lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vy na to máte!

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 26.5.2000
späť
Späť

Poslať
 

Aj vy závidíte krásne nechty kolegyniam a kamarátkam? Tým, ktoré majú nechty modelované, nie je čo závidieť. Napriek tomu, že vás pri ich formovaní budú presviedčať, že si pod nimi váš necht píska od radosti, opak je pravdou. Po čase zistíte, že mu vaša túžba po kráse škodí. Omnoho lepšie je začať sa pravidelne starať o nechty a neprestať s tým do konca života. Najdôležitejším predpokladom na to, aby ste sa o svoje nechty dokázali adekvátne postarať je dobrá výbava. Potrebujete jemný a stredne hrubý pilníček, drevené špachtličky na upravovanie kožičky a krém na jej odstraňovanie. K tomu ešte výživný olej a zpevňujúci lak. V prípade, že si nechty lakujete, mali by ste mať podkladový bezfarebný vyrovnávací a spevňujúci lak, farebný lak a poprípade veľmi lesklý lak ako najvrchnejšiu vrstvu. Keďže ruky tiež nie sú od macochy, zaobstarajte si kvalitný kompletný krém na ruky a nechty alebo si denne máčajte ruky v kvalitnom olivovom oleji. Keď ho budete kupovať v lekárni, vyjde vás o čosi lacnejšie ako ten z potravín. Existujú aj špeciálne oleje na nechty. Napríklad Aromessence Ongles od Decleoru, či regeneračný olej Forte Repair od L´Orealu.
Pri pestovaní nechtov sa v prvom rade musíte rozhodnúť, aká dĺžka nechtov je pre vás vyhovujúca. To na aké dlhé vám dorastú nechty bez lámania, je dané genetickou výbavou a nič na tom nezmeníte. Preto buďte realistky. Nikde nie je napísané, že musíte mať nechty za ktoré by sa nehanbila ani Draculova milenka. Potom, keď zistíte aká je vaša maxi dĺžka, bude dôležité, aby ste si nechty pravidelne zbrusovali pilníkom – minimálne raz za dva týždne – na stále rovnakú dĺžku. Aj v prípade, že sa rozhodnete pre kratšie nechty, budete musieť robiť domáce práce v rukavičkách. Nijaký necht neznesie neustále pôsobenie vody a saponátov. Mnohé ženy majú krásne nechty, no k dokonalosti im chýba správne ošetrená kožička v ich okolí. Kožičku treba pravidelne zastrkovať špachtličkou z mäkkého dreva /je vhodnejšia ako kovová/. Dnes už existujú aj krémy či gely na odstránenie kožičiek, napríklad krém na nechtové lôžko od Lumen. Pokiaľ sa rozhodnete kožičku odstrihnúť, bude vám neustále dorastať nová. Pri strihaní je väčšia pravdepodobnosť poranenia ako pri práci so špachtľou.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!