lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Keď máte osemnásť...

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 24.5.2000
späť
Späť

Poslať
 

Pokiaľ vás niekto v osemnástich rokoch presviedča, že na nakupovanie kozmetiky máte ešte dosť času. Nenechajte si nič nahovoriť. Odborníci tvrdia, že od osemnásteho roku by mala žena začať s pravidelným denným používaním krémov s UV filtrom, s hydratáciou a tonizáciou pleti. Ak ste teda len pred nedávnom dostali do rúk vodičský preukaz je načase pestovať si pokožku. Ak raz dopustíte, aby vaša pleť zostarla bude vás jej udržiavanie vo vyššom veku stáť omnoho viac času a peňazí. So špeciálnymi prípravkami pre mladé dámy, ktoré netrpia problémom akné, prišli už firmy Chanel – rad Précision, alebo Guerlain rad Hydramythic.

Aj pre ženy ovplvnené východnou filozofiou či filozofiou new age sa nájde riešenie proti viditeľnému starnutiu. Kozmetológovia pochopili, že ženy nechcú svoju svoju nesmrťeľnú dušu nosiť v úplne zhumpľovanom tele. Riešením sú prípravky vyrábané prevažne z prírodných látok – bylinky, termálna voda... K tomuto ideálu sa mimoriadne približuje japonská firma Shiseido s kozmetickým radom 5S, ktorý využíva poznatky aromoterapie. Firma Shiseido je tým, že sa snaží vyrábať kozmetiku najmä na rastlinnej báze známa už dlhší čas a je preto považovaná za Mercedes medzi kozmetickými koncernami. Existuje aj kozmetika Ajurvéda, ktorá je založená na 100% rastlinnom základe, ale je dostupná len prostredníctvom zásielkovej služby. Najdostupňejšími výrobkami predávanými na našom trhu s prírodným základom sú produkty firmy Healing Garden. Nie je to však kozmetika na tvár, ale na telo. Obsahuje sprchové gely, telové mlieka, vonné sviečky a toaletné vody v štyroch zloženiach – levandula, jazmín, mandarínka a zelený čaj.
Niektorým ženám je viac menej jedno, či je ich kozmetika založená na prírodnej báze alebo jej dokonalé vlastnosti prepožičala chémia, hlavne ak je výsledok viditeľný takmer ihneď. Pre tieto ženy ponúka kozmetický priemysel AHA kyseliny. Hydroxidy alfa ovocných kyselín účinne bojujú proti starnutiu pleti a proti akné. Prvá generácia týchto kyselín síce spôsobovala sčervenanie a šupinatosť pokožky, ale od tých čias výskum mimoriadne pokročil. Jedna z možností, ako správne využiť ich prednosti je, zájsť si k dermatológovi a nechať si urobiť chemický peeling. Musíte však počítať s tým, že dva dni sa kvôli sčervenaniu pokožky nebudete môcť objaviť v spoločnosti. Menej drastické je pravidelné používanie peelingov založených na AHA kyselinách. Najúčinnejšie je používanie aspoň dvoch prípravkov na báze týchto kyselín. Najlepšia kombinácia je čistiaci gel a pleťová voda. Tieto prípravky však nie je vhodné používať viac ako tri razy do týždňa. V osemnástich rokoch by sa mali používať až po konzultácii s kozmetológom.

Zázračné vitamíny

O tom, že denne musíme dostať svoju dávku vitamínov pre zdravie, nepochybuje dnes už nikto. Ani tá najvyváženejšia potrava však nedodá dostatok vitamínov pre krásu, v podstate odumretej koži, ktorú si pestujeme na povrchu tela. Preto sa na vitamíny vrhli výrobcovia kozmetiky a rozobrali ich účinky na našu krásu. Vitamín A ako jeden z hlavných antioxidantov pôsobí proti starnutiu pleti snáď zo všetkých vitamínov najúčinnejšie. Preto ho obsahuje veľká väčšina krémov určených pre zrelú pleť. Odborníci však neodporúčajú pestovať mladú pleť radmi krémov určenými pre zrelú pokožku. Mimoriadne dobrý je pre pleť vitamín C. Pomáha pokožku rozjasniť, dodáva jej pružnosť a hydratáciu. Dokonca sa ukázalo, že aj jazvy sa lepšie hoja, ak je na ne aplikovaný vitamín C. Našťastie sa vedcom už podarilo túto mimoriadne nestálu molekulu, ktorá na vzduchu stráca všetky cenné vlastnosti ustáliť a vyrobiť na jej báze prvé krémy. Aj kombinácia určitých druhov vitamínov – napríklad A, B, C, D, E, E, H, K sa začína osvedčovať ako účinná zbraň proti nepriaznivým vplyvom prostredia. Okrem vitamínov sa pri pestovaní krásy osvedčili aj minerály a to najmä zinok, horčík, vápnik a mangán, ktoré dohliadajú na zdravie pokožky. Mimoriadnej obľube sa momentálne teší koenzým Q10 – inak látka, ktorú v mladosti v hojnom množstve vyrába naše telo – je to vynikajúci antioxidant a bojuje aj proti baktériám. Napriek týmto jeho skvelým vlastnostiam, vám neodporúčame začas s ním už v osemnástke. Nič vám neujde. Vývoj v oblasti kozmetiky sa zastaviť nedá a tak sa naša pleť určite má na čo tešiť. Veď už dnes je bežne dostupná terapia kozmetickým laserom, terapia ozónom, svetelná terapia a začal sa výskum faktoru rastu pokožky – čo je faktor ovplyvňujúci schopnosť kože hojiť jazvy. Výskum sleduje využitie tohoto faktoru pri likvidácii vrások. Mať dnes osemnásť je úžasné! Pre vás existuje aj taká perspektíva, že ak o pár rokov vydáte na prechádzku so svojou vnučkou, nikto vás nerozozná.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!