lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
RAID & ÚČINNÝ POMOCNÍK PROTI POTRAVINOVÝM MOLIAM

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 6.5.2010
späť
Späť

Poslať
 

Značka Raid predstavuje s prichádzajúcim letom účinného pomocníka proti potravinovým moliam. Máte doma problémy s potravinovými moľami? Potom vyskúšajte Raid, ktorý slúži na sledovanie problémov s moľami a pomôže s ich likvidáciou. Raid proti potravinovým moliam neobsahuje insekticídy – prípravky určené na hubenie hmyzu, preto ho môžete bez obáv umiestniť v blízkosti potravín. Neobsahuje ani žiadne parfumy, ktoré by spôsobovali zmeny chuti a vône potravín.

 

Eliminuje molích samčekov, ktorí napadajú sušené ovocie, orechy, výrobky z kakaa, múku a  ďalšie potraviny. Jeho použitie je jednoduché. Stačí vybrať nástrahu z obalu, odstrániť bezpečnostnú fóliu a prilepiť ju na miesto, kde sa mole vyskytujú najviac. V priebehu niekoľkých dní sa nepríjemných jedincov zbavíte, alebo zistíte, že Vaša domácnosť je zamorená už natoľko, že je nutné to riešiť jednorázovou akciou, napr. Raid sprejom proti lietajúcemu hmyzu. Predtým je však potrebné vyhľadať všetky napadnuté potraviny a zlikvidovať ich, pretože práve tie sú zdrojom novej generácie molí. Potom použite opäť pre zmapovanie situácie nový Raid proti potravinovým moliam. Nástraha pôsobí nepretržite až šesť týždňov.

 

„Potravinové mole sú nepríjemným hmyzom v domácnostiach,“ hovorí Jindřich Ježek, marketingový riaditeľ. „Ako účinného pomocníka proti moliam sme vyvinuli „Raid proti potravinovým moliam“. Tie nám môžu napáchať veľké škody a  znehodnotiť uskladnené potraviny. Produkt Raid neobsahuje parfumy ani insekticídy, preto ho ľudia môžu umiestniť v blízkosti potravín bez toho, aby došlo k ich znehodnoteniu. Prípravok tak splňuje všetky základné kritériá – je účinný, bezpečný a jeho použitie je veľmi jednoduché. Obsahuje aktívnu látku, ktorá privábi molích samčekov. Jedinci sa prilepia na papierový prúžok s lepom, a tým sa preruší reprodukčný cyklus,“ dodáva Jindřich Ježek.

 

Potravinové mole lietajú po byte prevažne v noci a sú priťahované svetlom, usadzujú sa v kuchyniach a vyhľadávajú akékoľvek vhodné potraviny. Väčšinou sú to orechy, sušené ovocie, múka, produkty obsahujúce kakao, cereálne potraviny, cestoviny, potrava pre zvieratá a  ďalšie. Larva znehodnotí potravinu tak, že sa do nej dostane a zanechá v nej larvový trus. Ďalšie znehodnotenie je spôsobené hodvábom, ktoré larvy konštantne vypúšťajú zo spodnej pery. V prípade, že je larva aktívna, čiastočky potravín zabalí do viditeľného „chumáčika“. Pokiaľ by ste si mysleli, že ich umelá hmota zastaví, tak bohužiaľ nie, prevŕtajú sa dovnútra.

 

A ako sa k Vám mole dostanú?

Potravinové mole si väčšinou prinesieme domov už s nákupom.  Ďalšou možnosťou je, že sa už v dome vyskytujú, napríklad sa môžu držať v stúpačkách, v pivniciach, na povalách a v ďalších zákutiach.  Veľmi často sa stáva, že sa k nám mole dostanú ľahkou cestou, a to oknom. Motýľ potravinovej mole lieta od apríla do októbra.

 

Ako spoznáme napadnuté potraviny?

Potravinu napadnutú moľami spoznáme buďto ihneď, keď vidíme mole a ich chumáčiky, alebo podľa horkastej chuti a nepríjemného zápachu. V prípade, že sú potraviny napadnuté, odporúča  sa tieto potraviny vyhodiť aj s moľami a spáliť. V prípade, že sú vyhodené do odpadkového koša, hrozí návrat molí.    

 

Aký je rozdiel medzi šatovou a potravinovou moľou?

Šatová moľa je malý motýľ, ktorý má strieborné krídelká a nájdeme ho hlavne v našich šatníkoch. Potravinová moľa má krídelká tmavšej farby a darí sa jej všade tam, kde sú uskladnené potraviny. Šatstvo nenapadá.

 

 

Prípravok „Raid proti potravinovým moliam“ je účinný pomocník v boji proti týmto škodcom. Je vyrobený bez parfumov a insekticídov, možno ho teda bez obáv vložiť medzi potraviny  bez toho,  aby sa negatívne ovplyvnila ich kvalita. Na Českom trhu je ho možno kúpiť od roku 2007 a od tej doby si drží prvenstvo v boji s moľami.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!