lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Podnikaví východniari, alebo učíme sa využívať potenciál

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 22.4.2012
späť
Späť

Poslať
 

V jednom z najkrajších kútov Slovenska, na severnom Spiši, vznikla iniciatíva štyroch nezávislých subjektov na podporu turizmu v tomto nádhernom regióne.  Štyri partnerské organizácie sa spojili a pripravili pre turistov projekt Spiš Pieniny Pas. Návštevník, ktorý zavíta do tejto časti Slovenska tak môže získať zľavu na jednotlivé turistické atrakcie a ušetriť tak  15 % z ceny lístku každého zapojeného partnera na osobu.

 

Pieninský národný park ročne navštívi približne pol milióna turistov, pričom je viac ako 42% turistov zo zahraničia. Podobnú skúsenosť majú aj na Hrade Stará Ľubovňa. Partnerské organizácie chcú iniciatívou podporiť návštevnosť  regiónu  aj turistami zo Slovenska a zároveň využiť potenciál, ktorý sa skrýva v množstve zahraničných turistov, ktorí sem zavítajú.

 

Do projektu Spiš Pieniny Pas sa zapojilo Združenie Pltníctvo Dunajec, Chata Pieniny – Lesnica, Hrad Stará Ľubovňa, a  Nestville Park - expozícia tradičných ľudových remesiel a liehovarníctva severného Spiša.  Turista zakúpením Spiš Pieniny Pasu môže ušetriť až 4 €.  Ak sa do tohto regiónu vyberie 4 členná rodina s deťmi, tak ušetria skoro 20 € na celkovom vstupnom na tieto atrakcie.

 

Spiš Pieniny Pas nie je Slovensku ojedinelý, ale na východnom Slovensku prvý.  Spiš Pieniny Pas bude k dispozícií od 2. Júla 2012 a zakúpiť ho bude možné v pokladni ktorejkoľvek atrakcie zapojenej do iniciatívy. Cena pasu bude 19 €.

 

Najznámejšou atrakciou tohto regiónu a unikátom v Európe je splav rieky Dunajec na drevených pltiach v nádhernej prírodnej scenérií kaňonu Pieninského národného parku. Trasa v dĺžke 9 km z Červeného Kláštora trvá 70-100 minút a vedie do obce Lesnica, pokiaľ si návštevník vychutná plavbu cez zapojené Združenie Pltníctvo Dunajec, ušetrí 15% na lístku so Spiš Pieniny Pasom. Prístavisko pltí v obci Lesnica sa nachádza v areáli Chaty Pieniny. Tu je možné zažiť pravú goralskú atmosféru, kuchyňu, goralskú hudbu, ale i pasovanie za gorala. Pre držiteľov Spiš Pieniny Pasu je zabezpečený bezplatný prevoz do Červeného kláštora, späť k autu, alebo pamätný darček s prekvapením.

 

Držiteľ pasu môže ďalšiu zľavu využiť na Hrade Stará Ľubovňa. Táto veľká renesančná stredoveká pevnosť – inak nazývaná aj Ľubovniansky hrad bol postavený v roku 1292 z iniciatívy uhorského kráľa Ondreja III so svojou stálou expozíciou.  V súčasnosti je to najzachovalejší a najkrajší hrad na východe Slovenska.  

 

V neposlednom rade je súčasťou ponuky novo vybudovaná atrakcia Nestville Park - Expozícia liehovarníctva a tradičných remesiel.  Jedinečný projekt, ktorý predstavuje typický život ľudí v tomto regióne od 13. storočia po súčasnosť. A v areáli parku je možné vidieť aj jeden z najväčších drevených obrazov v Európe. Prehliadka je spojená s malým prekvapením -  špeciálnou odmenou, ktorá je vo forme ochutnávky výnimočného nápoja.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!