lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokonalý pár nôh

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 24.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

Priemerné nohy štyrikrát obídu svet, dokonca aj keď sa nepohnú za hranice svojho mesta. Časť týchto stotisíc prejdených kilometrov pripadá na leto, kedy sú opálené nohy uväznené iba v páre rafinovaných kožených pásikov nazývaných sandále, sú v najlepšej forme a ich vzorne nalakované nechty sa usmievajú na svet nielen v saune, na plavárni alebo v spálni. Dôležité je nielen to, po čom a v čom chodíme, ale aj ako. Nohy totiž prezrádzajú vašu náladu aj temperament. Smutní ľudia, pohrúžení v depresii, chodia pomaly a ťažko. Únava spôsobuje, že začínate nohy „ťahať“. Vaše kroky môžu byť neisté a plné váhavosti, panovačné, alebo tanečne optimistické. Nohy sú veľmi výrečné dokonca aj v čase pokoja. Staviate ich skromne vedľa seba, krížite, prekladáte jednu cez druhú, zaplietate za nohu kresla...Ukazujú, či chcete provokovať alebo presne naopak, či máte starosti. V pohybe, alebo zdanlivo pokojné, priťahujú pozornosť peknými detailmi.

Chodidlá – pekne vyklenuté a proporcionálne súmerné sú darom prírody
Európania, i keď majú ďaleko od minimalizmu Číňanov, majú radi malé chodidlá. Hoci veľké, ktoré síce zriedkavejšie vzbudzujú obdiv, sú podľa indického učenia ajurvédy znakom vyrovnanej osobnosti. Starostlivo ošetrené nohy s dokonalou pedikúrou sú atraktívne bez ohľadu na ich rozmer. Žiaľ, keď je teplo, v moderných ihličkách sa potia a opúchajú. Ľahkosť možno chodidlám prinavrátiť chladivým kúpeľom s prídavkom špeciálnej soli na nohy a masážou s mätovým olejčekom. Najúčinnejšou ozdobou nôh je lak na nechty. Túto sezónu sa presadzujú najmä ružové, fialové a červené odtiene. Sexy pôsobí retiazka na členku.

Členky – prechod medzi chodidlom a lýtkom je strategickým miestom
Štíhle a výrazne vymodelované členky sú veľmi žiadúcim elementom príťažlivej nohy. Psychológovia, ktorí sa zaoberajú evolúciou, tvrdia, že príťažlivosť členkov má biologické korene. Štíhle členky, rovnako ako štíhly pás, sú znakom ženskosti. Za nohy, ako srnka, vďačíme génom a preto neexistuje spôsob, ako ich vycvičiť alebo premodelovať. Nevedia to zatiaľ dokonca ani plastickí chirurgovia. Omnoho ľahšie je dar štíhlych členkov pokaziť. Robíme to napríklad vtedy, keď pred chodením uprednostňujeme sedenie a tým zabraňujeme toku lymfy a pripúšťame hromadenie vody.

Lýtka – mali by byť zaoblené
Pri všetkej úcte k štíhlym nohám – bez výrazných lýtok nemajú požadovaný efekt. Modelovanie lýtok je našťastie dosť jednoduchá vec. Chodenie, behanie a akékoľvek precvičovanie lýtkových svalov na posilňovacích prístrojoch, zaručuje veľmi dobré výsledky. O čosi ťažšie je, poradiť si s príliš masívnymi lýtkami. V tomto prípade sú účinné rozťahujúce cviky: stretching, joga, kalenetika. Predlžujú svaly a zvyšujú ich elastickosť, vďaka čomu sa tvar lýtka trocha zmení. Ak máme sklony k zadržovaniu vody v organizme, pomôžu drenážne masáže. V lete vyzerajú lýtka najkrajšie ošetrené samoopaľovacím prípravkom a balzamom s ligotavými čiastočkami. Aby mal samoopaľovací prípravok čo najlepší efekt. Nezabudnime na depiláciu. Chlpaté nohy už dávno vyšli z módy.

Kolená – časť nôh, ktoré rozpaľujú predstavivosť
Okrúhle kolená sú vždy príťažlivejšie ako kostnaté a špicaté. S okrúhlosťou to však možno veľmi ľahko prehnať. Problémom mnohých žien sú vankúšiky tuku obklopujúce kolená, akoby splývajúce zo stehien. Bojovať s nimi znamená, predovšetkým udržiavanie vhodnej hmotnosti a poriadna dávka pohybu nôh, napr. každodenná polhodinová prechádzka rýchlym tempom. Ťažké „previsy“ nad kolenami môžu byť tiež dôsledkom zadržiavanej vody. V takom prípade je vhodné preskúmať hormonálnu rovnováhu a zmeniť spôsob stravovania na diétnejší alebo navštíviť lekára. Ako doplnok je vhodná drenážna masáž.

Stehná – horúce, erotické a vzrušujúce miesta
Aj tu by mali byť viditeľné svaly: štvorhlavý vpredu a dvojhlavý vzadu. Oba pracujú, keď chodíme a preto je pomerne ľahké udržať ich v dobrej forme. Neuralgickým bodom žien sú vnútorné svaly nôh. Tieto treba cvičiť, pretože ľahko ochabujú. Môžeme ich posilniť napríklad v posilňovni. Ženské stehná predstavujú jednu štvrtinu hmotnosti celého tela. Tukové tkanivo v tejto oblasti je zabezpečením, aké si príroda hromadí na čas tehotenstva.
Ak sa teda usilujeme o štíhle stehná, bojujeme s vlastnou fyziológiou. V stehnách sa často hromadí voda a lymfa. Vtedy pomáhajú masáže pri natieraní telovým mliekom alebo ešte lepšie – zoštíhľujúcim proticelulitídovým prípravkom.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!