lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nájdite si svojho stomatológa na stránke www.orbitklub.sk

  Spracoval(a) : Jana Čahojová
Dátum : 12.4.2007
späť
Späť

Poslať
 

Vzdelávací program O.K. - Orbit klub pôsobí v Slovenskej republike už viac ako tri roky. Jeho cieľom je posilniť povedomie o dôležitosti komplexnej dentálnej hygieny u širokej verejnosti, odborníkov z radov stomatológov a dentálnych hygieničiek. O.K. - Orbit klub je komunikačný a vzdelávací program, ktorého súčasťou sú aj informačné webové stránky www.orbitklub.sk.

Ústna hygiena je súčasťou každodennej starostlivosti o naše zdravie. Mnohí ľudia sa starostlivosti o svoj chrup venujú len vtedy, keď ich už zuby bolia. To už býva zväčša neskoro, lebo proces tvorby zubného kazu nie je možné zvrátiť. Dôležité sú preto pravidelné návštevy u zubára, ktoré odhalia vznikajúce zdravotné problémy už v ich zárodku a umožnia ich skoré liečenie. Ak ešte nemáte vybratého zubára alebo dentálnu hygieničku, môžete si ich nájsť na stránke www.orbitklub.sk. Členom Orbit klubu je  viac ako 300 stomatológov a približne 30 dentálnych hygieničiek z celého Slovenska.

Webové stránky www.orbitklub.sk sú neoddeliteľnou súčasťou komplexného programu značky Orbit pre lekárov a pacientov. Cieľom je podporiť u pacientov záujem o pravidelnú ústnu hygienu a v spolupráci so stomatológom im poskytovať informácie zaujímavým spôsobom. Webové stránky  O.K. - Orbit klubu obsahujú relevantné informácie a odporúčania na dentálnu hygienu. V pravidelnej rubrike Poradňa stomatológa sú zodpovedané všetky akútne otázky, napríklad ako si správne čistiť zuby, prečo krvácajú ďasná, alebo ako vzniká zubný kaz.

Starostlivosť o ústnu dutinu by mala byť komplexná a okrem hlavných prostriedkov dentálnej hygieny by mala zahŕňať aj prostriedky doplnkové. Jej základom by malo byť každodenné umývanie zubov ráno a krátko pred spaním po dobu 2-3 minút. Netreba však zabúdať na pravidelnú výmenu zubnej kefky pri prvých známkach opotrebovania (rozstrapkané konce, vypadávajúce vlákna), najneskôr však po troch mesiacoch používania.  Dentálna hygiena by mala zahŕňať aj doplnkové prostriedky ústnej hygieny. Vhodným doplnkom je žuvačka Orbit bez cukru. Tá má svoj význam predovšetkým v doplnkovej starostlivosti o zuby počas dňa. Žuvanie žuvačky zvyšuje slinivosť, vďaka čomu sa obnovuje hladina minerálov v zubnej sklovine a odstraňujú sa zvyšky potravy. Zároveň dochádza k opätovnému zvýšeniu pH v ústach, ktorého hladina sa po jedle kvôli obsahu sacharidov v strave znižuje. Mechanickým odstránením zvyškov potravy pri žuvaní sa zabraňuje usadzovaniu bakteriálneho povlaku.

Nedostatočná starostlivosť o chrup môže mať nepríjemné dôsledky - vytvorenie zubného povlaku, demineralizáciu zubov, narušenie skloviny baktériami a následný vznik zubného kazu. Prevencia zubných ochorení je preto jednou z najdôležitejších ciest k dentálnemu zdraviu a dobrou investíciou do budúcnosti. Nemali by sme zabúdať na správnu výživu, dentálnu hygienu, dostatočnú floridáciu, systematickú stomatologickú starostlivosť, pravidelné návštevy u stomatológa a v neposlednom rade na podporu prirodzeného samočistenia zubov žuvaním a stimuláciou vylučovania slín. Kvalitná starostlivosť o zuby je zárukou zachovania si zdravého chrupu do vysokého veku.

Portfólio výrobkov Orbit obsahuje:
Orbit základná rada znižuje riziko zubného kazu, dostanete ju v príchutiach Peppermint, Spearmint, Strawberry, Apple, Sweet Mint, Cherry Mint a Grapefruit, Cinnamint a Watermelon, odporúčaná cena je 14,50 Sk; Orbit pre deti s kalciom posilňuje detskú zubnú sklovinu v príchuti Classic, odporúčaná cena  je 12,50 Sk; Orbit White s obsahom bikarbonátu pomáha udržiavať biele zuby, odporúčaná cena  je 16,50 Sk;
Orbit Professional Strong Mint, Fresh Mint, White a Herbal Mint s obsahom špeciálnych mikrogranúl čistí zuby tak, že to zbadáte, odporúčaná cena je 16,50 Sk;
Orbit Drops cukríky bez cukru, ktoré neškodia zubom, v príchutiach Wild Fruit, Wild Mint, Nature Mint, Lemon Mint, Orange Mint, Watermelon, odporúčaná cena  je 19,80 Sk; Orbit v dóze ponúka spotrebiteľom praktické a originálne balenie s 50-timi kusmi dražé v príchutiach Peppermint, Spearmint a Watermelon, odporúčaná cena  je 59,90 Sk.


Diskusia k článku:

mate chybne uvedeny link na stranku "www.orbtiklub.sk" miesto "www.orbitklub.sk"
Neregistrovaný - ja, 12.4.2007 11:06, moj(`na`)moj.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!