lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Konzumáciou ovocia a zeleniny predchádzame vráskam.

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 19.4.2006
späť
Späť

Poslať
 

Najnovšia štúdia hovorí, že ľudia ktorí konzumujú ovocie a zeleninu majú menej vrások ako ostatní.

Podľa posledného vydania nemeckého magazínu Dermatológ, môžu ľudia pri konzumovaní väčšieho množstva rajčín a červenej papriky v pokrmoch dosiahnuť aby ich pokožka vyzerala mladšie.

Voľné radikály sú hlavným dôvodom predčasného starnutia pokožky a rakoviny. Antioxidanty znižujú v tele poškodenia spôsobené voľnými radikálmi. Ľudské telo nedokáže vyprodukovať dostatočné množstvo antioxidantov a preto ho musí prijímať v potrave ako vitamíny A, C, D a E tiež ako beta-karotén. Zelenina ako mrkva, rajčiny, papriky a kel obsahujú hojné množstvo antioxidantov tak ako zelený čaj.

Štúdia vykonaná v berlínskej nemocnici objavila, že ľudia s vysokým obsahom antioxidantov v tele majú mladšie vyzerajúcu pokožku a menej vrások. Štúdia preukázala, že vegetariáni majú v tele viac antioxidantov ako nevegetariáni.

Magazín varuje, že nadmerné dávky antioxidantov prijímané prostredníctvom potravinových suplementov môžu zvýšiť poškodenie tela voľnými radikálmi. Preto je vhodné potravinové suplementy vynechať a konzumovať radšej ovocie a zeleninu.


Diskusia k článku:

co znamená vynechať potravinové suplementy? je vôbec ovocie a zelenina, ktorú kupujeme v obchodoch a tržniciach zdravá?
Neregistrovaný - mima, 26.4.2006 12:13, kanka(`na`)stonline.sk
ja si myslim ze ovocia a zeleniny nikdy nie je dost.Odbornici tvria ze by sme mali denne zjest asi 600 g ovocia a zeleniny.Ale je vlastne zdravé?Samá chemia podla mna.V letným mesiacoch mozno lepsej kvality, ale v zimnom obdoby nic moc.Tak toto je moj nazor.
Neregistrovaný - Zuzana, 26.4.2006 15:00, zuzana0909(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!