lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vlasy – naša radosť, či starosť?

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 21.5.2003
späť
Späť

Poslať
 

Zima dala našim vlasom poriadne zabrať a v súčasnosti tomu tiež nie je inak. Slniečko predvádza svoju silu, na rad prichádza už aj kúpanie sa v mori, jazerách, či bazénoch a okrem pokožky tela, sú tvrdo skúšané aj naše vlasy.

Leto je pre mnohé z nás najkrajším ročným obdobím. Slnko, kúpanie a opaľovanie. Väčšina z nás považuje zvýšenú starostlivosť o pokožku tela a tváre za samozrejmosť. Ale čo vlasy? Chcete okolie oslňovať nádherným účesom? Ani ten najlepší kadernícky salón vám nepomôže, ak nebudete mať zdravé vlasy. Ako sa o ne správne starať?

Normálne vlasy
Mať normálne, teda bezproblémové vlasy je sen každej ženy. Ale aj tieto vlasy potrebujú kvalitné ošetrenie, pretože nič netrvá večne. Vylepšiť ich vzhľad môžete napríklad opláchnutím vodou s trochou ovocného octu alebo citrónovej šťavy, ktorá im dodá úžasný lesk.

Suché a lámavé vlasy
Kučeravé vlasy väčšinou bývajú presušené, lámavé a matné. Zvláštnu starostlivosť by sme im preto mali venovať hlavne v letnej sezóne. Doprajte im raz za štrnásť dní špeciálny vlasový zábal z olivového oleja. Zmiešajte päť lyžíc olivového oleja so šťavou jedného citróna a túto zmes nechajte pôsobiť 30 minút pod froté uterákom.

Jemné a mastné vlasy
Príčin mastných vlasov môže byť hneď niekoľko. Napríklad časté umývanie "agresívnymi" prípravkami má niekedy za následok zvýšenie produkcie mazu. Trápi vás tento problém, používajte jemný šampón. A vlasy si vždy dôkladne opláchnite vodou. Opatrne aj s balzamami. Menej býva niekedy viac. Príčinou môže byť i nesprávna výživa, poruchy látkovej výmeny, hormonálne zmeny. Vtedy je lepšie zájsť k lekárovi.

Vlasy plné lupín
Odumreté rohové čiastočky sa vám sypú ako sneh z hlavy na ramená i chrbát. Niekedy vás môže suchá pokožka hlavy aj nepríjemne svrbieť. Čo vám pomôže? Umyte si ich špeciálnym jemným šampónom, najlepšie proti lupinám. Častejšie si urobte vlasovú kúru či olejový zábal, ktorý dodá vašej pokožke chýbajúci tuk.

Vlasy poškodené farbou či trvalou
Rada a často meníte farbu svojich vlasov? Čo poradiť? Nefarbite si príliš často vlasy, a keď už, tak radšej siahnite po tónovacích prípravkoch. Doprajte svojim vlasom kvalitnú starostlivosť, ktorú potrebujú najmä v lete.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!