lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aj organizmus potrebuje očistu

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 10.4.2012
späť
Späť

Poslať
 

Bývate často unavený, vystresovaný, máte pocit nafúknutého brucha, trápia vás časté prechladnutia? Možno je tu čas poriadne prečistiť telo! Správnou detoxikáciou totiž môžete predísť mnohým zdravotným ťažkostiam.

 

Ako sa zbaviť odpadu v tele?

 

Hladovkou - je najrýchlejší, ale najdrastickejší spôsob odstraňovania toxicity z tela. Hladovku môže držať len zdravý človek, ak je však nevyhnutná, tak len pod lekárskym dozorom.

 

Očistnými kúrami - zmiernená forma hladovky a pôstu je najprijateľnejšia alternatíva telesnej očisty, pretože pri vhodne zvolenom programe sa telo očisťuje rovnako a nie je vystavené stresu z hladovania. Očistné kúry môžu byť založené na monodiéte, ktorá pozostáva len z prijímania jedného druhu ovocia, ovocných alebo zeleninových štiav, ryže alebo iného obilia.

 

Aké ovocie je vhodné?

ñ  jablko, kokos, hrozno, melón, hruška sú najvhodnejším ovocím pre osoby s rýchlym metabolizmom

ñ  hrozno, hruška, broskyňa, banán a figy sa hodia pre tých, ktorí majú premenlivú chuť do jedla - nechuť sa strieda s veľkým apetítom

ñ  hruška a jablko sú vhodné pre osoby, ktoré majú pomalý metabolizmus

 

Očista sa oplatí!

Správna detoxikácia je užitočná pre všetkých, ktorí sa potrebujú zbaviť jedného alebo viacerých zdravotných neduhov. Môžete si pomôcť pri:

ñ  častých prechladnutiach

ñ  častej únave

ñ  chronickej zápche

ñ  častej plynatosti a nadúvaní

ñ  opakovaných bolestiach hlavy

ñ  hemoroidoch

ñ  precitlivenosti alebo podráždenosti hrubého čreva

ñ  infekciách spôsobovaných kvasinkou candida albicans (spôsobuje mykózy, zápaly)

 

Ako dlho trvá detoxikácia?

Detoxikovať organizmus môžete za jeden víkend alebo počas niekoľkých dní. Mnohoročné skúsenosti niektorých odborníkov hovoria, že najtrvalejšie sú niekoľkotýždňové očisty. Ak sa detoxikácia robí správne, vedie dokonca k premene mysle a psychiky človeka.

 

Zopár užitočných rád k detoxikácii

ñ  jedzte v pravidelných intervaloch, najlepšie v menších porciách

ñ  vylúčte zo stravy živočíšne tuky

ñ  konzumujte celozrnné výrobky

ñ  vyhnite sa výrobkom z bielej múky

ñ  obmedzte cukor, prípadne ho nahraďte hnedým alebo medom

ñ  nepite sladené nápoje

ñ  zabudnite na alkohol a cigarety

ñ  obmedzte soľ

ñ  zvýšte konzum vlákniny a ovocia

 

 

ACAI – doplnok tretieho tisícročia

Acai je lahodné brazílske bobuľovité ovocie tmavomodro-fialovej farby, ktoré pripomína chuť a vôňu lesných plodov. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, E,  minerálne látky - vápnik, draslík, železo, sodík, horčík, meď. Acai patrí k najsilnejším prírodným antioxidantom na svete. Obsahuje viac ako dvojnásobok antioxidantov v porovnaní s čučoriedkami a 30-krát viac purpurového farbivá (antokyanínu) ako červené hrozno. Tento megazdroj flavonoidov dodáva bunkám dokonalú ochranu. Antioxidanty pomáhajú proti všetkým vírusovým ochoreniam, znižujú hladinu cholesterolu v krvi, pôsobia regeneračne na steny ciev a zlepšujú ich elasticitu, zvyšujú schopnosť koncentrácie, posilňujú pamäť, eliminujú depresívne stavy, prečisťujú organizmus, spomaľujú proces starnutia, podporujú regeneráciu svalov. Oplatí sa siahnuť aj po výživových doplnkoch s obsahom Acai. Jedným z nich je aj výživový doplnok Acai Detox od spoločnosti Edenpharma, ktorý obsahuje taktiež veľké množstvo aktívnych látok pochádzajúcich z výťažkov Ostropestreca mariánskeho a Šišiaka bajkalského. Tie sú významné pre ochranu žlčníka a pečene, takisto napomáhajú brániť sa telu pred vplyvom toxických a jedovatých látok.

 

 

Zelená nášmu zdraviu

Silné antioxidačné účinky nájdete aj v dobre známej Chlorelle. Chlorella je jednobunkový organizmus, ktorý žije na našej planéte už asi 2 milióny rokov. Ide o zelenú sladkovodnú riasu, ktorú sa používa už veľmi dávno ako vhodný zdroj živín, hlavne bielkovín, minerálnych látok a vitamínov. Boli súčasťou potravy Aztékov, a morské riasy boli a aj stále sú rozšírené hlavne v orientálnej kuchyni.

 

Chlorella obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu zo známych rastlín na Zemi, ďalej obsahuje komplex živín, viac ako 50% bielkovín, sacharidy, vitamíny a minerálne látky, vrátane železa, vápnika, draslíka, horčíka, fosforu, pro-vitamínu A, vitamíny C, B1, B2, B5, B6, B12, E a K, biotín, inozitol, kyselinu listovú , minerálne látky, nenasýtené mastné kyseliny, vlákniny a nukleové kyseliny (RNA / DNA). Je vhodným zdrojom týchto živín, keďže ich obsahuje v ich prirodzenej forme a sú tak pre naše telo ľahšie využiteľné.

 

Chlorella veľmi dobre pôsobí na detoxikáciu, má dôležitú schopnosť na seba viazať ťažké kovy, insekticídy a ďalšie jedovaté „vedľajšie produkty“ našej doby. Posilňuje imunitný systém a tým nám môže pomôcť efektívne bojovať proti rôznym baktériám, vírusom a celkove prispieť k lepšej obranyschopnosti. Udržuje  zdravú  črevnú flóru, regeneruje a stimuluje organizmus. Prebieha v nej suplementácia vitamínov, minerálnych látok, aminokyselín, vlákniny a ďalších výživných látok potrebných pre správne fungovanie nášho tela.


Diskusia k článku:

Ja mam vybornu skusenost, co sa tyka posilnenia imunity, s enzymami, konkretne Wobenzymom. Najma po zime je dobre ho nasadit.
Neregistrovaný - lenka, 11.4.2012 15:05
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!