lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V znamení mačky 2

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 8.6.2000
späť
Späť

Poslať
 

Hoci obe rovnako miluje, najdúšik je predsa len handicapovaný. Sisa sa cíti so svojou čistokrvnou mačičkou, s ktorou aj spáva, fyzicky a duševne tak prepojená, že si dáva do zmlúv podmienku, ktorá jej zaručuje spoločný pobyt v hoteli, lebo odlúčenie nesú obe rovnako ťažko. So svojimi mačkami už aj vystupovala na scéne a nespočetne veľa razy sa s nimi fotografovala. Zdá sa jej, že niekedy v minulých životoch bola mačkou. Skôr si myslím, že bola chrámová tanečnica a o mačky sa iba starala. Čo robí dodnes. Nikdy neobíde túlavé mačky bez toho, aby im priniesla niečo jesť. V tejto súvislosti mi prichodí na um jeden príbeh, ktorý sa stal nedávno. Istá pani opustila lekársku ambulanciu s hrozným ortieľom: rakovina. Bola to jedna z jej najhorších foriem a lekári jej dávali už len niekoľko mesiacov života. Kvôli ochrane osobnosti ju nazvime Dana. Dana milovala mačky a v tú noc, keď prišla domov, sa jej sníval veľmi živý sen. Bola krásnou Egypťankou v chráme a na starosti mala všetky posvätné mačky. Vo sne videla, ako si v noci ulíha v ich vyberanej spoločnosti a stará sa o ne a ich dobre pestované kožúšky jej slúžia ako prikrývka. Hoci nikdy nepúšťala svoje mačky do postele, urobila v nasledujúcich dňoch výnimku. Mačky, veľmi presvedčivo pripomínajúce tie zo sna, na nej takmer mesiac líhavali po celé noci. Jej stav sa odvtedy začal neuveriteľne zlepšovať. Čím jej však bolo lepšie, tým viac chorľaveli mačky. V deň, keď jej lekári povedali, že bezprostredné nebezpečenstvo je už zažehnané, jedna z mačiek zomrela. Pitva potom potvrdila, že zomrela na rakovinu. Isté je, že na mačky pani Dana nenechá dopustiť. Nie je v tom sama. Všetky účastníčky už spomínaného výskumu sa priznali, že mačky sú im sympatické.
Podľa výskumov je to tak, že buď máte mačky radi alebo ich neznášate, iba málokto je k nim ľahostajný. Tí čo mačky milujú sa odborne nazývajú ailurofilmi, tí čo ich neznášajú trpia ailurofobiou
Absolútny strach z mačiek mal Napoleon, Július Cézar ich smrteľne nenávidel a Juraj III. Rovno omdlel, len čo zbadal mačku. Johannes Brahms so svojom voľnom čase strieľal lukom mačky a zoológ Cuvier sa v ich prítomnosti išiel zadusiť a Dwight Eisenhover vydal protimačací rozkaz.Každá mačka, ktorá sa objaví na pôjde, bude zastrelená.
Medzi milovníkov mačiek patrili anglická kráľovná Viktória, Abraham Lincoln / nosil ho všade so sebou/, Winston Churchill / počas náletov kontroloval či žije/, Theodore Roosevelt, ktorý dokonca písal poviedky o výčinoch svojich dvoch mačiek, Louis Pasteur, Einstein, Lenin, Mussollini. Spisovateľ Raymond Chandler často konzultoval so svojou čiernou mačkou Tarou detektívne príbehy.

"Vyvaruj sa ľudí, ktorí nemajú radi mačky"
írske príslovie

Pokračovanie zajtra ...

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!