lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ZMRZLINA, VIAC AKO LEN SLADKÉ POTEŠENIE

  Spracoval(a) : Vlasta Ševčíková
Dátum : 2.4.2007
späť
Späť

Poslať
 

V dnešnom pretechnizovanom svete hľadáme v každodennom uponáhľanom živote stále častejšie príjemné chvíle, keď si môžeme odpočinúť so svojimi blízkymi a byť sami sebou. Tieto momenty skutočného šťastia radi umocňujeme vynikajúcim jedlom.

Kvalitná zmrzlina sa stala neodmysliteľnou súčasťou jedálnička mnohých labužníkov, ktorí dokážu oceniť vynikajúcu, bohatú chuť a vyváženú receptúru. Praví gurmáni dnes už vedia, že kvalitná zmrzlina nie je iba osviežením počas horúcich dní, ale aj skutočným jedlom s prospešnými nutričnými hodnotami.

CARTE D´OR
Zmrzlina Carte d´Or je pochúťkou, ktorá spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších labužníkov. Jej tajomstvo je ukryté v starostlivo vybraných ingredenciách. Či už ste milovníci jogurtu, čokolády, ovocia alebo orechov, Carte d’Or uspokojí nielen vaše chuťové bunky, ale i ostatné zmysly svojím atraktívnym vzhľadom, jemnou konzistenciou a plnou vôňou. A čím ešte je zmrzlina Carte d´Or unikátna? Tým, že je vyrobená s láskou a vášňou tak, aby nám ešte viac spríjemnila pekné chvíle, ktoré trávime so svojimi blízkymi.

NOVINKA GREEK YOGHURT & HONEY
Novinkou v portfóliu Carte d’Or je variant Greek Yoghurt & Honey - Grécky jogurt & med- jemná zmrzlina zo skutočného gréckeho jogurtu, pretkaná lahodným krémom z medu vyrobeného v gréckom štýle a bohato posypaná praženými mandľami. Takto dokonale pripravený, tradičný grécky dezert vás vynesie až na Olymp.

Vďaka gréckej inšpirácii a kvalitnému zloženiu je Carte d’Or Greek Yoghurt & Honey nezabudnuteľným gurmánskym zážitkom, ktorý nás prenesie ďaleko na grécke pláže a vyvolá v nás spomienky na krásne prežitú dovolenku. Je to lahôdka, ktorá by nemala ostať neochutnaná.

TAJOMSTVO INGREDIENCIÍ
GRÉCKÝ JOGURT
História jogurtu siaha do najstaršieho staroveku. Tradícia jeho výroby bola ústne odovzdávaná z jednej kultúry do druhej. Z Východu sa potom jogurt dostal až do európskeho jedálnička. Konzumácia jogurtov pôsobí blahodarne na črevnú mikroflóru človeka. Pravidelný príjem dodáva živé bakteriálne kultúry, schopné bojovať proti negatívnym účinkom choroboplodných zárodkov v črevách. Jogurt je pre človeka vyváženou potravinou, zdrojom kalcia, fosforu, proteínov a vitamínov.

Grécky jogurt sa vyrába z gréckeho mlieka a smotany, ktoré sú pasterizované a ochladené pred pridaním živých kultúr. Potom sa jogurt dá na päť až šesť hodín do inkubátora pri 40°C a následne sa precedí, ochladený sa dá do nádob a  je pripravený na konzumáciu. Vďaka svojej príprave má grécky jogurt iba 10 % tuku a jeho hutnosť a jemnosť nahradí aj smotanu v rôznych pokrmoch. Grécky jogurt sa dá aj ohrievať bez toho, aby zmenil svoju konzistenciu.
Grécky jogurt je základom mnohých úžasných pokrmov, napríklad slávneho šalátu tzatziki (jogurt, strúhaná uhorka, cesnak). Taktiež smažený baklažán s cesnakom a gréckym jogurtom je úžasná a zdravá pochúťka všetkých gurmánov. Mnoho krémov do tort je pripravených z tejto skvelej ingredencie, a i keď je úplne najlepší servírovaný iba tak s medom, aj s horkými malinami alebo iným ovocím a kúskom melóna tvorí skvelý ľahký obed v taverne na pláži.

Grécky med
Med je jednou z potravín s najdlhšou mytologickou tradíciou na svete. Zvlášť v Grécku mu pripisujú špeciálny význam – bola to potrava bohov na Olympe alebo tiež ambrózia. Je zdravý, prírodný a veľmi prospešný ľudskému telu - tak o mede písali v klasickej filozofii, histórii a poézii. Med má svoje neodmysliteľné miesto v jedálničku všetkých národov.

