lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako na vlasy

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 11.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Keď sa človek prechádza pomedzi regále s vlasovou kozmetikou, má občas pocit, že socializmus s dvoma druhmi šampónu bol to pravé orechové. Obrovské množstvo šampónov, kondicionérov, gélov, tužiacich pien, tužidiel, masiek, kúr, reklamy, to všetko vám komplikuje život. A ešte k tomu značky. Renomované, obľúbené, cenovo dostupné, neznáme...Vybrať si to pravé a ešte to aj správne použiť, naozaj nie je jednoduché. Pre tie z vás, ktoré množstvo prípravkov odrádza od kúpy, ale aj tie, ktoré nemajú rady chémiu  je tu príroda a recepty starých materí.


To, že si vlasy treba nechať zastrihávať minimálne raz za štvrť roka a, že hlavu si treba umývať vždy keď sú vaše vlasy mastné sa rozpisovať netreba. Začnem teda priamo prírodnými skrášľovacími prostriedkami.

1. Namiesto kondicionéru, ktorý by mal vašim vlasom dodať lesk, použite ľadovú vodu s citrónom. Po umytí hlavy vaším obľúbeným šampónom si na hlavu vylejte/ nenapustite, vylejte / dva litre studenej vody s jedným vymačkaným citrónom. Studená voda uzavrie a vyhladí vlasové šupiny a citrón im dodá skvelý lesk. Po takomto ošetrení by sa vaše vlasy mali aj menej mastiť a vy by ste mali byť otužilejšia, čím sa vyhnete prechladnutiu.
2. 
Pre mastné vlasy je mimoriadne dobré používať na zmývanie zápar z mäty piepornej. Do hrnčeka nasypete za hrsť vysušenej mäty, zalejete ju dvoma litrami vriacej vody a necháte dvadsať minút lúhovať. Po scedení si  v tekutine poriadne pooplachujete vlasy. Túto procedúru by ste mali opakovať pri každom treťom umývaní.
 
3. Pre blondínky, ktoré si chcú svetlosť svojich vlasov zvýrazniť s pomocou prírody je tu kamilka. Kamilkový zápar vyrobíte rovnako, ako mätový a aj jeho použitie je úplne rovnaké. Ak si ho necháte pôsobiť aj na tvár pomôže vám zahojiť drobné ranky na pokožke.
4. 
 Namiesto kúpených kúr a zábalov môžete použiť vaječný žĺtok vymiešaný s medom a olivovým olejom. Ak si túto zmes natriete na hlavu raz za desať dní mal, by napomôcť pokožke hlavy aj vlasom k spevneniu.

5. Ak sa vám vlasy sypú z hlavy ako sneh v decembri, začnite používať tabletky Panthenol. Nie je to síce príroda, ale niekedy sa treba spoľahnúť aj na farmaceutické firmy. Rovnako dobre vám poslúži aj sprej Panthenol vtieraný do pokožky na hlave. Pozor! Je dosť drahý.


6. 
 Pokiaľ ste si na hlave vyrobili odtieň vhodný pre vašu starú mamu, skúste následky svojho kaderníckeho umenia zmierniť pomocou olivového oleja. Ak si ho na pol hodinu votriete do vlasov nanesená farba trochu pustí a výsledný odtieň bude menej hrozivý.
 
7. Ak nemáte čas na zdĺhavé umývanie a sušenie hlavy a chystáte sa niekam, kde chcete vyzerať k svetu, spoľahnite sa na vaječné bielka. Urobte z nich sneh, nechajte ho uschnúť na vlasoch a potom ho aj s nečistotami vyčešte.
8. 
Ak ste dodnes nenašli šampón, ktorý by vám vyhovoval, požičajte si  šampón od vašich detí. Neštípe v očiach a je taký jemný, že vám, ani vašej pokožke skutočne neublíži aj keď ho použijete každý deň.           


 


Diskusia k článku:

A jedna americká herečka odporúča dať do šampónu dva aspiríny a tiež používa pre krásny lesk šampóny pre kone.
Neregistrovaný - Eva, 11.4.2002 10:33
tá mäta môže byť dobrá, vyskúšam....
Neregistrovaný - Bellezza, 11.4.2002 11:24, bellezza(`na`)pobox.sk
mam doma sampon pre macky, pomoze aj ten? Vonia nadherne, ako cerstvo natrhane bylinky :)
Neregistrovaný - Ela, 11.4.2002 14:32
zábal vajičko+med+olivový olej je výborný doporučujem, síce časovo náročnejší ale nezabudajte milé lady! Príroda je príroda!
Neregistrovaný - mirka, 26.4.2002 20:43, mirula(`na`)stonline.sk
Po použití zábalu (žltko+med+olivový olej)treba vlasy este umyť šampónom alebo len opláchnuť,lebo ja mam skúsenosti že vlasy sú mastné a keď ich umyjem šamponom tak sa efekt zo zábalu stratí? Treba počas zábalu hlavu prikryt igelítom? Ďakujem
Neregistrovaný - Hanach, 24.5.2002 09:06
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!