lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rady módnych návrhárov

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 8.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

Kombinovať,  kombinovať a ešte raz kombinovať! Takto jednoducho znie návod módnych návrhárov, ktorí určujú pravidlá, podľa ktorých sa krútia kolieska svetovej módy. V podstave teda celkom postačí sledovať strih nohavíc, sukní, sák a kabátov, ktoré väčšinou prežijú aspoň dve sezóny a potom ich ,,obklopiť“ doplnkami, ktoré spĺňajú požiadavky posledných módnych výkrikov.


Aj naďalej je veľmi módna štíhla, priliehavá silueta, ľahkosť a ležérnosť spracovania odevov. Dĺžka sukní sa ustálila okolo kolien a čo sa týka nohavíc, máme na výber strihy od štíhlych a rovných až po široké a splývavé nohavice.
►Z farieb hrajú prvé husle výrazné námornícke kombinácie bielej, modrej a červenej, ale aj prírodné odtiene od smotanovej cez pieskovú až po svetlú a tmavú khaki. Biznis šatník oživuje svetlomodrá, čiernobiele kombinácie a túto sezónu aj svetloružová.
►Vo víťaznom ťažení pokračujú nezničiteľné džínsy. Po autentickej tmavej sa po niekoľkých sezónach opäť vracajú ,,vypraté“ svetlé odtiene džínsoviny. Novinkou sú ostročervené a vybielené odtiene a ako hit tohtoročného leta aj pásiky. Strih nohavíc môže byť rovný alebo od kolien rozšírený, veľmi aktuálne sú bokovky. Ich horný okraj je riešený dámskym spôsobom, bez úchytiek na opasok alebo môže ostať zámerne rozstrapkaný. Neodmysliteľným doplnkov džínsov sú opasky.
►Nemôžete urobiť chybu, ak počas jari a leta vsadíte na ležérny športový vzhľad. Vybrať si pritom môžete až z troch trendov: námorníckej módy v prázdninovom štýle, koloniálneho trendu s prvkami safari alebo vojenského štýlu alebo klasickejšieho mestského vzhľadu charakterizovaného košeľovými šatami, ľahkými kostýmčekmi alebo ľahkými kabátikmi s popelínovými blúzkami
►Športovo ladené oblečenie zvýraznia blúzky, sukne alebo tričká so zaujímavou  potlačou. Okrem  pásikov sú veľmi módne grafické námety, vichy-káro, veľké kvetinové motívy a nápadné farebné vzory.
►Dámy, ktorým sa páči móda 70. rokov, budú mať počas tejto sezóny voľnú ruku, pretože sa vracia móda romantických,  ľahučkých šiat, kvetinových blúzok, čipiek, jednoduchých účesov, opaskov, náramkov a plastovej bižutérie. Najzaujímavejšie je to, že pri honbe za trendmi nemusíme minúť nekresťanské peniaze – stačí pohľadať v skrini alebo second handoch. A inšpiráciu čerpať, prirodzene, z návrhov svetových dizajnérov.    Prada navrhuje zlaté nohavice a priliehavý, jednoduchý top, Louis Vuitton vzdušnú sukňu pastelových odtieňov fialkovej a béžovej, John Galliano pestrofarebnú blúzku s obrovskými, naberanými rukávmi a Anna Sui džínsy vyšité efektnými vzormi a k tomu priehľadnú blúzku s ružičkami.
►Jar a leto 2002 znamenajú aj trochu španielskych rytmov (červená, biela a čierna), marokánske kaftany, safari vo veľkomeste, brokát a ligotky, puristickú belobu a etnické vplyvy. Jednoducho všetko, čo podčiarkne vašu individualitu a váš prístup k životnému štýlu. Teraz neostáva už nič iné, len prezrieť šatník a vyberať, preberať, dopĺňať. Vytešiť sa, vyhrať sa, vyšalieť sa s novou módou.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!