lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Originálna novinka Karpatské brandy Originál

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 14.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

Keď sa povie brandy, väčšinou si predstavíme mužov, popíjajúcich a diskutujúcich v knižnici o politike. Dnes už ale táto stará pravda neplatí. Lahodnú chuť tohto nápoja určite ocenia aj ženy. Spoločnosť VITIS Pezinok priniesla na náš trh novinku, Karpatské brandy Originál. Usaďte sa pohodlne na pohovke a vychutnajte si tento príjemný nápoj, privoňajte k jeho buketu po sušenom ovocí a kúskoch čokolády...

 

Do stavu rytierskeho bol u nás prijatý nový člen, mladší súrodenec obľúbeného Karpatského KB, Karpatského brandy špeciál a Karpatského brandy Exclusive - Karpatské brandy Originál.

 

Dizajn etikety Karpatského brandy Originál je, podobne ako dizajn ostatných brandy z portfólia spoločnosti VITIS Pezinok, inšpirovaný povesťou o rytierovi Stiborovi zo Stiboríc, ktorý mal svoje sídlo v Karpatoch. Jeho veľká odvaha sa často pripisuje práve brandy. Kvalitné brandy vraj totiž nikdy nechýbalo na jeho hostinách a obchod s brandy nemalou mierou prispel aj k Stiborovmu bohatstvu.

 

Brandy je destilát vyrobený z akostného odrodového vína, ktorý dozrieva v  300-litrových dubových sudoch. Vyrába sa podľa originálnej receptúry so zachovaním tradičnej technológie výroby. Práve vďaka zreniu v dubových sudoch získava brandy svoju krásnu jantárovo-zlatú farbu. Nové Karpatské brandy Originál je elegantný nápoj s vôňou sušeného ovocia s kúskami jemnej čokolády a sladkastou chuťou s karamelovými podtónmi. Zároveň je ale ľahšie ako Karpatské brandy špeciál a jeho jemnú aromatickú chuť určite ocenia aj dámy, alebo tí, ktorí ešte len začali odhaľovať čaro brandy.

 

Karpatské brandy Originál sa výborne hodí na sviatočný veľkonočný stôl. Podáva sa v pohári tulipánového tvaru pri izbovej teplote, ktorá umožní naplno vyniknúť jeho unikátnej chuti a vôni. Nápoj je vhodný nielen ako digestív, ale jeho harmonická chuť, plná nádherného vínneho destilátu sa výborne hodí aj k sušenému ovociu alebo čokoládovému dezertu.

 

Tipy a rady na degustáciu brandy:

 

·         Brandy podávame v pohároch tulipánového tvaru, ktorý pomáha udržať koncentrované vône nápoja.

·         Do pohárov nalievame 20-30ml brandy v izbovej teplote.

·         Ak brandy nalievame do pohárov už nejaký čas pred samotnou degustáciou, poháre môžeme prikryť sklenenými krytkami aby nám nevyprchali vône.

·         Pohár držíme v dlani, zavírime nápojom v pohári, čo umožní lepšie uvoľniť vône.

·       Všímame si farbu brandy, farebná škála siaha od žltej cez zlatisto jantárovú až k temne medenej. Čim dlhšie dozrieva v sude, tým tmavšia farba.

·       Kvalitné brandy sa vyznačuje aj tým, že na pohári sa vzlína smerom nahor po vnútornej stene pohára, a opäť steká dolu, čo je spôsobené jeho viskóznym charakterom.

·       Pre vysoký obsah alkoholu brandy ovoniavame jemne, nasávame výpary brandy zmiešané so vzduchom.

·       Pri brandy rozoznávame niekoľko tipov aróm: od ovocnej, kvetnatej cez bylinnú, korenistú, až po karamelové, medové či kávovo-čokoládové podtóny.

·        Brandy ochutnávame tak, že si odpijeme malý dúšok, v ústach zmiešame so vzduchom a necháme prejsť po celom jazyku. Chuť brandy je veľmi bohatá a komplexná, preto  ak ochutnávame viac vzoriek, môžeme chuť v ústach neutralizovať čistou vodou, prípadne sušeným ovocím alebo kúskami horkej čokolády.

·         Buket a chuť brandy sa zvýrazní a alkoholická príchuť naopak ustúpi, ak si do pohára pridáme pár kvapiek čistej nesýtenej stolovej vody.

 

Príjemné degustovanie!

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!