lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Láska ide cez žalúdok I.

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 24.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zaľúbenosť mení životný štýl. Keď je človek sám, jedáva čokoľvek a kedykoľvek / keď je v meste, keď ho ponúknu, keď ho pozvú,/ často si vraví, že je zbytočné variť iba pre seba. To si radšej skočí do fitnessu zacvičiť, alebo zaplávať si ... no a večer , keďže nechce byť sám, šup do spoločnosti, či na stretnutie s priateľkami. Stále partnerstvo však všetko mení...
„Kým som nezačala bývať so snúbencom, žila som na zeleninových šalátoch a kuracom mäsem“, hovorí 33-ročná Eva. „Teraz každý večer pripravujem sýtu večeru, obyčajne je to mäso. Jedávame s priateľom spolu, poriadne porcie. Veď nemám chuť, ani čas pripravovať dve rôzne jedlá. Už mám o päť kíl viac, ako keď sme sa spoznali.“

Jeme spolu, ale nie rovnako
Žena a muž podľa odborníkov na zdravú výživu môžu jesť to isté, ale rozhodne by nemali jesť obaja rovnaké porcie. Muž potrebuje viac energie, lebo je obvykle vyšší a mohutnejší – najmä ak pracuje fyzicky. Ak žena, zvyčajne pripravuje jedlá, drží krok so svojim partnerom a zje toľko, čo on / horu zemiakov a tri kúsky mäsa /, neúprosne priberá.
Muži spravidla neprikladajú váhu zdravej výžive a nerobia si ťažkú hlavu s kalorickými tabuľkami. Skôr milujú fast food, preto svoje partnerky ťahajú napr.do McDonalda a tieto jedávajú to isté, aj keď nie vždy majú na ponúkané jedlá chuť.
Odborníci zistili, že ženy často preberajú stravovacie návyky svojich partnerov. Veľmi ťažko sa im odmieta, pretože sa chcú s milovaným stotožniť. Nedostatok sebadôvery spôsobuje, že je pre ne ťažké prejaviť sa a dokonca opísať svoje potreby. Inokedy to robia z lenivosti, alebo zo zvyku, lebo aj u nich doma sa vyváralo hlavne to, čo mal rád otec a bratia.
Nemožno však zavrhnúť ani pozitíva, vyplývajúce zo spoločného jedenia. Je stará pravda, že jedlá pripravené milovanou osobou chutia lepšie a vyvolávajú omnoho príjemnejšie pocity. Nuž a väčšina žien si podvedome opakuje vetu, ktorú opakovala babička: cez žalúdok priamo k srdcu. A tak pre našich milovaných pripravujeme skvelé chody, ktorých sa rady zúčastníme aj my. Nenecháme predsa našu lásku jesť samu. Dokonca aj najslávnejšia filmová hrdinka posledných mesiacov, slobodná a emancipovaná Bridget Jonesová sníva o tom, ako objektu svojej túžby predostrie skvelú večeru. Dúfa, že vďaka naservírovaným dobrotám sa do nej zaľúbi navždy.

Cez maškrty k rozkoši v posteli
Pohlavný pud sa rodí v rovnakej časti mozgu, ktorá riadi aj apetít. Jedlo a sex sú spolu úzko spojené. Uspokojenie hladu a vychutnávanie určitých potravín, môže mať vplyv na povzbudenie a intenzitu sexuálnej túžby. Naše najranejšie skúsenosti s vychutnávaním ľudského tepla sú spojené práve s jedením. Dojčený novorodenec je šťastný a cíti sa bezpečne. Jedlo uspokojuje jeho potrebu blízkosti a lásky.
Zväzky medzi kuchyňou a posteľou však nie sú iba podvedomými spomienkami na detstvo. Veľa pokrmov vplýva na produkciu hormónov a fungovanie pohlavných orgánov. Francúzske výskumy na skupine tisíc ľudí dokázali, že tí, ktorí sa dobre a zdravo stravujú, nemajú problémy so sexom. Dobre zosúladené jedlo je dokonalá predohra k ľúbostnej hre. Milenci najskôr vychutnávajú jedlo, aby potom čerpali rozkoš z lásky. Cholesterol je totiž základným činiteľom, vďaka ktorému vznikajú pohlavné hormóny.

Pokračovanie zajtra

Diskusia k článku:

jexvcbik yzxob edwstbofc ykjoh gqcwkt ajtqgb nfbq
Neregistrovaný - whgbcn jcld, 16.7.2007 10:06, shxzir(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!