lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jar – najlepší čas na zmeny II.

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 8.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Keď ste už urobili poriadok okolo seba a nič vás nerozptyľuje, pristúpte k vážnejším veciam. Je čas aj na vnútornú premenu. Najskôr skúste hľadieť na seba láskavejším pohľadom. Sústreďte sa na svoje prednosti a nie na chyby. Ak treba, napíšte si ich na papier a nahlas si ich každé ráno čítajte. Trocha sebavedomia navyše, vám pomôže ľahšie prekonať ťažkosti.

 

Prekonajte strach
Často súhlasíte s vecami, na ktoré nemáte ani najmenšiu chuť.  Ak niečo robíte proti svojej vôli častejšie  ako raz za týždeň, je to znamenie, že by ste mali začať rozmýšľať o svojej asertivite, čiže o umení hovoriť  ,,nie“.
► PRÁCA.  Máte obavy, že niekoho sklamete a preto bez mihnutia oka prijímate ďalšie a ďalšie povinnosti, aj keď dobre viete, že ich nestihnete splniť načas. Predstavujete si, čo sa stane, ak stratíte dôveru, na ktorej vám tak veľmi záleží. Napriek tomu sa radšej zmôžte na úprimnosť. Svet sa predsa nezrúti, ak rozhodne, ale s úsmevom odmietnete robiť osla. Môžete rovno povedať, že máte toľko práce, že prácu navyše nestihnete urobiť tak svedomito, ako treba. Vaše akcie stúpnu, pretože nebudete mať povesť človeka, na ktorého sa dá donekonečna nakladať.  A to iba vďaka jednému malému ,,nie“.
► DOMÁCNOSŤ. Keď vaše deti niečo chcú, dupkajú a vrieskajú. Spomeňte si, že vy ste sa nikdy nesmeli takto správať. Bolo neprípustné, postaviť sa proti vôli rodičov, lebo vám hrozila – ak nie bitka, potom aspoň nepríjemný trest alebo ľadové mlčanie. Preto máte v podvedomí zakódovanú ústupčivosť voči iným. Ak  ju chcete prekonať, musíte si odmietanie trénovať. Vyznačte deťom pevné hranice a vyžadujte, aby ich dodržiavali (napr. chodili spať v presne určený čas, upratovali si izbu a pod.). Buďte neúprosná a nedajte sa vydierať, ani obmäkčiť.  Po niekoľkých neúspešných pokusoch sa deti s hranicami zmieria.

Nebojte sa porážky
► PRÁCA. Nie ste schopná na niečo sa priamo opýtať, krúžite okolo chúlostivej témy a vymýšľate storaké stratégie. Niekoľko dní sa mučíte a až potom ste schopná predstaviť svoj nový nápad. Neviete naliehať ani presviedčať. Namiesto premýšľania, ako prežijete možné odmietnutie, radšej hľadajte presvedčivé dôkazy. Možno všetko pôjde hladko a presne podľa vašich predstáv.
Odmietnutie takisto neznamená koniec sveta. Ak šéf v danej chvíli s vašim návrhom nesúhlasí, nemusí to vôbec znamenať, že váš nápad bol zlý. Možno ho využije v budúcnosti. Nedajte sa psychicky zdeptať a povedzte si, že je lepšie mať za sebou hoci aj odmietnutie, ako sa trápiť s položením otázky niekoľko dní.
► DOMÁCNOSŤ. A čo sa stane, ak manžel nebude súhlasiť s návštevou u vašej mamy? Choďte sama. Nevytvárajte problémy a nerobte mu výčitky. Naučte rodinu, že kompromis neznamená iba to, že večne ustupujete len vy. Keď ste už raz niečo povedali, nemeňte svoj názor. Vo veciach, na ktorých vám záleží, buďte tvrdohlavá.

Myslite pozitívne – funguje to!
Často máte pocit, že nič sa nevyvíja tak, ako by ste chceli? Možno vôbec nemáte väčšiu smolu ako iní, iba nafukujete všetky problémy, ktoré patria k bežnému životu.
,,Sklamala som dôležitého klienta, pretože sa na túto prácu vôbec nehodím.“
Nebuďte  pri sebahodnotení taká kategorická. Každý človek robí chyby, ale vy sa zbytočne ľahko poddávate. Namiesto plaču nad rozliatym mliekom začnite hneď plánovať, ako situáciu napraviť a konajte!
,,Pračka prestala fungovať, dvere sa zasekli,  telefón má poškodený kábel, všetko okolo mňa sa kazí!“
Nie je to síce príjemné, ale vy si predsa poradíte s každou z týchto situácií!  Musíte sa len sústrediť na každú z nich zvlášť a nebrať ich ako jedno obrovské nešťastie. Pračku opraví odborník,  dvere spraví manžel a kábel môžete kúpiť aj sama. Určite to nezaberie až toľko času.
,,Schudla som dva kilogramy za mesiac. A pritom to malo byť šesť. Celá diéta nemá  zmysel!“
Zabudnite na nereálne predstavy! Chcete od seba príliš veľa. Máte nereálne, prehnané požiadavky. Navyše sa vždy sústredíte  na to , čo sa vám nedarí. Neviete sa tešiť z malých úspechov. Pozrite sa na to inak. Ak  si udržíte tempo chudnutia, za pol roka schudnete 12 kilogramov! A to už celkom slušné.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!