Grécky med je všeobecne považovaný za veľmi unikátny a jeho kvalita je svetoznáma. Pripisuje sa najmä dlhému slnečnému obdobiu a prudkým zmenám miestneho terénu. Vysoké hory po boku nízkych kopcov a medzi nimi krásne údolia, to všetko husto pokryté flórou všetkého druhu. Vďaka týmto priaznivým podmienkam sa môže zrodiť úžasný grécky med, ktorý je vyrobený z peľu kvetov mnohých rastlín, byliniek a stromov a následne dotvorený samotnou prírodou. Veľa druhov rastlín, z ktorých sa grécky med vyrába, nenájdeme nikde inde na svete. Preto možno niektoré druhy gréckeho medu, napr. tymiánový, vyrobiť iba v Grécku.

NOVINKA - Carte d´Or Greek Yoghurt & Honey – Grécky jogurt a med
Carte d’Or prináša receptúru obľúbeného gréckeho dezertu z gréckeho jogurtu s medom. Lahodná zmrzlina z gréckeho jogurtu je bohato pretkaná lahodným krémom z medu vyrobeného v gréckom štýle a bohato posypaná praženými mandľami. 900 ml, 146,- Sk

HISTÓRIA CARTE D´OR

Zmrzlina Carte d’Or bola vytvorená vo Francúzsku v sedemdesiatych rokoch 20. storočia. V tom období v obchodoch ponúkali iba jednoduché, základné varianty zmrzlín v priemernej kvalite. Vysoko kvalitné zmrzliny s bohatými receptúrami bolo dostať len v reštauráciách alebo špecializovaných cukrárňach, ktoré si ich sami vyrábali. Neboli by to ale Francúzi, keby sa nesnažili posunúť hranice gurmánskych zážitkov ďalej. Tím zmrzlinárskych špecialistov na čele s Patrickom Morletom prišiel s nápadom ponúknuť spotrebiteľom ľahko dosiahnuteľnú vynikajúcu zmrzlinu, ktorú si budú môcť  dopriať doma každý deň.

A tak sa v roku 1978 zrodilo prvých päť variantov zmrzliny Carte d’Or. Úspech sa dostavil ihneď. Spotrebitelia aj profesionálni cukrári ocenili a dodnes oceňujú vysokú kvalitu zmrzlinových dezertov Carte d’Or založenú na výbere tých najlepších ingredencií. Niektorí francúzski prevádzkovatelia reštaurácií otvorene uznali, že dezerty Carte d’Or majú rovnakú kvalitu ako ich vlastná “domáca” zmrzlina a vyjadrili poľutovanie, že ju nemôžu začať nakupovať. K dobrému menu každej lepšej reštaurácie totiž patrilo, že si zmrzlinu vyrábala sama. Aj v tejto oblasti ale došlo neskôr k posunu. Dnes môžeme nájsť Carte d’Or v mnohých reštauráciách a hoteloch.

K obľúbenosti novej značky prispelo aj jej meno „zlatá karta“, ktoré vystihuje prémiový charakter týchto zmrzlín. O ňom sa spotrebiteľ presvedčil nielen pri ochutnaní, ale už na prvý pohľad – zmrzliny Carte d’Or obsahujú lahodné kúsky ingredencií, ktoré evokujú prírodný a “domácky” pôvod receptúr. Zaujímavé receptúry a vysoká kvalita boli vždy zárukou skvelej chuti a taktiež inšpiráciou pre milovníkov sladkých potešení. Za viac ako dvadsať osem rokov svojho života potešili zmrzlinové dezerty Carte d’Or státisíce maškrtných jazýčkov, ktoré dokážu oceniť fortieľ, lásku a vášeň pre skvelé jedlo, s ktorými sú tieto zmrzliny pripravované. Zmrzlina Carte d’Or  nachádza stále viac priaznivcov i u nás.


Diskusia k článku:

mňňňňam
Neregistrovaný - , 2.4.2007 08:17
Pekny reklamny clanok... :-)
Neregistrovaný - ..., 2.4.2007 11:50
no dobraa reklama...a nachyta sa na nu vela hlupuckych ludi:))
Neregistrovaný - ach joj, 3.4.2007 20:45
najzdravsia zmrzka, ktoru si urobi kazdy a vie presne, co v nej je : smotana+vanilkovy cukor+kakaovy prasok,naliat do prazdneho kelimku od jogurtu, do stredu zapichnut palicku a nechat zmrazit. darmo niektore reklamy hovoria, ako uzasne smotanova je zmrzlina, co ponukaju....podla mna o tejto viete, ze ma skoro 100% smotany, ak si ju sami urobite. Navyse si mozete pridat do toho nejake ovocie ( ako lesna zmes,... ), alebo si do toho pridajte husty dzem. Dufala som, ze clanok bude o tom, aka strasne zdrava je zmrzlina :-), ale ono je to len strasne obycajna reklama...
Neregistrovaný - Lea, 6.4.2007 20:29
carte d or su ale podlas mna uplne skvele zmrzky :) teraz mame napriklad mascarpone s lesnym ovocim a je neodolatelna
Neregistrovaný - , 21.6.2007 12:35
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!