lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slovensko zabezpečilo takmer 280 000 vakcín na záchranu detských životov vďaka kampani Pampers a UNICEF.

  Spracoval(a) : Dada
Dátum : 17.4.2011
späť
Späť

Poslať
 

Spojili sme sa, aby sme pomohli naplniť cieľ celosvetového projektu - prispieť k eliminácii tetanu rodičiek a novorodencov.

 

V marci sa na Slovensku skončil tretí ročník úspešnej celosvetovej charitatívnej kampane Pampers UNICEF, ktorá je nositeľom ambiciózneho cieľa: eliminovať výskyt novorodeneckého tetanu v rozvojových krajinách sveta. Slovensko prispelo tento rok finančnými prostriedkami na nákup 278 547 vakcín proti tetanu.

 

Tento rok mohli po prvýkrát kampaň na Slovensku podporiť aj tí, ktorí nekupovali výrobky Pampers, ale zapojili sa do jej virtuálnej časti pod názvom „Pošli svoju lásku ďalej“. Ľudia posielali v rámci online portálov svoje fotografie so vzdušným bozkom a mohli tak urobiť aj na akcii v nákupnom centre. Spolu s bozkami, ktoré poslali aj ambasádori projektu Maroš Kramár, Monika Hilmerová a Mária Čírová, bolo odoslaných 1 087 vzdušných bozkov.  Na nákup presne tohto počtu vakcín prispeje Pampers ďalšími prostriedkami.

 

Ambasádorka Mária Čírová o účasti v projekte povedala: „Veľmi si vážim príležitosť a dôveru, ktorú som dostala. Je mi cťou, že som mohla byť súčasťou skvelého tímu ambasádorov a ľudí v rámci projektu Pampers UNICEF  a môcť aj svojou troškou podporiť kampaň, ktorá svojimi výsledkami každý rok dokazuje, že keď sa spojíme, dokážeme reálne pomáhať a meniť situáciu v krajinách tretieho sveta. Som vďačná, že som mohla práve ja navštíviť Kambodžu a spomienky či zážitky z tejto cesty si budem navždy nosiť v srdci. Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili a tým dokázali, že ľuďom na Slovensku nie je dianie vo svete ľahostajné.“

 

Celkovo, za všetky tri ročníky kampane, prispelo Slovensko svojou aktivitou na nákup 861 462 vakcín. Za čo mu patrí veľká vďaka. V stredoeurópskom regióne, ktorý zahŕňa Českú republiku, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko a Slovinsko, sa podarilo vyzbierať v rámci posledného ročníka spolu skoro 3 milióny vakcín.

 

Hovorca Pampers povedal: "Pampers UNICEF 2011 kampaň bola naša doteraz najväčšia, a sme radi, že sa zapojilo toľko mamičiek. Každá vakcína sa počíta a my sa blížime každým dňom k nášmu ambicióznemu ale zmysluplnému cieľu, eliminovať novorodenecký tetanus z povrchu Zeme."

 

V súčasnosti je týmto ochorením ohrozených 170 miliónov žien a ich detí v 42 rozvojových krajinách. Väčšina z nich žije v tak odľahlých častiach, kde chýba najzákladnejšia zdravotná starostlivosť. Tento rok sa až 59 000 bábätiek v rozvojových krajinách nedožije svojich prvých narodenín a to práve kvôli “tichej pliage”, ako sa novorodenecký tetanus prezýva.

 

14 zo 42 krajín naplnilo programy očkovania proti tetanu. Kampaň, ktorá prekonáva všetky očakávania, sa však snaží neustále latku zvyšovať. Pampers opäť zvýšil počet vakcín v 3. ročníku kampane ako aj zásob očkovacích látok, ktoré ponúkajú dar života pre tých, ktorí by inak prišli o život skôr, ako by ho skutočne začali žiť.

 

K dnešnému dňu Pampers daroval v rámci kampane vyše 300 miliónov vakcín pre UNICEF a program vakcinácie tak úspešne prenikol do 21 krajín na dvoch kontinentoch.

 

 

 

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!