lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hrozienkovo – mandľová kačica

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 5.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

1 kačica, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 100 ml koňaku, 100 ml ananásovej šťavy, 100 g medu, 200 g sušených sliviek, 100 g olúpaných mandlí, 50 g hrozienok, 1 jablko, 100 g chlieb bez kôrky, na hrot noža zázvoru, soľ, mleté čierne korenie.Na ozdobenie: na kolieska nakrájané ovocie

Sušené slivky namočíme na noc do studenej vody a ráno ich vykôstkujeme. Krajec chleba namočíme do mlieka, pridáme vykôstkované slivky, olúpané mandle a hrozienka, vajcia, očistené jablko zbavené jadrovníka a nakrájané na tenké plátky a všetko spolu premiešame.
Očistenú a vypitvanú kačicu naplníme pripravenou plnkou, zvonka trocha osolíme, okoreníme dáme na pekáč a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi pol hodiny.
V malej miske vymiešame med s vínom, so zázvorom, s ananásovou šťavou a polovicou koňaku, prilejeme ku kačici a pečieme ďalej za občasného polievania vypečeným tukom. Keď je kačica mäkká, pridáme kolieska ovocia a ešte  asi na 5 minút vložíme do rúry.
Kačicu vyberieme, uložíme na predhriatu misu, obložíme kolieskami ovocia ( inými ako predtým). Zvyšok koňaku zohrejeme, zapálime a kačicu flambujeme.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!