lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kyslá chuť priaznivo vplýva na ľudský organizmus

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 20.5.2010
späť
Späť

Poslať
 

Priaznivé účinky kyslej chuti na ľudský organizmus sú známe už mnoho storočí. Pre naše telo majú kyslé potraviny množstvo blahodarných účinkov. Odborníci upozorňujú hlavne na povzbudivé pôsobenie na našu tráviacu sústavu. Kyslé si teda na jar v žiadnom prípade neodopierajte.

 

Odborníci poznajú veľa priaznivých účinkov kyslej chuti na ľudský organizmus. Príkladom môžu byť aj priaznivé účinky na funkciu pečene. „Kyslá chuť prospieva hlavne pečeni, pretože ju svojim dostredivým efektom vyživuje a zmäkčuje,“ hovorí Martin Rezníček, terapeut tradičnej čínskej medicíny.  

V primeranom množstve kyslá chuť taktiež očisťuje organizmus, zlepšuje chuť do jedla a zmenšuje opuchy. Priaznivo vplýva na zníženie nadmerného potenia a zvyšuje energiu. Ideálna je pri šoférovaní auta alebo činnostiach, ktoré vyžadujú zvýšenú pozornosť.

Všetko však s mierou! „Naopak, nadmerná konzumácia potravín s kyslou chuťou môže vyvolať ochabnutie svalstva, dodáva Martin Řezníček.

 

Dievčatá vnímajú kyslú chuť lepšie

Vedci dlhé roky skúmali, či sú skutočne v chuťových bunkách jazyka molekuly, ktoré rozoznávajú kyslú chuť. Vedcom sa podarilo zistiť, že ľudský jazyk naozaj senzory na kyslú chuť má. Tie sa dokonca nachádzajú aj v nervových bunkách miechy.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!