lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Streda, 17. Apríl, , Dnes oslavuje Rudolf
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kŕčové žily nie sú len estetickým problémom

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 4.4.2006
späť
Späť

Poslať
 

Ochorenia žilového systému trápia v súčasnosti na Slovensku takmer polovicu z nás. Kŕčové žily (varixy), ktoré patria k najčastejším, sú ochorením od takmer neviditeľných foriem až po výrazné rozšírenia a vakovité vypukliny povrchových žíl. Väčšina ľudí ich spočiatku považuje len za estetický problém. Nie je to však tak! Oveľa závažnejší je zdravotný problém, lebo s kŕčovými žilami súvisia aj prípadné zápaly a chronické poruchy povrchového či hlbokého žilového systému.

Na vzniku kŕčových žíl sa podieľa množstvo faktorov od vrodeného oslabenia žilovej steny cez tehotenstvo, upchatie žily krvnou zrazeninou až po spätný tok krvi pri poruche chlopňového systému žíl. „Ochorenia žilového systému dolných končatín si vyžadujú úpravu životného štýlu a prakticky stálu liečbu a starostlivosť,“ hovorí MUDr. Ľubomíra Javorčíková z angiologickej ambulancie Nemocnice Ministerstva obrany v Bratislave.

„Liečba zápalu žilovej steny spočíva v ponechaní pohybu pacienta, dôslednej elastickej bandáži a medikamentóznej terapii. Kompresiou čiže stlačením  povrchových žíl elastickým obväzom zabránime preťaženiu hlbokého žilového systému a zlepšíme prúdenie krvi v žilovom riečisku,“ vysvetľuje MUDr. Javorčíková. Tradičná farmakoterapia povrchových zápalov žilovej steny je zložená z celkovej  antiflogistickej (proti zápalu) a analgetickej (proti bolesti) liečby, ako aj  lokálnej liečby heparinoidmi. „Príkladom efektívnej lokálnej liečby je aplikácia účinnej látky  heparínu v lipozomálnej forme. Lipozóm ako transportný systém zlepšuje prienik heparínu až do najhlbších vrstiev kože a zvyšuje tak účinnosť liečby,“ vyzdvihuje MUDr. Javorčíková.

Nadnárodná farmaceutická spoločnosť CSC Pharmaceuticals priniesla na Slovensko nový spôsob aplikovania liečby - sprejový gél ViaTromb Forte Spray Gel. Jeho prednosťou oproti tradičným preparátom je jeho najvyššia koncentrácia heparínu a vysoký prienik do hlbokých vrstiev kože až do cieľového tkaniva. Vďaka sprejovému prevedeniu má ViaTromb Forte Spray Gel presné a pohodlné dávkovanie. „Ženy určite ocenia aj samotný fakt, že ViaTromb si môžu na postihnuté miesta aplikovať aj cez pančuchy,“ dodáva Ing. Zuzana Budayová, produktová manažérka ViaTromb.

ViaTromb Forte Spray Gel sa odporúča používať nielen pri problémoch s kŕčovými žilami, ale pomáha aj pri tromboflebitíde, varikoflebitíde, na opuchnuté nohy a modriny. Aplikuje sa  rozmasírovaním priamo v oblasti varixov. Na dolných končatinách sa odporúča masírovať v smere zdola nahor. Odporúčaná aplikácia je štyri vstreky 1 až 3 krát denne.

ViaTromb Forte Spray Gel je voľne predajným prípravkom a možno ho dostať v lekárňach na celom Slovensku. Odporúčaná cena za jedno balenie predstavuje 295,50 Sk.

Zloženie
Liečivá: heparinum natricum (heparín sodný)  2400 I.U.  v lipozomálnej forme v 1 g gélu.
Pomocné látky: NAT 8539 (sojae lecithinum - lecitín, ethanolum anhydricum - bezvodý etanol), ethanolum 96 % (v/v) (etanol 96 % obj.), kalii dihydrogenphosphas (dihydrogenfosforečňan draselný), natrii hydroxidum (hydroxid sodný),  aqua purificata (čistená voda).

