lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hodíte sa k sebe?

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 18.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Človek sa často zamýšľa, čo všetko má vplyv na šťastný partnerský vzťah. Okrem vzájomnej úcty, lásky a osudného stretnutia dávajú psychológovia  najväčšiu nádej na vydarené partnerstvo dvojiciam podobného veku, s podobným stupňom vzdelania, pochádzajúcim z podobnej sociálnej skupiny. To  ešte nie je všetko – obaja by si mali podobne predstavovať aj šťastie vo dvojici.

 

Skôr, ako sa rozhodnete na stále partnerstvo, zistite, či máte približne rovnaké názory napríklad  na to, ako vyzerá vaše vysnívané popoludnie, dovolenka, na čo plánujete v prvom rade vydávať peniaze a ako budete tráviť sviatky.  Ak dosiahnete porozumenie hneď od začiatku, ani jeden  z vás nebude mať pocit krivdy.

V ktorých oblastiach by mala byť podobnosť medzi partnermi najväčšia?
VZŤAH K RODIČOM : Rodičia nesmú byť dôležitejší ako manžel alebo manželka. Ak je jeden z vás silne závislý od matky, môže to viesť až k rozpadu rodiny.
DETI: Spoločne sa zamyslite, koľko by ste ich chceli mať a ako  ich budete vychovávať. Ak je jeden z vás rozhodný a druhý tolerantný, môžu byť výchovné témy častou príčinou hádok.
PENIAZE: Vopred sa dohodnite, ako budete hospodáriť s domácimi financiami. Napríklad či budete o vážnejších výdavkoch rozhodovať spoločne. Ak je jeden z partnerov veľmi šetrný a druhý márnotratný, nepočítajte s tým, že budete  žiť v nekonfliktnom manželstve.
PRÁCA: Rozprávajte sa aj o svojich plánoch týkajúcich sa kariéry. Máte obaja rovnako veľké profesionálne ambície? Alebo mienite svoju kariéru obetovať rodine?

Ideálne partnerstvo – čo je pravda a čo nie

1 Svetonázor a vzťah k náboženstvu partnera nemá na manželstvo žiaden vplyv.
NIE JE PRAVDA.
Trvalejšie a menej konfliktné sú partnerstvá, v ktorých majú obaja rovnaké náboženské presvedčenie. Veľmi často, napríklad pri riešení rôznych iných manželských problémov, sa totiž rozdielny svetonázor stáva hlavným kameňom úrazu. Ale samozrejme, viera nemusí vždy rozdeľovať. Sú aj šťastné páry, v ktorých je neveriaca strana alebo strana odlišného vierovyznania schopná tolerovať rebríček hodnôt alebo dokonca prijme náboženské zvyky partnera.
2 Ak partneri pochádzajú z podobného prostredia, je to záruka, že manželstvo vydrží.
PRAVDA:
V takomto prípade totiž neexistujú väčšie odlišnosti v životnom štýle ani deľbe úloh medzi ženou a mužom. Medzi partnermi zriedkavejšie  prichádza ku konfliktom kvôli spôsobu trávenia voľného času, výdavkom a aj kvôli tomu, kto je hlava rodiny.
3 Rôzny stupeň zámožnosti partnerov sťažuje manželské porozumenie.
NIE JE PRAVDA
: Človek, ktorý pochádza z chudobnej rodiny, sa vôbec nemusí cítiť horší ako jeho partner. Môže byť napr. vzdelanejší, inteligentnejší alebo začne krátko po svadbe dobre zarábať. V takomto prípade si manželia práve kvôli nemu môžu zachovať vyšší životný štandard. Stáva sa ale aj to, že otázky financií ostro vystúpia do popredia počas manželských kríz. Strana, ktorá priniesla do manželstva viac peňazí, to partnerovi  často začne dávať najavo a vyžadovať  právo diktovať podmienky.
4 Ak si rodičia partnera jeden druhého nevážia alebo sú rozvedení, je to pre vaše partnerstvo do budúcnosti zlé znamenie.
PRAVDA: 
Či totiž chceme alebo nie, v dospelosti sa správame podobne ako naši rodičia. Dokonca aj keď pred sobášom  hodnotíme vzťahy, aké panujú medzi otcom a matkou kriticky, už po niekoľkých mesiacoch trvania manželstva zavádzame vo svojom domove podobný model rodinného života. Rozlúčiť sa so zlými vzormi je veľmi ťažké. Ale, ak ste rozhodnutí, nedajte sa odradiť. Dobré manželstvo za to stojí. Veď tých skutočne dobrých je ako šafránu. Možno preto, že keď sme zaľúbení nehľadáme rady do života, ale plnými dúškami si užívame. Takže, vráťte sa na začiatok a pomaly sa naučte ako na to. Neskôr sa vám to zíde.
  

Diskusia k článku:

Hm, celkom dobry clanok..
Neregistrovaný - hmko, 18.4.2002 11:56
ine nevies, len hmkat?
Neregistrovaný - ehm, 18.4.2002 12:37
Konecne realisticky a pragmaticky clanok od Natalky.. Dufam ze jej tento kurz vydrzi :)
Neregistrovaný - , 18.4.2002 18:55, post(`na`)szm.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!