lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spoločné bývanie

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 10.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Idylka bez happyendu
Skúste si vaše spoločné bývanie dopredu predstaviť. Určite sa začne úplnou idylkou, budete spoločne variť, neustále sa maznať, milovať sa viackrát za deň, vždy keď dostanete chuť, budete si nosiť raňajky do postele, počúvať celý deň hudbu... Spoločné bývanie, hoci bez sobášneho listu, vám bude pripadať, ako to najlepšie čo ste mohli urobiť.
Časom však prídete na to, že vám lezie na nervy pohodená zubná kefka na poličke pri vašej exkluzívnej kozmetike, skriňa zaplnená páchnucimi tričkami z volejbalu, smrad z páchnucich okopaných tenisiek voľne zasunutých pod posteľ a vypchatých nevábnymi spotenými ponožkami, veci porozhadzované po celom byte, zubná pasta v umývadle, popol z cigariet na kuchynskej doske, večne obsadený záchod, práve vtedy, keď ho najviac potrebujete... a zrazu vám svitne, že to možno nebude až taká idylka, ako to vyzeralo zo začiatku. Aby ste neboli príliš sklamané, treba si s partnerom dopredu ujasniť, že spoločným bývaním ste nezamenili svoj voľný čas za plný úväzok slúžky alebo vychovávateľky. O poriadok sa musíte starať spoločne.

Odkryté karty
Spoločné bývanie na skúšku má jednu obrovskú výhodu - o svojom partnerovi sa dozviete omnoho viac, ako keď idete do kina, na večeru, alebo na diskotéku. Pravá povaha človeka sa nedá neustále schovávať, vždy vyjde najavo v záťažových situáciách. Zistíte či vydržíte spolu 24 hodín denne - 7 dní v týždni, kedy a prečo vášho milého pochytí záchvat zúrivosti, či nie je perfekcionalista ( večera presne o 18.00, neustále vyupratované, milovanie len v nedeľu o10.00 hod....), či nie je nenapraviteľný lenivec, či je schopný každodenných kompromisov, či dokáže opraviť kvapkajúci kohútik, alebo či nie je neznesiteľný bordelár...
Rovnako sa aj on dozvie o vašej mánii na seriál Správna Susan, zistí ako často si depilujete nohy, koľko nekonečného času trávite v kúpeľni, aké dlhé telefonické rozhovory vediete s priateľkami, bude vás vídať s natáčkami a maskou na tvári, a na WC bude vidieť vaše tampóny...

Všetko v pravý čas
Spoločným životom ľahko zistíte či sa dokážete jeden druhému prispôsobiť, alebo vám niektoré maličkosti budú natoľko drásať nervy, že sa rozhodnete radšej pre rozchod. Pokiaľ idete z jednej hádky do druhej, a trvá to už pridlho, bude lepšie, keď sa každý vydáte svojou cestou. Vždy je príjemné urobiť to skôr, ako je do vášho spoločného života zainteresované celé príbuzenstvo z oboch strán. Uchránite sa tak rozčarovania, katastrofálneho manželstva i zbytočného rozvodu. A hlavne toho uchránite svoje budúce deti.

Dobré zmluvy robia dobrých priateľov

Pred nasťahovaním do spoločného bytu si rozdeľte povinnosti, ktoré na vás čakajú. Či už platenie zloženiek, nákup, vysávanie, žehlenie, upratovanie, vynášanie smetí, varenie, umývanie auta. Kvôli ochrane pred stresmi treba vedieť kto zavolá elektrikárov, kto bude platiť inštalatéra... Zistite, či váš vyvolený nečaká len na to, že vy budete platiť všetky účty, pretože máte vyšší plat? A on takto získa nielen finančné výhody, ale ešte ako bonus upratovanie, žehlenie, nakupovanie atď., lebo to sú, podľa neho, výhradne ženské práce. Veľmi dôležité je, dopredu určiť čas na pestovanie svojich záľub, na stretnutie s priateľmi, ktorých váš partner nezbožňuje na návštevu svojej rodiny, ktorú neobľubuje. Nemôžete predsa celé dni len umývať riady, žehliť, sledovať televíziu a byť neustále k dispozícii jedinému človeku, aj keď ho akokoľvek ľúbite.

Zlatá rada
Bol by to začiatok konca. Udržujte si svoju slobodu, pretože pocit, že ste voľná a slobodná sa nedá ničím nahradiť. Nestráňte sa ani spoločných známych, udržujte s nimi kontakty, ako keď ste bývali oddelene. Urobte všetko preto, aby ste boli šťastné, potom môžete urobiť šťastným aj svoje okolie. Pamätajte na to, že keď pár razy ustúpite proti svojej vôli, napätia vo vás bude narastať, až raz vybuchnete a partner nebude vedieť prečo. Úprimná komunikácia je veľmi dôležitá, zlozvyky nie sú dočasné, sú večné, teda aspoň pokiaľ žijeme. Len ak vieme o svojich slabostiach, sa s nimi môžeme vyrovnať.
Spoločné bývanie vám môže povedať veľa aj o sebe. Možno zistíte, že zo submisívnej dievčiny sa zrazu stáva domina. Muži na takúto zmenu nereagujú práve nadšene.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!