Farmakoterapeutická skupina: venofarmakum, dermatologikum.

Čo je ViaTromb Forte Spray Gel? ViaTromb Forte Spray Gel je liek vo forme gélu, ktorý je určený na miestne použitie. Liečivom v lieku ViaTromb Forte Spray Gel je heparín v lipozomálnej forme. Heparín bráni tvorbe krvných zrazenín, má mierne protizápalové účinky, pôsobí proti opuchom a uľahčuje vstrebávanie zápalovej tekutiny. Lipozómy ako nosiče liečiva zaručujú vysoký prienik kožou.

Kedy sa používa ViaTromb Forte Spray Gel? Bez odporúčania lekára sa liek používa na liečbu povrchových hematómov (krvných podliatin) vzniknutých napríklad po úraze, ďalej na liečbu opuchov spôsobených poranením kĺbov alebo šliach a na liečbu povrchových zápalov. Pri povrchových zápaloch žíl, kŕčových žíl, vredu predkolenia alebo edémoch pri zhoršenom žilnom návrate na dolných končatinách sa o liečbe poraďte s lekárom.

Kedy sa ViaTromb Forte Spray Gel nesmie používať? Liek sa nesmie užívať pri precitlivenosti na liečivo (heparín) a pomocné látky obsiahnuté v lieku, pri zvýšenej krvácavosti a pri nízkom počte krvných doštičiek. Liek sa ďalej nesmie nanášať na otvorené rany, na hnisavé kožné prejavy, na mokvajúce ekzémy a na sliznice.
 
Má ViaTromb Forte Spray Gel nežiaduce účinky? V ojedinelých prípadoch sa môže objaviť precitlivenosť prejavujúca sa svrbením alebo začervenaním kože. Tieto nežiaduce účinky po vysadení lieku zvyčajne rýchlo vymiznú. Prípadný výskyt nežiaducich účinkov alebo iných nezvyčajných reakcií oznámte svojmu lekárovi.

Môže ViaTromb Forte Spray Gel ovplyvniť účinnosť iných liekov? Predchádzajúce alebo striedavé nanášanie lieku na jedno miesto s liekmi obsahujúcimi kyselinu salicylovú môže viesť k miestnemu bodkovitému krvácaniu do kože.

Ako sa používa ViaTromb Forte Spray Gel? Liek sa 1-3 krát denne nanesie na kožu na postihnuté miesto a jeho okolie a vmasíruje sa (na dolných končatinách zdola nahor). Pri zápaloch žíl sa nesmie vmasírovať, iba jemne naniesť. Treba chrániť oblasť očí, nosa a úst. Trvanie liečby je u ochorení žíl 1-2 týždne, u hematómov a edémov 10 dní. Ak nedôjde k ústupu ťažkostí, poraďte sa o ďalšom postupe s lekárom. ViaTromb Forte Spray Gel sa na postihnuté miesto strieka priloženou pumpičkou.

 


Diskusia k článku:

Prosím Vás o radu.V r.2002 som podstupila operaciu ĽDK, o dva roky neskôr som absolvovala sklerotizaciu na oboch koncatinach.V dnešnej dobe mám opät problem s kŕčovými žilami a chcela by som vyskúšať liečbu laserom.Prosím poradte mi,kde sa takato liecba da uskutočniť.Som z B.B.
Neregistrovaný - Andrea, 4.4.2006 23:35, sycoandrea(`na`)orengemail.sk
Proč jste nenapsali, že Viatromb stříká jenom když je tryskou nahoru? Když se obrátí dnem vzhůru, aby se mohl nastříkat na lýtko nebo kotník bez zlomení zápěstí, tak stříkat přestane. Koupila jsem si ho, ale říkám, že za ty peníze je to zmetek.
Neregistrovaný - Jana, 26.4.2006 13:02
na kŕčové žily mi veľmi pomohlo mazanie priessnitz na žily a cievy, mala som len nejaký čas s nimi problém, pomaly ustúpili
Neregistrovaný - Iveta, 25.7.2016 16:12, iveta.hericka(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!