lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spisovateľka Andrea Rimová: Milujem kontrasty

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 5.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Niekoľko rokov prežila na ostrove Cyprus, ktorý je dodnes jej srdcovou záležitosťou. Miluje vôňu mora, potápanie, históriu a cestovanie. Napísala 5 románov, ten najnovší z nich jej vyjde už onedlho pod názvom Za dverami mojich snov. Verí v osud a súhlasí s tvrdením: „Niektorí ľudia cítia dážď, iní iba zmoknú“. Svoj život si okatá východniarka ANDREA RIMOVÁ bez písania nevie predstaviť. V budúcnosti by chcela zhmotňovať svoje predstavy a fantáziu aj vo vlastných filmoch.

 

Napísala si štyri úspešné knihy, práve ti vychádza piata s názvom Za dverami mojich snov...

Hlavná hrdinka Eva sa po maturite rozhodne usadiť v meste. Uteká od negatívnych vplyvov vidieka, kde sú klebety a nezdravý záujem o život iných na dennom poriadku. Postupne spoznáva hĺbku priateľstva a vysnívanú lásku. Víziu dokonalej budúcnosti však naruší osud, ktorý nekompromisne zamieša karty. Do naoko jednoduchého príbehu vstupuje neľútostný vrah, ktorý rozpúta peklo. Za chyby často platia nevinní. Eva sa ocitá v slepej uličke a existuje len jeden spôsob, ako sa zachrániť...  Kniha je určená všetkým, ktorým majú radi stupňovanie napätia, nečakané zvraty, šokujúce odhalenia a naliehavosť, ktorá im nedovolí pustiť knihu z ruky. Ostávam verná "temnej romantike", ako moju tvorbu nazval jeden čitateľ. 

Je o tebe známe, že krsty tvojich kníh vždy sršia energiou, adrenalínom... Prečo?

Prvotina Amnestia na zradu mala krst v meste, kde som sa narodila- v Humennom. Krstila mi ju sestra Katka, ktorá je mojou kritičkou, v reštaurácii Modrý kocúr, keďže modrá je moja najobľúbenejšia farba. Keď sa na trh dostala druhá kniha Nech prší, keď plačem, bola som na Cypre a mala som nutkanie uviesť ju oficiálne do života práve tam, keďže tento ostrov milujem. Úlohu krstného otca prijal môj výborný dlhoročný anglický kamarát Simon, ktorý ma zasvätil do tajov podmorského sveta, pretože má vlastnú potápačskú školu. Zorganizovali sme krst knihy v hĺbke 10 metrov v Zelenej lagúne, kde som pred rokmi absolvovala svoj prvý ponor. Kniha Kámasútra našich klamstiev vstúpila do života v lietadle nad mestom Prešov, kde som študovala na strednej a vysokej škole. Krstným otcom sa stal môj kamarát spevák Robo Šimko a krstili sme whisky, ktorú som dostala ako darček od kamarátov z Libanonu v čase, keď som dopisovala poslednú kapitolu. Aby boli živly kompletné, ostával už len oheň. Milujem kontrasty, preto sa mi páčilo pokrstiť knihu s názvom Dáždnik pre Tamaru plameňmi. Krstnými mamami boli moje dve učiteľky slovenčiny zo základnej školy- Renáta Ondrášiková a Anna Mihalovová, ktoré ma naučili písať a čítať a podporovali ma v písaní. Všetky moje krsty boli netradičné, pretože som si tieto dni chcela vryť do pamäti čo najhlbšie.

Dá sa na Slovensku uživiť písaním kníh?

Dalo by sa, ak človek vie písať a ak sa sústredí iba na to. Dôležitým faktorom je tu však životný štýl daného autora. Vysoké čísla predajnosti mojich kníh ma, samozrejme, veľmi tešia. Rovnako aj honorár, ktorý mi umožní urobiť si radosť kúpou niečoho, po čom túžim, alebo zaujímavým výletom. Avšak správy od čitateľov, ktorí mi píšu o aktuálnych pocitoch po dočítaní kníh, vnímam ako to najlepšie ohodnotenie. Veľmi si ich vážim.

Nedávno si si splnila ďalší sen, mohla si pracovať v štábe pri nakrúcaní filmu v Česku. Tým sa asi tvoje filmové plány nekončia...

V septembri minulého roka som mala šťastie a dostala som sa do štábu českého režiséra Michala Samira, ktorý tvorilo spolu s hercami 120 ľudí. Film Hany sa natáčal v Plzni a je to generačná výpoveď vekovej kategórie 18-30 rokov, ktorú sám Michal označil spojením absurdná komédia. Hovorí o otrávenosti mladých ľudí, ktorí majú síce svoje sny, ale uviaznu v kolobehu nudy, čo vedie k agresii. Navyše, je to prvý český film na jeden záber, ktorý zachytáva plynutie v čase, takže som sama zvedavá na výsledok. Premiéra je ohlásená na 1.máj, v lete film príde aj do slovenských kín. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť a viem, že sa v budúcnosti chcem venovať popri písaní práve tejto branži. Navyše sa vo filme trochu mihnem aj ja sama- zahrala som si mamičku, ktorej hlavný hrdina pomáha vyniesť kočiar z električky.

Jedna z kníh ti vychádza aj v češtine. Ktorá to bude?

Zmluvu s českým vydavateľstvom som podpísala týždeň pred svojimi narodeninami, takže to bol pre mňa prekrásny predčasný darček. Bude to kniha Nech prší, keď plačem, ktorá sa umiestnila v prvej desiatke ankety Kniha roka 2012. Veľmi sa teším, že sa moja tvorba dostane k českým čitateľom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!