až potom. Aj ostatné dobrôtky. V tom by sme sa zhodli.<BR>Len som chcel vedieť, ČO TO DOČETRA TÁ "KORENENÁ" MAJONÉZA JE!<BR>Ale aj tak vďaka. <BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 10:39, pelech(`na`)dmd.sk
Jan! :-))) <BR>Beťárisko jeden! Dostaneš varechou, a hneď budeš mať KORENENÚ majonézu ! :-)))<BR><BR>Iste, ak nemám mixér, či šlahač, šlahám žĺtka vidličkou pokiaľ mi ruka neodpadne. Citrón dávam preto čo najneskôr, lebo žĺtka vybieli. Čím viac je citróna, tým je majonéza menej žltá.<BR><BR>Kyslú smotanu, či ostatné ochutenia pridávam bez mixovania, či šlahania, len zľahka zamiešam do majonézy.<BR>Nena želá pekný deň. :-)
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 12:17, nena(`na`)post.sk
Jan! :-))) <BR>Beťárisko jeden! Dostaneš varechou, a hneď budeš mať KORENENÚ majonézu ! :-)))<BR><BR>Iste, ak nemám mixér, či šlahač, šlahám žĺtka vidličkou pokiaľ mi ruka neodpadne. Citrón dávam preto čo najneskôr, lebo žĺtka vybieli. Čím viac je citróna, tým je majonéza menej žltá.<BR><BR>Kyslú smotanu, či ostatné ochutenia pridávam bez mixovania, či šlahania, len zľahka zamiešam do majonézy.<BR>Nena želá pekný deň. :-)
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 12:17, nena(`na`)post.sk
Nena!<BR>nuž, aby som povedal pravdu.... Máme aj mixér... :-))). Kečup som do majonézy neskúšal... Ale určite to skúsim. Veď život by bol strašne nudný, keby sme varili (aj iné robili..) len podľa 100 ročných predipsov.<BR>Dodatočne sa chcem spýtať, Nenuška, a keď Ti už tá ruka odpadne... Naznačila si, že aj to sa stáva... Ako ju prišiješ nasäť?<BR>Ale to už nieje o varení ale šití...<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk
Nena!<BR>nuž, aby som povedal pravdu.... Máme aj mixér... :-))). Kečup som do majonézy neskúšal... Ale určite to skúsim. Veď život by bol strašne nudný, keby sme varili (aj iné robili..) len podľa 100 ročných predipsov.<BR>Dodatočne sa chcem spýtať, Nenuška, a keď Ti už tá ruka odpadne... Naznačila si, že aj to sa stáva... Ako ju prišiješ nasäť?<BR>Ale to už nieje o varení ale šití...<BR>:-)))))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk
Milí experimentátori v kuchyni, <BR><BR>podelím sa aj ja s mojimi skúsenosťami pri príprave majonézy. Dlhé roky som to robili aj ja podobne, ale raz to vzal do ruky môj manžel a nestačila som sa diviť. Postupne to vylepšoval a došiel k záveru,o ktorom sme rozhodli, že je najlepší, a s ktorým sa s Vami podelím. Takže postup je nasledovný:<BR>Do mixéra dá celé vajce (samozrejme bez škrupiny), osolí ho, ovegetí,okorení, pridá za 2 polievkové lyžice horčice, trochu vorčesterovej omáčky a 1 - 2 v šupke uvarené zemiaky. Potom zapne mixér a striedavo pomaly prilieva olej a pridáva kyslé uhorky. To znamená, keď hustne, pridá uhorku, keď je príliš riedka, pridá olej a tak postupne, až kým nie je plný mixér. Potom do hotovej pridá smotanu, príp ešte okorení a ochutí. Tento "základ" používame aj na tatársku, potom do hotovej pridáme najemno nakrájenú cibuľu. Zodpovedne môžem prehlásiť, že nepoznať rozdiel medzi majonézou pripravenou klasicky, len zo žĺtok a touto, táto je dokonca ľahšia. <BR><BR><BR> <BR>
Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 14:03
Milí experimentátori v kuchyni, <BR><BR>podelím sa aj ja s mojimi skúsenosťami pri príprave majonézy. Dlhé roky som to robili aj ja podobne, ale raz to vzal do ruky môj manžel a nestačila som sa diviť. Postupne to vylepšoval a došiel k záveru,o ktorom sme rozhodli, že je najlepší, a s ktorým sa s Vami podelím. Takže postup je nasledovný:<BR>Do mixéra dá celé vajce (samozrejme bez škrupiny), osolí ho, ovegetí,okorení, pridá za 2 polievkové lyžice horčice, trochu vorčesterovej omáčky a 1 - 2 v šupke uvarené zemiaky. Potom zapne mixér a striedavo pomaly prilieva olej a pridáva kyslé uhorky. To znamená, keď hustne, pridá uhorku, keď je príliš riedka, pridá olej a tak postupne, až kým nie je plný mixér. Potom do hotovej pridá smotanu, príp ešte okorení a ochutí. Tento "základ" používame aj na tatársku, potom do hotovej pridáme najemno nakrájenú cibuľu. Zodpovedne môžem prehlásiť, že nepoznať rozdiel medzi majonézou pripravenou klasicky, len zo žĺtok a touto, táto je dokonca ľahšia. <BR><BR><BR> <BR>
Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 14:03
ďakujem za novinku, vyskúšam už tento víkend
Neregistrovaný - nena, 4.5.2001 14:37, nena(`na`)post.sk
ďakujem za novinku, vyskúšam už tento víkend
Neregistrovaný - nena, 4.5.2001 14:37, nena(`na`)post.sk
Vyskúšala si?
Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:22
Vyskúšala si?
Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:22
ešte nie, ospravedlňujem sa, ale tento víkend určite ! <BR>Želám krásny víkend! :-)
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 15:21, nena(`na`)post.sk
ešte nie, ospravedlňujem sa, ale tento víkend určite ! <BR>Želám krásny víkend! :-)
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 15:21, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!