lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spoveď nedokonalej ženy

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 23.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Asi každá z nás má čosi na svedomí. Každá hrešíme aspoň občas proti vlastnému zdraviu. Preto rýchlo napravme, čo sa dá. Silná vôľa a snaha o polepšenie znamená prinajmenšom polovicu úspechu. Mudrci vravia, že každý z nás by mal byť dnes aspoň o chlp lepší ako včera. 

 


Voda? Asi hlt denne
K absolútnemu šťastiu vám chýba ešte 150 hltov. Vlastne – prečo sa čudujete, že v zrkadle objavujete čoraz viac vrások, trpíte zápchou, bolesťami hlavy a nariekate nad nadváhou? Koľkože tekutín by ste to vlastne mali vypiť?   Počítanie  je celkom jednoduché – počet svojich kilogramov vynásobte 30 ml a získate množstvo vody, aké vaše telo potrebuje každý deň.
Rada? Obávate sa častých návštev toalety? Spočiatku sa im síce nevyhnete, ale postupne zbadáte zmenu – váš organizmus už nebude vodu eliminovať, ale naučí sa s ňou rozumne hospodáriť.

 

Nejedávam zeleninu, lebo ju neľúbim
V tomto prípade neexistuje nič na vaše ospravedlnenie. Zelenina je bohatým zdrojom vitamínov a minerálnych látok a okrem toho z nej nepriberieme, pretože neobsahuje tuky. Mali by ste sa polepšiť.
Rada? Pri každej príležitosti pite striedavo rôzne zeleninové šťavy. Takisto vyskúšajte chuť menej známych druhov zeleniny, napríklad patizónov, vňaťového zeleru, šparglí. Možno medzi nimi nájdete svoj obľúbený druh.

Na raňajky zjem päť keksov
Je dobré, že zjete aspoň niečo, pretože raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Lenže mali by obsahovať porciu plnohodnotnej bielkoviny, uhľohydráty, vitamíny a minerálne látky, aby vás takto získaná energia sprevádzala aspoň pol pracovného dňa.
Rada? Ak je vaša túžba po sladkom hneď ráno neodolateľná,  vymeňte keksíky za porciu musli s ovocím alebo s medom.

Takmer vôbec nefajčím – iba cez víkendy
Žiaľ, tento trik je neúčinný. Či každý deň, alebo iba sviatočne, každou cigaretou sa vystavujete väčšiemu riziku nádorových ochorení a chorobám srdca. Za to každá cigareta, ktorú si nezapálite, predĺži váš život o 11 minút!
Rada? Spôsobov, ako prekonať ,,slabú silnú vôľu“ je čoraz viac – od akupunktúry, akupresúry, cez farmakologické prostriedky až po skupinovú terapiu.

U gynekológa som bola naposledy asi pred 3 rokmi
Chyba! Každý rok, od chvíle začatia sexuáneho života, si treba nájsť chvíľu na návštevu ženského lekára. Gynekológ vám vyšetrí krčok maternice, čím môže včas diagnostikovať predinvazívne, úplne vyliečiteľné štádium rakoviny, alebo aj iné choroby, prenášané pohlavnou cestou, ktoré sa nijako neprejavujú. Ak sa lekár akosi nebude mať k vyšetreniu krčka maternice, rozhodne sa ho domáhajte!
Rada? Ak sa gynekológovi vyhýbate preto, lebo vaše doterajšie skúsenosti s lekárom tejto špecializácie sú všetko len nie dobré, povypytujte sa medzi kamarátkami – niektoré vám určite odporučí lekára hodného dôvery.

Samovyšetrenie prsníkov? Nemám čas
To nie je dobre, lebo zmeny na prsníkoch objavujú v drvivej väčšine prípadov (2/3)  práve samotné ženy. A včas zistená rakovina prsníka je v dnešných časoch dobre liečiteľná choroba.
Rada? Obetujte  niekoľko minút v každom mesiaci sama sebe a vyšetrite si prsníky. Na toto životne dôležité vyšetrenie si určite stály deň.

Milujem slnko – nemôžem si pomôcť
Naozaj je pravda, že zlatistobronzová pokožka vyzerá lepšie. Ale je rovnako samozrejmé, že neexistuje nebezpečnejší nádor ako čierny melanóm a jedným z rizík jeho vzniku je práve nadmerné opaľovanie.
Rada? Investujte do kvalitných krémov na opaľovanie a do samoopaľovacích prípravkov. A neklamte sama seba tak, že tvár si starostlivo natriete krémom s vysokým filtrom a súčasne si budete nohy opekať na prudkom slnku  (melanóm sa u žien  najčastejšie vyskytuje na nohách).

Sex s prezervatívom? Veľmi nerada
K tomuto sa radšej ani nepriznávajte, pretože je to najriskantnejšia chyba, ktorá vás môže stáť nielen nechcené tehotenstvo, ale v časoch vírusu HIV dokonca aj stratu života!  Štatistiky nie sú k ženám nijako priaznivé, pretože až 60% z nich sa nepovažuje za ohrozené chorobami, prenášanými pohlavnou cestou. Nuž čože – môžete si byť síce stopercentne istá sama sebou – ale môžete to isté tvrdiť aj o svojom sexuálnom partnerovi?
Rada? V kabelke vždy noste prezervatív, pretože opatrnosti nie je nikdy dosť.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!